Urgenca Ljubljana – naj se ve!!!
Pišem ker mi ja dala misliti ena zgodba ene študentke medicine. Njena prijateljica je šla z družino na potovanje v Indijo. Tam je njena mama zbolela in pristala v tamkajšni bolnici. Hčerki so dali posteljo v njeno sobo za cel čas bivanja. Vse tablete, ki so jih dajali mami so dali hčerki naj ji jih daje ona, ker so tam prepričani, da z zdravili ne dajo samo zdravila ampak tudi energijo v tem primeru energijo domače osebe in da tako bolnik hitreje in bolje okreva.
Kaj se pa dogaja v sloveniji? Osebje je nesramno, negativno, vsiljujejo zdravila, če zdravila jemlješ v bolnici dostikrat sploh ne veš kaj jemlješ ampak moraš vzet.
Berem mnenja na guglu – nekateri ne bi šli ravno zaradi nesramnega odnosa nikoli več na urgenco niti v nujnih primerih, nekateri hočejo iz urgence predčasno oditi pa jim grozijo s policijo, tretji v slabem stanju si pomoči želijo pa je ne dobijo in domov jih pošljejo v slabem stanju brez spremljevalca. Ravno v tem zadnjem primeru ne obstaja papir, ki bi ga moralo podpisati osebje, da so človeka v slabem stanju poslali domov brez spremstva. Obstaja pa papir, ki ga mora podpisati pacient, če hoče predčasno oditi – samo da se gnide zavarujejo.
V Indiji imajo lep odnos do človeka. V sloveniji imamo aparate, prostor katerega se polovico sploh ne uporablja, vse moderno… in gnilo osebje. I tako naj se človek pozdravi?!
Glede odnosa v Indiji se strinjam. Večinoma, če posplošimo.
Moraš pa vedeti, da sta bili ta mama in hči belki, torej so ju tudi tretirali malo drugače in z več pažnje.. In seveda sta šli v neko boljšo bolnišnico, ane. Ker v neko zakotno vas te je groza, ker je bolnica bolj podobna hlevu. V razvitih krajih se pa naše bolnice in odnosi skrijejo pred indijskimi, ki so na veliko višjem nivoju.
Preizkušeno v prvi osebi.
Indija koromandija, 21.09.2024 ob 12:19
A govoriš o tej Indiji, kjer ženske množično posiljujejo, polivajo s kislino, mlade deklice silijo v poroke, imajo kastni sistem in stare ljudi ubijajo s kokosovo vodo ko niso več koristni?
To je namreč tvoja Indija.
Če ti je všeč kar izvoli spakirat tja. Stavim da boš doma v manj kot 10mesecih.
To je kar sem slišala o Indiji. V sloveniji pa doživela, videla, slišala.
vpr531, 21.09.2024 ob 12:31
Kaj ima to veze z obnašanjem zdravstvenega osebja v bolnišnici?
PS. Vprašanje, ker prvič vidim takšno trditev in nikjer nič ne najdem o tej vrsti ubijanja. Torej, kako ubiješ človeka s kokosovo vodo?
Vprašanje za:
A govoriš o tej Indiji, kjer ženske množično posiljujejo, polivajo s kislino, mlade deklice silijo v poroke, imajo kastni sistem in stare ljudi ubijajo s kokosovo vodo ko niso več koristni?
To je namreč tvoja Indija.
Če ti je všeč kar izvoli spakirat tja. Stavim da boš doma v manj kot 10mesecih.
Kako ubiješ človeka s kokosovo vodo?
Če si skregana z razumom, pusti medicino, pa pojdi do indijskega guruja in šamana, boš prej prišla na ciljno destinacijo, imenovano nebesa. Prijaznost ne rešuje življenj, ampak strokovnost in kompetentnost. Ve se pa, zakaj so v Indiji tako uslužnostno prijazni, zato ker si za njih hodeči bankomat, za njihove razmere zelo premožen, prej se te losajo, manj zaslužijo.
matias, 21.09.2024 ob 12:54
Če si skregana z razumom, pusti medicino, pa pojdi do indijskega guruja in šamana, boš prej prišla na ciljno destinacijo, imenovano nebesa. Prijaznost ne rešuje življenj, ampak strokovnost in kompetentnost. Ve se pa, zakaj so v Indiji tako uslužnostno prijazni, zato ker si za njih hodeči bankomat, za njihove razmere zelo premožen, prej se te losajo, manj zaslužijo.
Kaj ti bluziš?
Ženska je šla v bolnišnico. Preberi še enkrat, lepo po-ča-si.
