PA kake sine imate to, da jih tašče vozijo na morje
Sodelavka. Hčerki stari 14 in 17. Gredo na morje.
Zraven bodo vzeli 20 letnega sina od starejše hčerke.
Prosim?!?!
Mene kot tipa bi bilo v dno duše sram, da me mora tašča vozit na morje.
Raje nikamor ne grem in te dni porabim za delo.
Če bi imela hčer niti slučajno, da hodi njen fant zraven – lahko ostane zaradi mene tudi doma, če je to problem.
Imam same sinove in nobenega ni vozila tašča na morje. 2 od 3eh sinov imata že svoje otroke – če se dogovorimo za skupen dopust obvezno vsak svoj app, vsak plača za sebe namestitev in nikoli nismo čisto cel dopust skupaj.
17 letna hči ima 20 letnega pubeca.
Vse jasno?
Pri 16 (25 let nazaj) sem imela 18 letnega fanta, ki se je spričkal z mano, če sem jaz hotela plačat pijačo, ko sva šla ven. Mene so starši peljali na morje, on je ostal doma in delal. Do 18 nisem smela z njim na morje. Potem sva šla za 4 dni in je on hotel vse plačat. Na koncu sva se dogovorila, da jaz plačam nastanitev za sebe, ostalo je častil on.
Moja sodelavka ima hči, ki gre letos v 2. letnik srednje šole in je trenutno s fantom in njegovo družino na morju. Pred tem je sodelavka vzela fanta zraven. Delal do sedaj še ni noben nič – imata dovolj dela z učenjem čez leto uboga reveža. Ne bi rekla, da bi bila na neki ultra težki šolo in imela same 5ice – pa je vse prej kot to.
Pa dobr no, za najstnike gre. Kje naj v 2. letniku srednje šole zaslužita sama za dopust? A vi 16 let stare otroke doma puščate ali kaj? Če se pa zmenijo, da gre še kdo zraven pa ja ni nobene panike. Saj nastanitev mu najbrž njegovi starši plačajo. Pri nas smo imeli na dopustu vedno (imamo hišico) cel kup prijateljev in partnerjev od otrok.
Najbolj smešne takšne pametovalke, ki bi rade delale red pri sosedih, sodelavcih, žlahti… če njim paše, da gre hčerin fant zraven, ne vem, kaj pri tem moti avtorico? Pa tudi kako so to finančno rešili, ne vemo. Različne družine, različna pravila, dinamika… Mi hodimo sami na dopust, dvakrat smo vzeli nečakinjo s seboj, ker sta z našo hčerko isto stari. Sedaj pa imamo mi 4 dopust zase (imamo še sina), hči pa še gre nato ” po svoje”. In zato, ker mi tako prakticiramo, so drugačne izkušnje družin napačne? Mogoče bo pri nas tudi drugo leto drugače, pač stvar dogovora.
Da vlačim nekiga potrebnega fanta zraven. Imamo svojo hiško na morju s tremi spalnicami. Gredo zraven bratranci sestrične, prijateljice itd itn. Da bi pa vlačla zraven 16 letnega fanta pa ni šans. Pa lahko starši plačajo gor ali dol. Tudi pri 16 ne bi hčere pustila na morje s fantom. Ja lahko se daje dol doma. Ampak vseeno.
Forum je zaprt za komentiranje.