praznovanje rojstni dan – stress
Dobro jutro vsem, zanima me malo, kako praznujete rojstne dneve, sploh okrogle. Ok, za 50 pride taka večja fešta. Kaj pa za 60? Kako ste praznovale/i? Meni večje družbe povzročajo stress in bi najraje c ozkem družinskem krogu. Po drugi strani pa bi tudi večjo fešto, ampak ne znam organizirat, pripravit, ne vem, koga vse povabit, kako se bodo vsi tam poklopili, …ali je boljše narediti posebej za družino, posebej za prijatelje,…nesposobna sem. Enim to vse laufa, brez težav naredijo, mogoče imajo kako pomoč,…
Kakšne ideje , nasvet? Hvala
irena814, 15.09.2024 ob 10:21
Dobro jutro vsem, zanima me malo, kako praznujete rojstne dneve, sploh okrogle. Ok, za 50 pride taka večja fešta. Kaj pa za 60? Kako ste praznovale/i? Meni večje družbe povzročajo stress in bi najraje c ozkem družinskem krogu. Po drugi strani pa bi tudi večjo fešto, ampak ne znam organizirat, pripravit, ne vem, koga vse povabit, kako se bodo vsi tam poklopili, …ali je boljše narediti posebej za družino, posebej za prijatelje,…nesposobna sem. Enim to vse laufa, brez težav naredijo, mogoče imajo kako pomoč,…
Kakšne ideje , nasvet? Hvala
ce imaš denar in prijatle ki si zaslužijo vabilo, zakaj pa ne…
Najbolje kosilo v kaki gostilni..pa ce imas denaar kak bend..npr Vžigovci so super.
Lp
Praznujem v ožjem krogu. Z leti se ta krog veča. 50 bom imela čez nekaj mesecev. Šli bomo ven na kosilo. Mož, hči z možem in otrokom, 2 sinova s puncama, najmlajši sin.
Oče in partnerka. Nikogar drugega ne bomo vabili.
Za srebrno poroko predlani, pa so bili povabljeni še moževi starši, njegov brat z družino, moja sestra z možem, nečakinja, nečak in ena nečakinja z družina. Pa sinova še nista imela pinc in hći je imela samo fanta.
Kosilo s torto v restavraciji in to je to.
Kaj bi ti?
Kako bi bilo tebi vsec praznovati?
Pred casi so za 50 in 60 vabili v gostilno na kosili, potem na vecerjo z glasbo, zdaj jih kar nekaj praznuje kot zur, najame se lokal, hrana je ob robu, bistvo je pa glasba in ples. To je, ko govorimo o velikih praznovanjih.
Manjsa pa vsak pi svoje, eni nic, eni druzinica, spet eni sirsa druzina, eni doma, drugi v gostilni, pac vsak kakor si sam zeli.
Ne potrebujem zabave zato, ker sta spermdoner in womdonerka dobila otroka in je to pač dan, ko je nažalost me tiščala ven s pizde. Noben je ni prosu zato. Gremo na s družino na kako torto, pa z najboljšima kolegoma ob priliki na kosilo. Bučnih zabav in gužve nisem hotel ne pri 18, 20, 30,… in tako naprej. Tudi pri 50 je ne bo.
Bila sem na večjih in manjši družinskih dogodkih. Pri 50letnicah vidiš pri ljudeh kdo je slavljenecu zavisten, kdo se prilizuje do tal. Vidiš vse lepo in manj lepo človeško, še precej grebatorske energije in tekmovalnosti. Če so družbe bolj preproste, imajo razne igre, ki se podobnim ljudem zdijo vrhunske in zabavne, tistim čisto drugačnim pa obskurne in primitivne. Če ima slavljenec več zelo različnih krogov ljudi in jih vse hkrati povabi, so te razlike lahko megalomanske in neprijetne za zabavo. Če so majhne razlike, je pa enim zanimivo in da nek nov vpogled v to, kako se zabavajo neki drugi ljudje, kako vidijo tvojega prijatelja, ki slavi…
Ni enostavno.
Redkokatera teh obletnic dejansko uspe ostati v spominih kot res dobra zabava za vse.
Ne vem če sem pravi naslov, ker še nisem praznovala 50, ampak ti vseeno napišem.
Ne maram velikih fešt. Tudi hodit po teh feštah (torej da sem jaz povabljena) mi ni všeč. Grem pač zaradi povabljenca, če mi je blizu. Če ni, se opravičim. Napor je hodit na fešte daljnih sorodnikov, ki jih vidiš na par let.
Zato naredim praznovanje v ožjem krogu družine in z dobrimi prijatelji. Po navadi gremo v kako dobro gostilno skupaj. Pri prijateljicah je vabilo vsaj za 2 osebe. Med seboj se poznamo, zato ni problem. Pri otrocih povabim tudi fanta, punco če želi prit. Nisem užaljena če ne.
S kolegicami grem pa na pijačo in zraven še malo pogrickamo. Pač prijetno druženje.
