Kako se vam zdi plača 1400eur za ruski turnus?
Ni lažjega dela za trakom.
Plača ni ok za takšno delo, časovni termin.
Takšno delo odgovarja dlje časa le tistim, ki so umsko že zaspali ali pa že ves čas spijo.
Kajti , če se ti ne začne mešat od tega pa ima to zagotovo negativen vpliv na človekovo zdravje.
Zdrave pameti in telesnega zdravja ne odtehta nobena plača.
Delajo ruse deljeno v 4 smenah, pridejo gospe za 6 ur, gredo domov in pridejo za 6 ur ponoči nazaj za strošek firme 680€ bruto, ostalo v doplačilo države do minimalca. Malica na firmi, sendvič s pol šnite klobase in pol šnite sira in medkrajevna karta za bus 25€. Božičnic nema, regres v dveh delih. To je to. Sam tiho si lahko.
eeeeh, ni vse v denarju.
morda bi to šlo skozi za krajše obdobje v kakih 20ih, nikakor pa ne več kasneje. tvoje telo ti bo izstavilo davek. cirkadialni ritmi igrajo mnogo večjo vlogo pri zdravju. jaz se tega, da dva dni delam čez dan, nato dva dni ponoči, nato malo fraj, ne bi šla nikoli. to je še slabše kot konstantna nočna izmena. je totalen razpad sistema za telo, zmeda, ki se skozi spreminja. kortizol je non stop povišan – s takim načinom življenja prideš prej ali slej do zdravnika in ogromnih težav. tako da moje mnenje je absoluten ne, pa če dajo dvojno plačilo temu.
Po nekaj letih, 13.09.2024 ob 11:11
Če si star 18 in zdrav, je to v redu delo. Pa še sede. Ne vem, v kateri proizvodnji delajo sede? Ne boš pa imel življenja. Oziroma če si hočeš ustvarit družino, bo zelo težko koordinirat. Ampak saj tudi zdravstveni delavci delajo nenormalne urnike, pa imajo plačo tam okrog 2000. Srečno.
Zdr. delavci imajo metodično razgibano delo. To je normalno za človeka.
Kar pa se tiče časov delovnika pa ti ravno tako negativno vplivajo na njihovo družabno življenje.
darwindarko, 13.09.2024 ob 11:18
Zdr. delavci imajo metodično razgibano delo. To je normalno za človeka.
Kar pa se tiče časov delovnika pa ti ravno tako negativno vplivajo na njihovo družabno življenje.
Tudi delo v pisarni negativno vpliva. Kratki roki, prekomerne količine dela, ubijanje s strankami in pohlepnimi lastniki.
Zdravstveni delavci (nekateri) delajo še bolj noro… dopoldan in popoldan 7ur dela, nočna 10ur, nedelje in prazniki 12 ali celo 13ur… potem pa urnik pon., tor. dopoldan, sre., čet., pet. nočna, sob., ko prideš zjutraj iz nočne se šteje kot prost dan, potem dalje ned. celodnevna… vmes še stokrat spremenjen razpored dela, ker so bolniške, ker nova sodelavka po treh dneh dela pove, da je več ne bo… Dobesedno nikoli ne veš, kako boš delal, zmešano pa tako, da lahko kakršenkoli ritem pozabiš.
Ne delajo vsi zdravstveni delavci v ambulantah…
Anonimno 8560, 13.09.2024 ob 11:10
eeeeh, ni vse v denarju.
morda bi to šlo skozi za krajše obdobje v kakih 20ih, nikakor pa ne več kasneje. tvoje telo ti bo izstavilo davek. cirkadialni ritmi igrajo mnogo večjo vlogo pri zdravju. jaz se tega, da dva dni delam čez dan, nato dva dni ponoči, nato malo fraj, ne bi šla nikoli. to je še slabše kot konstantna nočna izmena. je totalen razpad sistema za telo, zmeda, ki se skozi spreminja. kortizol je non stop povišan – s takim načinom življenja prideš prej ali slej do zdravnika in ogromnih težav. tako da moje mnenje je absoluten ne, pa če dajo dvojno plačilo temu.
Ni po 2 dni, ampak po en dan. Ponedeljek npr. 6-18, torek 18-06, potem frej. Ne vem, ali se v tem primeru že sreda šteje za prost dan … verjetno ja. Kar ubijajoč urnik, ampak enim znese.
Sem v UKC ruski turnus…ko začneš imaš cca 1200 neto jaz po 30+letih 1500€. po razporedu 12 ur dnevna 24 ur počitka 12 ur nočna 48 ur prosto tako, da imaš vse vikende uničene. Sedaj naj bi bil tak razpored da si vsaj en vikend prost in ni ljudi in pač delaš. Itak ne moreš potegniti praznikov skupaj z dopusti, ker je premalo zaposlenih. Saj si med tednom doma samo vikende praznike imaš pa vse zjebane. Zadnjič sodelavec iz morja prišel nočno narest in potem nazaj na morje k družini kjer so bili na dopustu 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.