Kaznovanje otok!?
Kaznovanju otrok, če tepejo druge ljudi in tudi starše? Jaz imam prijateljico, ki je zagovornica tega, da se otroka nikoli in pod nobenim pogojem ne udari, niti po riti ali po prstih in to že čisto od majhnega. Tudi njen mož se ne sme tamalega niti dotakniti. In rezultat: Tamal je star 7 let in je nemogoč. Ne samo, da tepe svoje starše in vse naokoli, tudi zmerja jih. Svojo mamo zmerja s kurbo, prasico in tako naprej, če mu takoj ne ugodi. Ona pa nič, ampak res totalno nič. Včasih me ima, da bi mu kar jaz eno prilimala.
Pa žalostno je, da je takih staršev kar veliko. Kako pa ve reagirate, če vas zmerjajo? Ko sem zadnjič prišla k njim na obisk, mi je rekel, da me bo zbil v nulo, če se takoj ne poberem. Onadva pa nič. Potem sem odšla čez vrata ven, pa je prijateljica pritekla za mano in se mi začela opravičevati in tako naprej, da je tamal še otrok in bla, bla, bla,… Mislim, to ni nobena vzgoja.
Eno je pretepanje otrok, kjer je otrok pol ves plav in se stat ne more, ima modeice, je teown s kablom, pasom itnp. Nekateri starsi pretepajo ze vrtcevske otroke s pasom. Tega ne podpiram, takim je za vzet otroke in jih za poslat v keho.
Druga zgodba je pa ena za buco, za uho in po riti. To pa ne naredi nobene skode in tudi mulca sta jih ze dobla in se jih bosta, ce bo res treba. Res pa pomaga tudi mrzel tus in kazen za tisto, kar najbolj boli. Predvsem pa trda in dosledna vzgoja. Permisivne budale pa dobijo nemogoce budale.
Zase se boš morala kar sama postaviti. Mulcu ki te pri tebi doma ozmerja kot si napisala prilepi eno TAKOJ (ali pa uporabi kakšno alternativo in ga postavi pred vrata, pod mrzel tuš, ga zapri v garažo,…) in potem še mamo, če bo kaj sikala.
Če bo mati spregledala… OK, sicer se pa sprijazni s tem, da ne bosta več prijateljici.
Res je da mulci samo prenašajo naprej kar poznajo – a žal se morajo privaditi da to lahko počnejo tudi drugi in zato to deluje le do primerne civilizacijske meje. In če npr ne toleriraš žaljivk, bo to hitro postalo mulčev problem.
Čisto na koncu vsega nakladanja… pa še vedno velja biologija in gre za golo moralno/karakterno in fizično moč.
ZZtop, 01.08.2024 ob 01:32
Kaznovanju otrok, če tepejo druge ljudi in tudi starše? Jaz imam prijateljico, ki je zagovornica tega, da se otroka nikoli in pod nobenim pogojem ne udari, niti po riti ali po prstih in to že čisto od majhnega. Tudi njen mož se ne sme tamalega niti dotakniti. In rezultat: Tamal je star 7 let in je nemogoč. Ne samo, da tepe svoje starše in vse naokoli, tudi zmerja jih. Svojo mamo zmerja s kurbo, prasico in tako naprej, če mu takoj ne ugodi. Ona pa nič, ampak res totalno nič. Včasih me ima, da bi mu kar jaz eno prilimala.
Pa žalostno je, da je takih staršev kar veliko. Kako pa ve reagirate, če vas zmerjajo? Ko sem zadnjič prišla k njim na obisk, mi je rekel, da me bo zbil v nulo, če se takoj ne poberem. Onadva pa nič. Potem sem odšla čez vrata ven, pa je prijateljica pritekla za mano in se mi začela opravičevati in tako naprej, da je tamal še otrok in bla, bla, bla,… Mislim, to ni nobena vzgoja.
Klasika danasnjega dne! ?
Sploh se ne gre za kaznovanje otroka, ki je le odraz, disfunkcionalne druzine. Prvenstveno se vzgaja z lastnim vzgledom in vrednotami, ki tvorijo, edino pravo hierarhijo v druzini. Otrok spremlja prav vsako dejanje, svojih starsev, se navzame njihovih navad in se tudi sam obnasa, tocno tako. ☝️
P. S. Ce je moskemu onemogoceno” biti moski in tvorno vzgajati svoje potomstvo je zadeva zavozena do fundamentov! ☹️
Verjetno sta ugotovila, da ima otrok motnjo, verjetno nekaj iz spektra avtističnih motenj ins takim otrokom je težko, nasilje pa samo potencira motnjo. Ker noben normalen otrok se tako ne obnaša.