Moj nasvet, naredi tako da boš ti zadovoljna in ne tako kot misliš da se pričakuje od tebe. Vsedi se in premisli kaj si želiš, to daj na list in realiziraj.
oiwro, 15.09.2024 ob 11:03
Bila sem na večjih in manjši družinskih dogodkih. Pri 50letnicah vidiš pri ljudeh kdo je slavljenecu zavisten, kdo se prilizuje do tal. Vidiš vse lepo in manj lepo človeško, še precej grebatorske energije in tekmovalnosti. Če so družbe bolj preproste, imajo razne igre, ki se podobnim ljudem zdijo vrhunske in zabavne, tistim čisto drugačnim pa obskurne in primitivne. Če ima slavljenec več zelo različnih krogov ljudi in jih vse hkrati povabi, so te razlike lahko megalomanske in neprijetne za zabavo. Če so majhne razlike, je pa enim zanimivo in da nek nov vpogled v to, kako se zabavajo neki drugi ljudje, kako vidijo tvojega prijatelja, ki slavi…
Ni enostavno.
Redkokatera teh obletnic dejansko uspe ostati v spominih kot res dobra zabava za vse.
Pred leti je praznoval prijatelj, ki dela vec stvari in se druzi z razlicnimi ljudmi, razlicnih slojev in interesov.
Praznovanje je bilo preprosto, a vrhunsko, se zdaj, po kar nekaj letih, ljudje govorijo o tem, kako lepo so se imeli na tej zabavi.
Je bila pa ena skupna stvar vsem tem razlicnim ljudem: slavljenca imajo vsi radi, na tak ali drugacen nacin in so se vsi zlili v eno homogeno skupino, ne glede na vse razlike.
Hvala vsem za odgovore. Denar ni problem, pač pa nerodnost, ne znam…še odločiti se pravzaprav ne znam, kaj si želim. Če se poglobim vase, imam najraje mirna družinkska srečanja, kjer se vsi lahko z vsemi pogovarjamo, ne da so skupine ljudi, ker če je velika fešta, se itak grupirajo in se družijo potem tisti, ki so skupaj prišli,…
Zanimivo mi je, kar je ena omenila, da se najame lokal in je hrana ob robu, kako to zgleda, kaj to pomeni? Kdo hrano pripravi?
Zvarek, te razumem, jaz bi tudi najraje tako, potem pa se mi zdi, da sem nekaj zamudila, ko vidim, kakšne fešte imajo drugi,… Oiwro, lepo si opisala svoje misli in z marsičem se strinjam.
Še kakšne ideje in mnenja, prosim. Hvala
Še ena, ki ne mara velikih in bučnih fešt, še manj govorov, slavospevov in kakšnih presenečenj. Sem vesela, da imam okoli sebe krog enako mislečih ljudi, ki spoštujejo želje drugih. Okrogle obletnice praznujem enako kot običajne. Z družino gremo na boljšo večerjo, običajno združeno z izletom, enako povabim prijateljice, častim tudi v službi.
Povabim domov, vse naenkrat, kdor pride, pride, brez obveznosti, namesto daril se lahko prinese kaj pečenega ali flašo ali pa tudi nuč. Za okrogle RD ne delam izjem. Meni je važno, da se dobimo, se poveselimo, kaj povemo… druženje torej. Se pa pričakuje, da si postrežejo sami, tudi kaj pomagajo (talajo krožnike, režejo pršut, odpirajo buteljke, vrtijo muziko…), da ne jaz ves čas letam okoli in strežem. Ja, malo po kavbojsko, a če komu ni prav, pač ne pride.
Tudi ne maram velikih fešt in izpostavljanja, da si v središču pozornosti in cel kup nekih satrih slik in igric …
Kljub temu sem naredila piknik, nekaj žlahte, nekaj prijateljev iz različnih koncev, super so se ujeli, vse so pomagali zrihtat (pečenje), samopostrežba …
Nobenih igric ni bilo, nobenih predstav, prišli so vsi povabljenci, bila sem jih zelo vesela, imeli smo se super.
Rada grem na take rojstne dneve, zase pa si česa takega niti slučajno ne želim. Ne maram nekih posebnih igric, govorov, PPS predstavitev življenja, kjer bi bila jaz center pozornosti.
Z dvema sestričnama smo naredile velik piknik, za vse sorodnike, vsaka je povabila še svoje prijatelje in sorodnike po partnerjevih strani in je bilo super.
irena814, 15.09.2024 ob 11:13
Hvala vsem za odgovore. Denar ni problem, pač pa nerodnost, ne znam…še odločiti se pravzaprav ne znam, kaj si želim. Če se poglobim vase, imam najraje mirna družinkska srečanja, kjer se vsi lahko z vsemi pogovarjamo, ne da so skupine ljudi, ker če je velika fešta, se itak grupirajo in se družijo potem tisti, ki so skupaj prišli,…
Zanimivo mi je, kar je ena omenila, da se najame lokal in je hrana ob robu, kako to zgleda, kaj to pomeni? Kdo hrano pripravi?
Zvarek, te razumem, jaz bi tudi najraje tako, potem pa se mi zdi, da sem nekaj zamudila, ko vidim, kakšne fešte imajo drugi,… Oiwro, lepo si opisala svoje misli in z marsičem se strinjam.
Še kakšne ideje in mnenja, prosim. Hvala
Ce ti denar ni problem in imas manjso druzbo ljudi, ki jih imas rada in se med seboj razumejo, mogoce rezerviras kje kak vikend za vse vas, turisticna kmetija, pension na morju, pac kjer je tebi vsec in se druzite cel vikend.
To sem jaz hotela za mojih 50, a je potem zal bila korona.
Forum je zaprt za komentiranje.