Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanje prazno, račun za elektriko vsak mesec vsaj 60 eurov.

Stanovanje prazno, račun za elektriko vsak mesec vsaj 60 eurov.

Po smrti je stanovanje več kot pol leta prazno. Vsak mesec račun  vsaj 60 eurov, vmes 3 računi nad 100. Elektro ob povedanem ne reagira, plačajte ali izklop.  Da bi delavca poslali na teren da preveri kaj je s števcem narobe ali se je kdo priključil nočejo slišat. Kaj  naredit?

Če v doglednem roku stanovanje ne bo v uporabi, potem je najboljša opcija prekinitev naročnine. Odjava pri distributerju in pri omrežnem operaterju.

Sicer bo strošek ponovnega vklopa kasneje, ampak na ta način ne bo tekočih stroškov, pa še če se kdo šlepa, bo imel težavo.

Idi osebno tja in vztrajaj, da osebno spremljaš terenskega električarja opravit naročeno delo.

Valda elektro nima interesa izgubiti stranke. Sitnari. Ni druge. Zahtevaj šefa,  ne onega loleka na šalteru.

Če je priključek pisan nate, se pa lahko greš sam malo detektiva. Na spletni strani moj elektro poglej stanje števca, pa ob kateri uri je poraba. Potem to primerjaj z napravami v stanovanju, ki so vključene. Hladilniki in skrinje porabijo hudo veliko, zlasti če so prazni in stari, laufajo non stop.

Hladilnik, bojler, podaljški, tv, računalnik ipd vse je prvi dan izključeno.

torej na moj elektro ti za vsakih 15 minut piše kakšna je dejasnko poraba. Če je konstantna, potem je kaj na napeljavi da prebija kje, če pa so špice ob točno določenih prime terminih, pol je pa jasno, da se nekdo priheftal gor.

Ko imaš te podatke pa lahko greš pol težit na elektro, al pa zahtevaš odklop pa mirna bosna.

Odvij vse varovalke in bo mir…no moral bi bit

Daj vlogo za izredni poračun. Očitno plačujete letni pavšal.

Poslikaj stanje števca začetek meseca in konec meseca… še bolje tudi vmes, npr. enkrat na teden.

Če plačuješ pavšal, dobiš položnico vsak mesec in naslednje leto februarja poračun.

odklopi varovalko

Koliko je pa fiksnih stroškov pri tem operaterju? Res nihče nima vstopa v stanovanje?

https://dolenjskilist.svet24.si/2018/01/21/189290/novice/dolenjska/elektro_goljufom_zaracuna_kazen_in_odjem/

Odgovor na objavo uporabnika
MaslovMihov, 12.09.2024 ob 07:05

Po smrti je stanovanje več kot pol leta prazno. Vsak mesec račun  vsaj 60 eurov, vmes 3 računi nad 100. Elektro ob povedanem ne reagira, plačajte ali izklop.  Da bi delavca poslali na teren da preveri kaj je s števcem narobe ali se je kdo priključil nočejo slišat. Kaj  naredit?

jauh poglej porabo ane. Pa sporoči stanje, sicer ti obračunavajo pavšal glede na povprečno porabo v preteklosti.

Če ni nikogar v stanovanju in ni priklopljen noben aparat (bojler, hladilnik…) potem daj reklamacijo na porabo

še en enostaven, 12.09.2024 ob 12:38

odklopi varovalko

tole je pa najboljši predlog,. Ali pa odklop, kar bo še najceneje. Že zdavnaj

Kakšen je strošek odklopa/priklopa na vašo zahtevo? – Pogosta vprašanja uporabnikov | Elektro Ljubljana (elektro-ljubljana.si)

Če plačujejo pavšal, odklop varovalk ne bo nič pomagal.

Pojdi do števca, če se vrti, ali če šteje je nekaj narobe, v stanovanju imaš varovalke, vse zmeči ven, če se še vrti, potlej je nekdo na šverc priklopljen na vaš štrom.

poglej, 12.09.2024 ob 15:48

jauh poglej porabo ane. Pa sporoči stanje, sicer ti obračunavajo pavšal glede na povprečno porabo v preteklosti.

