Zamašen odtok – pomoč prosim nujno!! :(
http://med.over.net/forum5/read.php?222,6799957
Ker to verjetno ne bo šlo, si sposodi pri kakšnem sosedo “zajlo” za odtoke. Ali pa jo kupi v kakšnem Obi-ju. Pa bo šlo!
Če pa imaš sifon dostopen , pa najprej tega “razmontiraj” in očisti.
hvala vam za nasvete, to sem do zdaj uporabljala tako za sproti (domačo mešanico sode, soli in kisa), pa je šlo za sproti, ampak zdaj pa je moralo nekaj fajn zaštekat, ker se je ravno po tem čiščenju čisto zamašilo in se voda praktično ne premakne… 🙁 drugače za sproti je pa tosto super, ja, se strinjam, predvsem ker je ekološko, neškodljivo za zdravje in okolje in poceni…
A zdaj bo očitno treba kaj bolj drastičnega.
Še vedno iščem nasvet, če kdo pozna konkretno koga? pa če ste slučajno to delali pred kratkim, kakšne so približno bile cene? Hvala še enkrat!!
Če imaš sesalnik za vodo, ti priporočam naslednje:
zavreš vodo, vliješ v odtok, okoli cevi sesalnika oviješ mokro krpo in pritisneš na odtok in sesaš, hkrati paziš, da so vsi stranski odtoki in oduški zamašeni (tudi od pomivalnega stroja), da ne vleče zrak. Vliješ zopet krop, sesaš… ponavljaš, dokler ti ven ne potegne vse nesnage.
Pri nas je bil kar nekaj let velik problem z odtokom, ker je narejen premajhen padec in se je mašilo cca. 5 m v zidu. Sem kar precej denarja zmetala za razne vodovodarje in odmaševalce odtokov… Sem tole varianto naštudirala in super funkcionira…
S temle se pa ne strinjam. Eni pač ne morete brez zmerjanja.
Če imaš kuhinjsko korito veliko let, se zagotovo malo po malo nabira obloga, ki lahko tudi popolnoma zapre odvod. Jaz imam vedno mrežico čez odprtino in mi v odtok nikoli ne gre debeljša zadeva od prosenega zrna, pa po več letih in nvkljub vroči vodi in sodi, že čutim, da požiranje ni več tako silovito, kot je bilo ob nakupu kuhinje. Pa nisem nobena packa…
S temle se pa ne strinjam. Eni pač ne morete brez zmerjanja.
Če imaš kuhinjsko korito veliko let, se zagotovo malo po malo nabira obloga, ki lahko tudi popolnoma zapre odvod. Jaz imam vedno mrežico čez odprtino in mi v odtok nikoli ne gre debeljša zadeva od prosenega zrna, pa po več letih in nvkljub vroči vodi in sodi, že čutim, da požiranje ni več tako silovito, kot je bilo ob nakupu kuhinje. Pa nisem nobena packa…[/quote]
Ne glede na vse, je treba na kvatre očistiti sifone, ne glede na uporabo in ne pride do totalne zamašitve in take zapacanosti, da tudi malo ne začne odtekati. Ne se norca delati, kdor ima vse tako zašpehano je zame svinja iz svinjaka.
Problem z zamašenim odtokom sem po neuspešnih poskusih z različnimi sredstvi po nasvetu vodovodnega inštalaterja rešil tako:na mestu,kjer se odtočna cev lijaka končuje v steni(odtočno cev lijaka sem odvil),sem v odprtino usmeril “šlauf”(ne spomnim se slovenskega naziva)za zalivanje vrta in odprtino dodatno maksimalno neprodušno zatesnil.Na drugi strani sem šlauf privil na pipo v utilitiju.Nato sem močno držal oz potiskal šlauf na drugi strani v steno,da bi ga vodni pritisk ne porinil iz stene,žena pa je odprla vodo.Ustvaril se je močan pritisk,ki je porinil naprej in odplaknil čep,(narejen iz masti,usedlin kave itd)in v minuti je bil problem rešen.
Marjan
Forum je zaprt za komentiranje.