Kolegica ima podobnega otroka in še dva normalna to se ti zmeša od tazga norca, no ima šibo in ga s šibo dostikrat, da ga sploh umiri, ko skače, razbija, tolče, brca, star 5 let. V vrtcu je katastrofa, skoz tepe otroke. To je ornk motnja, res prizadetost v glavo,nimas kej delat s takim otrokom, to je hudič ne otrok, nič ne uboga, vse dela kontra kot je prav, ubogi starši, ki imajo take otroke, ste kdaj pomislili na to? Kako je mami, ki je čisto nemočna ob takem norcu, kakšen lajf ima, niti enkrat v dnevu se ne more nasmejat, biti vesela in kako se počutijo sorojenci, ko jih bratec skoz tepe, ščipa, poriva, pljuva. Da jih je sram hodit na obiske, prireditve zaradi takega otroka?
To je motnjs, 02.08.2024 ob 00:56
Verjetno sta ugotovila, da ima otrok motnjo, verjetno nekaj iz spektra avtističnih motenj ins takim otrokom je težko, nasilje pa samo potencira motnjo. Ker noben normalen otrok se tako ne obnaša.
Kolegica ima podobnega otroka in še dva normalna to se ti zmeša od tazga norca, no ima šibo in ga s šibo dostikrat, da ga sploh umiri, ko skače, razbija, tolče, brca, star 5 let. V vrtcu je katastrofa, skoz tepe otroke. To je ornk motnja, res prizadetost v glavo,nimas kej delat s takim otrokom, to je hudič ne otrok, nič ne uboga, vse dela kontra kot je prav, ubogi starši, ki imajo take otroke, ste kdaj pomislili na to? Kako je mami, ki je čisto nemočna ob takem norcu, kakšen lajf ima, niti enkrat v dnevu se ne more nasmejat, biti vesela in kako se počutijo sorojenci, ko jih bratec skoz tepe, ščipa, poriva, pljuva. Da jih je sram hodit na obiske, prireditve zaradi takega otroka?
Se zgodi, da se rodi psihopat z nezmožnostjo čustev, tu nič ne moreš. Morda bi uspel kaj narediti z njim usposobljen specialni pedagog, ki bi bil hkrati oseba z močnim karakterjem in tudi fizično močan, da bi imel otrok res rešpekt pred njim. A tako osebo bi morala starša dobro plačati, da bi bila z njimi doma kot družinski član večji del dneva in bi prevzela vzgojo otroka vsaj za nekaj časa. Večino običajnih ljudi si tega ne more privoščiti. Zato bi jaz dala takega otroka v zavod in ga pač tam obiskovala. Predvsem zaradi sorojencev, ki ob takem bratu ne morejo uspevati.
Morda je pa tudi rešitev, da se staršema priskrbi takega pedagoškega spremljevalca na račun zavarovanja, pač na podlagi otrokove diagnoze? Da država vsaj delno plača stošek. Pozanimajte se.
In ti si samo sla?
Jaz bi ga vprasala, zakaj bi me zabil v nulo, kaj sem mu naredila in zakaj ima potrebo, da me zabije? Pogovor bi nadaljevala mirno in sofisticirano v skladu z njegovimi odgovori, definitivno se ne bi pustila odgnat 7 letnemu otroku, ampak bi se vsedla in spila tisto kavo s prijateljico.
Pravis, da ona ne vzgaja otroka, a ti tudi nisi nic boljsa, obrekujes na forumu, naredis pa nic.
Nasilje se ne reši z nasiljem. Še posebaj ne pri otrocih, to bi naredilo situacijo še 10x hujšo. Njuna vzgoja je seveda mimo, če se otrok tako obnaša pa vseeno to na koncu dneva ni vaša stvar. Lahko podate svoje mnenje staršem na vljuden način a ne vrjamem da se bo kaj spremenilo, če se ne spremeni vzgoja in odnosi doma. Vseeno pa to ne pomeni da bi nasilje na kateri koli način pomagalo, vsaj ne na dolgi rok.
resno?, 02.08.2024 ob 06:08
In ti si samo sla?
Jaz bi ga vprasala, zakaj bi me zabil v nulo, kaj sem mu naredila in zakaj ima potrebo, da me zabije? Pogovor bi nadaljevala mirno in sofisticirano v skladu z njegovimi odgovori, definitivno se ne bi pustila odgnat 7 letnemu otroku, ampak bi se vsedla in spila tisto kavo s prijateljico.
Pravis, da ona ne vzgaja otroka, a ti tudi nisi nic boljsa, obrekujes na forumu, naredis pa nic.
Zakaj bi z razumom peljala odgovor, ce razum tu nic ne pomaga? Vem, imam tri otroke in moram imeti finte kako jih restiram (vcasih tudi zacnem peti). Pri takemu, ki odkrito grozi pomaga samo nadvlada in zal ta nadvlada je najboljsa v smislu fizicne kazni. (Ena klofuta je najveckrat dovolj a mora biti redka)
Jaz ne tepem mojih, kdaj 1x na leto zihr jih “resetiram”, drugace se vsakodnevno veckrat na dan objemamo. Mi poveeo da me imajo radi. Kaznujem pa z odvzemi žetonov, ker imamo tak sistem, ki so zetoni placilno sredstvo za ugodnosti, tudi odvzem posladkov pomaga. Ampak sva se morala potruditi, da sva zgodaj zacela graditi na sistemu in disciplini !!!