Če ni nikogar v stanovanju in ni priklopljen noben aparat (bojler, hladilnik…) potem daj reklamacijo na porabo

Kaj v mestih nimate daljinskega odčitavanja, naši števci poročajo vsakih 15 minut porabo in stanje.

@MaslovMihov

Jaz sem pred kakima dvema letoma imel podobno zgodbo. Ko sem bil v Dalmaciji, sem imel račun 100+€, čeprav je bilo priklopljenega bore malo.

Vzel sem si čas in preveril porabo skozi čas – odčitki števca z možnostjo daljinskega odčitvanja – čeprav mi na Elektro LJ na začetku niti niso hoteli posredovati podatkov. Kupil sem še nekaj svojih merilcev porabe, ki jih priklopiš v šuko dozo in pustil teči 1 mesec.

Skratka El. LJ. mi ni znal razložiti od kod špice po 50A do 100A sredi noči pri tem, da so pancarke 3 in zmorejo max. 16A. Ker se ni dalo zmenit, sem uporabil firminega odvetnika, da jim je spisal uradni dopis s tehnično obrazložitvijo stanja in meritev srednešolskega nivoja elektrotehnike ter potrebnih presekov vodnikov za tako velike tokove.

Naslednji mesec so poslali tehnika, ki je zamenjal števec in po tem so bili mesečni računi med 30€ in 40€.

Skratka, treba jih je prijeti na trdo. Lahko, da je števec zanič, lahko pa da imajo kako sranje v programski opremi za zajem in obdelavo podatkov. Sami os sebe namreč ne naredijo nič.

pa joj no, 12.09.2024 ob 16:21

Če plačujejo pavšal, odklop varovalk ne bo nič pomagal.

Kakšen pavšal če ima račune od 60 do 100€.

prej, 12.09.2024 ob 19:24

Kakšen pavšal če ima račune od 60 do 100€.

Jah, po naslednjem obračunu mu bodo zmanjšali pavšal, če nima daljinskega odčitavanja porabe…

anno, 12.09.2024 ob 07:22

Če je priključek pisan nate, se pa lahko greš sam malo detektiva. Na spletni strani moj elektro poglej stanje števca, pa ob kateri uri je poraba. Potem to primerjaj z napravami v stanovanju, ki so vključene. Hladilniki in skrinje porabijo hudo veliko, zlasti če so prazni in stari, laufajo non stop.

Jaz sem imela nenormalen poračun za eleltriko za leto in pol okoli 2.500 €. Na rit me je vrglo. Nemogoče….stara bajta in napeljava sicer, ampak aparati pa vsi novi. Vsi! 1 električni radiator v manj kot 4m2 veliki kopalnici šaltani samo zjutraj in zvečer za kakšno uro.

Ker je bila zima, smo izklopljali aparate eden za drugim in spremljali porabo. Zmeraj nenormalna poraba. Izklopili vse za 12 ur in vmes je poraba bila. WTF?

Elektro bi nam števec zamenjal na naše stroške in bi ga poslal na analizo. Če bi se kaj ugotovilo, bi se kvazi potem menili. Beri: elektro bi itak rekel, da ni nič narobe z števcem. Ker je bila za 8 mesecev itak planirana zamenjava na novi digitalni števec, smo počakali. In glej ga zlomka, po menjavi števca 4 mesece nismo plačali nič, toliko je bilo preplačila. Števec je več kot očitno bil zanič, elektro pa kar tiho. Nikakor nismo do ničesar prišli. GenI, kateremu smo plačevali elektriko je bolj pomagal z vprašanji in nasveti (celo naj pogledamo če je kakšni sosed priklopljen na naš števec ker baje to niti ni tako neobičajno v kakšnih selih in starih bajtah).

Elektriko se plačuje po izmerjeni porabi, porabo pa lahko vsak uporabnik spremlja – ali direkt na števcu ali pa na ustrezni aplikaciji.

In tam se poraba dokaj hitro pokaže. Ni nobenih skrivnosti in “črnih škatel”.

Ce ne rabis stanovanja odklopi elektriko kaj ti bo…

Očitke števca redno javljate?

Ne telefonirat za servis števca! Pišite! Da imate pisno dokumentirano. Morda se je kdo obesil na vas števec.

Plačajte položnice, da ne pride do izklopa…Ali pa dajte izklopiti in ko boste rabili, ponovno vklopite in plačate priklop.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close