Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavrnitev tikanja

Zavrnitev tikanja

Znanki sva, obe okoli 50, ukvarjava se z istim področjem in ker sva se že nekaj časa družili, sem ji predlagala, da se tikava, kot se z drugimi v tej skupini. Ona pa je rekla, da jo jaz lahko tikam, ona pa mene ne bo, iz spoštovanja.

Kaj bi si vi mislili? Seveda jo še naprej vikam in kadar imava stike, sem do nje bolj rezervirana in jo pustim pri miru, če se le da.

Pravilno, da se spoštuje njena volja. Gospa se ceni in zeli ohranit distanco. Pravilno sploh, če je delovni kolektiv.

Meni je to naredil en novi sodelavec. Pokazalo se je, da je zelo neprijeten dečko, tako da sem kar vesela, da sva na vi.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3088, 31.07.2024 ob 18:49

Pravilno, da se spoštuje njena volja. Gospa se ceni in zeli ohranit distanco. Pravilno sploh, če je delovni kolektiv.

To ni delovni kolektiv ampak skupina, v kateri se ukvarjamo s skupnim hobijem.

prvič doživela, 31.07.2024 ob 18:45

Znanki sva, obe okoli 50, ukvarjava se z istim področjem in ker sva se že nekaj časa družili, sem ji predlagala, da se tikava, kot se z drugimi v tej skupini. Ona pa je rekla, da jo jaz lahko tikam, ona pa mene ne bo, iz spoštovanja.

Kaj bi si vi mislili? Seveda jo še naprej vikam in kadar imava stike, sem do nje bolj rezervirana in jo pustim pri miru, če se le da.

Eno olimpijado starejsi mozakar mi je vztrajno govoril, naj ga tikam.Moj sesti cut pa nikakor ni pristal na to. ? Sem ga vikal,  imel na varni distanci in mu nic zaupal.  Hja,  cas pokaze,  da to ni slabo! ?

Si mlajsa ali stareja? Tikanje lahko ponudi le starejsa oseba, v poslovnem okolju pa nadrejena oseba. Nic ni narobe, ce se se naprej vikata. Drugi osebi ocitno ni do tega, da se zblizata in ima vso pravico do tega.

Jaz nič ne silim. Ona se je obnašala zelo prijateljsko,ona vedno začne z vprašanji, idejami, zato me je to presenetilo. Bova pa zdaj z moje strani bolj na distanci.

tikanje, 31.07.2024 ob 19:14

Si mlajsa ali stareja? Tikanje lahko ponudi le starejsa oseba, v poslovnem okolju pa nadrejena oseba. Nic ni narobe, ce se se naprej vikata. Drugi osebi ocitno ni do tega, da se zblizata in ima vso pravico do tega.

Približno enake starosti sva, morda sem kako leto starejša.Ni poslovno okolje, ni nadrejenih.

Lahko povem sem bila pred 5 leti skupaj v bolnici 90 letno babici in se ni pustila vikat ki sem ji rekla VI ne sploh ne hotela poslušat ki pa sem ji rekla TI pa je bilo vse ok.meni je bilo zelo neredno tokrat  tikat 50 let razlike v letih gospo.grozno sem se pocutila

Meni se je podobno zgodilo dvakrat ali trikrat. Vsakič sem spoštovala odločitev te druge osebe in sva se še naprej vikala. Nimam problema s tem, če kdo zavrne predlog za tikanje, ljudje imajo različne razloge za to in jaz jih pač spoštujem. Tudi jaz sem enkrat zavrnila predlog za tikanje in sva se s tisto osebo pač vikali še naprej.

Imam pa problem s tistimi, ki sprejmejo predlog za tikanje ali ga celo sami predlagajo, potem te pa ob naslednji priliki spet vikajo. Kao so pozabili na dogovor ali pa jim gre tikanje težko z jezika. Ti pa izpadeš nevzgojen bebec, ker jih tikaš. Zoprno.

Dejansko nekatere ljudi vikam iz spostovanja, med drugimi tudi cistilko v sluzbi in sem ji to tudi povedala, da jo vikam, ker jo zelo spostujem kot cloveka, ceprav imam odnos z njo tudi bolj pristen, se objameva recimo, ko se kaj vosci.

Ampak čistilka ti najbrž ni predlagala, da jo tikaj oziroma, da se tikata.

So različne situacije in se je dobro prilagoditi. Včasih je dobro, da vikaš, sploh če sčasoma ugotoviš, da gre za neprijetno osebo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close