Ni njena odgovornost vzgajat tujega otroka, ce prijateljicin otrok onemogoca mirno pitje kave, si je prijateljica sama kriva.
Da ona koncno dojame posledice svojih dejanj, torej nevzgoje lastnega otroka. Ker eni pac ne znajo vzgajat !!!
Dojemite, da vsak stars drugače protestira z besedami “mojega otroka vzgajam jaz!”
Že leta en in isti odpira temo hvaležno za klike o tepežu otrok.
Ker vse, kar ni udarec je “permisivna vzgoja” pa otrok sme vse pa blablabla.
Ta oseba – ali nima otrok (najbolj verjetno), al pač provocira za klike (tudi zelo
verjetno), ampak – da se vam da no …
Moji otroci, pa otroci VSEH znancev, prijateljev in sosedov so LEPO vzgojeni popolnoma brez udarcev, osebno res nikogar ne poznam, ki bi otroke tepel. Udarec ni vzgoja, to smo tukaj že xxx-krat razčistili, udarec je za tiste, ki se jim NE LJUBI vzgajati ali dajati dobrega zgleda, pa pač eno prilimajo in je za njih narejeno.
Obstaja ena faza okoli dveh let, ko otročki grizejo in tepejo okoli sebe, takrat je pogojno (odvisno od otroka) možno, da se mu z udarcem po roki pokaže, da to boli in da se tega ne dela. Vse ostalo je lenoba staršev.
to ni posledica odsotnosti fizičnih kazni, ampak posledica odsotnosti vzgoje.
jaz mojega otroka tudi nisem tepla. pa se ne obnaša tako.
vzgoja in postavljanje mej pač ni tako enostavno in zahteva doslednost pri starših in kar nekaj truda.
odkrito povedano, dokler je bilo sprejemljivo, da otroka nalomiš, če dela nekaj, kar ne bi smel, je bila vzgoja dosti dosti dosti lažja. če pa moraš postavljati meje na drugačen način, s pogovorom, smiselno kaznijo, razlago…. pa ni tako enostavno. marsikateremu staršu se s tem enostavno ne da ukvarjat. in potem so pač otroci takšni, kot so. nevzgojeni. ne nemogoči, ampak nevzgojeni.
1. družina očitno ni tako “nenasilna”. Otrok take besede nekje sliši in ponavlja. Potem ponavlja vzorce, ki jih vidi doma – torej odnos staršev. Če se oče dere na mati, se bo on tudi…
2. ti v to ne moreš posegat. Tako pač je. Lahko pa posežeš v svoj odnos s tem otrokom.
Imam tak primer v družini. Otroku se vse dovoli, od neprimerne komunikacije s starši, igranja igric itd.. Ta otrok je imel tak pristop tudi do mene in do starših staršev, ampak smo takoj ustavili. Strogo.. čakaj otrok, tako se pa ti z mano ne boš pogovarjal. In ne jaz, ne stara starša z njim nimata težav, njegova mati pa posluša neprimerne opazke in tudi tepe jo.
jao232, 02.08.2024 ob 09:17
Zakaj bi z razumom peljala odgovor, ce razum tu nic ne pomaga? Vem, imam tri otroke in moram imeti finte kako jih restiram (vcasih tudi zacnem peti). Pri takemu, ki odkrito grozi pomaga samo nadvlada in zal ta nadvlada je najboljsa v smislu fizicne kazni. (Ena klofuta je najveckrat dovolj a mora biti redka)
Jaz ne tepem mojih, kdaj 1x na leto zihr jih “resetiram”, drugace se vsakodnevno veckrat na dan objemamo. Mi poveeo da me imajo radi. Kaznujem pa z odvzemi žetonov, ker imamo tak sistem, ki so zetoni placilno sredstvo za ugodnosti, tudi odvzem posladkov pomaga. Ampak sva se morala potruditi, da sva zgodaj zacela graditi na sistemu in disciplini !!!
Ni njena odgovornost vzgajat tujega otroka, ce prijateljicin otrok onemogoca mirno pitje kave, si je prijateljica sama kriva.
Da ona koncno dojame posledice svojih dejanj, torej nevzgoje lastnega otroka. Ker eni pac ne znajo vzgajat !!!
Dojemite, da vsak stars drugače protestira z besedami “mojega otroka vzgajam jaz!”
Temu otroku bi bil razumen pogovor sok, ker tega ocitno se ni dozivel.
-
Pre približno 10-timi leti sem imela takšno izkušnjo..Sprva sem poskušala mirno in razumno in ko mi je od nikoder pritekel za hrbet in me potisnil v podboj vrat sem mu samo primazala klafuto.Obstal je od šoka,mati pa tudi.Sicer se je najino prijateljevanje precej ohladilo pa nič zato..Mulc je dobil lekcijo,da se mu ne bo pustil vsak maltretirat
Forum je zaprt za komentiranje.