Vlasta356, 21.09.2024 ob 13:03
70 procentov ljudi gre na urgenco čisto brez potrebe, samo da delajo gnečo. Zaradi zulja, mozolja, klopa…. kako naj bo osebje prijazno. Oa ne fem tajaj se rako bojite zdravil, ki vam jih zdravnik predpiše. Če ste proti, potem ne hodite na preglede, skuhajte si kamilice.
Tudi če bi to držalo, ni to noben razlog, da bi bilo osebje zato nesramno.
Oni so tam zato, da nudijo servis ljudem, ki koristijo njihove usluge in ne obratno. Za to so plačani. To je njihov poklic.
Daj ne seri, večina nas ima slabe izkušnje na urgenci. Mene je zdravnik poslal, sem imela črno na belem na mailu, naj grem v soboto na urgenco ker sem imela herpes zoster na očesni veki in je zelo nevarno, lahko se oslepi- osebnemu zdravniku sem slikala v petek dopoldan, odgovoril mi je v petek popoldan. Najprej me je sestra nadrla, da kaj hodim brez veze in da to ni herpes zoster (prav posmehljivo , da naj ne gledam preveč po internetu, ker so tam napačni podatki), pa sem ji pokazala dopis zdravnika, da je utihnila. Potem je tudi zdravnica hotela vedeti, zakaj me ni sprejel osebni zdravnik in sem ji tudi kazala dopisovanje, je pa vsaj takoj rekla, da gre res za herpes in mi predpisala mazilo ter zaprla gofljo tisti sestri, ki je samo stran pogledala.
Skratka ja, kot da jim ne bi zdajala vsak mesec 500 € za zdravstvo od plače, pa še enkrat toliko firma. Do zdaj nisem porabila niti tretjino tega, kar zdajem, pa sem že pred penzijo. In potem se do tebe obnašajo kot da si zadnji klošar, ki jim čas jemlje.
Na urgenci te zgolj nujno oskrbijo, ne da na urgenci pol še teden dni vedriš. Ob nujnosti in zadržanju sigurno ne delaš gužve na urgenci. Če napišeš že naslov teme, ki je skregan z vsebino. Ne glede na to, pod nujno sem pristala na urgenci z nadaljnjo operacijo. Nimam ene pritožbe ne čez intenzivno nego, niti kasneje, ko si izven nje. Avtorica, kdo je bil do tebe tako nesramen, da niti vlečeš v brez kontekst? Če boš iz prve roke nafunflala. ?☺️☺️☺️
Prijaznost te ne reši, če me kdo operira, hočem zdravnika s psihopatskimi značilnostmi, torej da je kot “robot”, da ga nič ne vrže iz tira in se z ničemer ne obremenjuje, da je hladen kot špricer, da je kot mesar, ker ko te nekdo operira na srcu, na možganih, kjer milimetri odločajo, so to prednostne lastnosti dobrega kirurga, ne da bi se mu roke tresle.
Dober, kompetenten strokovnjak je pomemben, ne morejo se tu pomenkovati z mamkami, ki rabijo nekoga, da jih posluša, treplja po ramenih, ker je preveč ljudi, mora vse iti po tekočem traku, sploh urgentnem, ker urgentno je sinonim za nujno, torej hitro.
V Indiji si ti kot belec VIP pacient, komur to ni jasno, da ga očara korist le za lastno rit, ne vidi pa, da pa tam na tisoče ljudi umira ob cestnih jarkih in na smetiščih, za tiste pa nihče ne poskrbi celostno, zakaj le ne?
Primerjajte malo Slovenijo z Indijo:
.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_quality_of_healthcare
Ti si zdaj vse pomešal.
Profesionalnost ne izključuje prijaznosti in prijaznost ne pomeni tresenja rok pri operaciji. In ja, psihopati so prijazni, kar pa ne pomeni, da so čustveni.
Večje šanse za slabo diagnostiko, obravnavo oz. operacijo so pri tistih, ki kažejo čustva, predvsem jezo ker ne morejo krotiti čustev.
Skratka, vse si pomešal.
jao matias, 21.09.2024 ob 13:49
Ti si zdaj vse pomešal.
Profesionalnost ne izključuje prijaznosti in prijaznost ne pomeni tresenja rok pri operaciji. In ja, psihopati so prijazni, kar pa ne pomeni, da so čustveni.
Večje šanse za slabo diagnostiko, obravnavo oz. operacijo so pri tistih, ki kažejo čustva, predvsem jezo ker ne morejo krotiti čustev.
Skratka, vse si pomešal.
se strinjam z “jao matias”, on je itak en otroček v debatah, ko sploh ne pozna dobrega argumenta, gre a široko, ko je stisnjen v kot, pa se posmehuje, češ, mi smo bebčki, ker ne štekamo.. v bistvu je en mentalni revček, otrok, ujet v odraslem telesu..
Forum je zaprt za komentiranje.