Sem tarča posmeha in zgražanja
Ker psa prevažam v vozičku. Kuža ni star, vendar mu je hitro vroče in ne more toliko prehoditi, kot bi si jaz želela. Sedaj sem zanj kupila voziček in ena ženska je zadnjič pogledala notri, ker je mislila, da je dojenček. Ko je videla, da ni me je začela zmerjati, da sem blesava, da mučim psa in podobno. V teh vročih dneh je groza tudi zvečer in meni je to da pas vlačiš okoli v vročini, da komaj diha, mučenje. Moj kuža ima zagotovljenega dovolj gibanja, samo do travnika ali gozda morava nekako priti iz sredine mesta. Ne vem nad kom naj bi se v normalnih okoliščinah morali ljudje zgražati, nad mano ali nad tistim, ki muči psa v vročini? Tudi po trgovinah greva lahko z vozičkom, muzeji, galerije,… Ko hodiš po svetu tega vidiš kar veliko, tudi večje pse prevažajo v vozičkih. A smo mi res tako zaplankani in ozkogledni ali kje je naš problem? Prosim za vaše uvide!
Ma, jih videvam kar nekaj, pa kot nalašč gospe vedno z nekom prijazno klepetajo, tako da nimam občutka, da se kdo nanje spravlja…
Jaz se zgražam nad tistimi, ki po soncu sprehajajo psa, tako da se mi voziček sploh ne zdi tako slaba ideja, če živiš v mestu, pa bi psa rada odpeljala v naravo. Sama bi suvereno stala za to odločitvijo, če bi se znašla v taki situaciji; ne pustim si prav dolgo “srati po glavi”.
Ja,res je odvisno,kje živiš. V manjšem mestu,ali pa bog ne daj kakšni zaplankani vasi,bodo ljudje takoj mislili,da je gospa umsko prizadeta. Pes,v pesjaku,ki meri 1×1 meter in nikdar ne čuti trave pod nogami,in ne gre na sprehod,psi na ketnah,to je pa ok.
Vsem ne boste mogli ustreči. Enim bo čudaško da je pes v vozičku ,enim vseeno,drugi bodo podpirali. Debelejšo kožo. Kaj si drugi mislijo v bistvu nima veze z nami. Pove vse o njih in nič o nas.
MH370, 25.07.2024 ob 23:16
O kakšnem vozičku je tukaj govora, a o otroškem? V tem primeru je za pričakovati, da je takšna stigma, saj si določene res omislijo psa namesto otroka in moža. Torej ste si sami krivi, če ljudje vidijo v tem asociacije… Verjetno pa obstaja tudi kaj takega prav za domače živali…
Ne, vozičke je prav za pse, spominja pa na otroškega, včasih smo jim rekli marele.
Rada imam živali, 25.07.2024 ob 21:35
Ker psa prevažam v vozičku. Kuža ni star, vendar mu je hitro vroče in ne more toliko prehoditi, kot bi si jaz želela. Sedaj sem zanj kupila voziček in ena ženska je zadnjič pogledala notri, ker je mislila, da je dojenček. Ko je videla, da ni me je začela zmerjati, da sem blesava, da mučim psa in podobno. V teh vročih dneh je groza tudi zvečer in meni je to da pas vlačiš okoli v vročini, da komaj diha, mučenje. Moj kuža ima zagotovljenega dovolj gibanja, samo do travnika ali gozda morava nekako priti iz sredine mesta. Ne vem nad kom naj bi se v normalnih okoliščinah morali ljudje zgražati, nad mano ali nad tistim, ki muči psa v vročini? Tudi po trgovinah greva lahko z vozičkom, muzeji, galerije,… Ko hodiš po svetu tega vidiš kar veliko, tudi večje pse prevažajo v vozičkih. A smo mi res tako zaplankani in ozkogledni ali kje je naš problem? Prosim za vaše uvide!
1. Odgovorila si si več ali manj že sama, iščeš le potrditev, da ni tako, kot veš da je.
2. Če bi imela rada živali, ne bi silila psa k življenju v mestu.
Jaz moji dve mački vsak dan sprehodim na povodcu, skupaj splezamo na kako drevo, čez asfalt ju pa seveda nesem, da ju ne peče v tačke.
Celo naselje je dobre volje, vsi nasmejani…. Vem, čemu se smejijo, pa mi dol maha. Ko bodo oni na svoje otroke in ostarele starše znali paziti, si lahko izmenjamo tudi kake izkušnje, do takrat pa se naj brigajo zase.
Če je psu všeč v vozičku – kar mu očitno je, saj ne protestira – in če za te potrebe izdelujejo vozičke, da vsem olajšajo stvari, potem ne vidim razloga za vznemirjanje. Najpomembnejše se mi zdi pa to, da ti kot lastnica čutiš, da se tvoj ljubljenček, za katerega bi verjetno naredila skoraj vse počuti res dobro.
Bodi ponosna nase, da se žrtvuješ za psa, da ga nimaš samo za razkazovanje, ampak za ‘božanstvo’, ja, da mu boš kupila tudi verižico iz čistega zlata, da izraziš svojo globoko naklonjenost bitju, ki ti ga je zaupala usoda, da ga kar najbolj razvajaš. Saj živali čutijo vse. Za njih ni nič smešno, one uživajo v naši pozornosti. Bolj jih ljubimo, bolj jim to kažemo, bolj srečne so.
Te777, 26.07.2024 ob 00:55
Počlovečenje živali je butasto. Meji na norost. Ali je pes invaliden???! Hoja je pomembna za vse.
Tako je, hoja je pomembna za vse. Ker pa nimam samo enega psa, morajo hoditi vsi. Eden zaradi starosti daljših sprehodov ne zmore več. Zato imam zanj voziček. Da nekaj časa hodi, ko ne zmore več, se pa pelje. Ali bi ga morala zaradi nekaj zgražajočih se osebkov puščati doma ali pa ostala dva psa prikrajšati za dolge sprehode? Mi na kraj pameti ne pade.
Moj sosed v takšnem vozičku, se mi zdi, da je otroški, imajo 3 leta starega otroka, vozi lubenice. Take, velike. Kaj, če je lubenice počlovečil? Joj, prejoj.
Kaj voziš v vozičku je tvoja stvar. Naslednjič daj v voziček plastičnega okostnjaka ali pa samo lobanjo in se pelji mimo one zateženke. Odziv bo neprecenljiv.
Mah ljudje, pusti jih. Enkrat sem na sprehodu s svojim psom poklepetala z eno gospo, ki je svojega francoskega buldoga prav tako iz mesta vsak dan pripeljala v Tivoli, in sicer zato, ker je bil že zelo star in je težko hodil. Tam ga je dala na travo in kuža je pač hodil sem im tja, vohal, se spoznal z drugimi kužki. Meni se je zdelo zelo lepo, da mu je gospa omogočala lepo starost.
Če ti meniš, da je za tvojega psa dobro, da ga prevažaš v vozičku, potem to počni, za dobro psa. To, da se nekdo zgraža pa… kaj te boli kurac za nekega zategnjenca, ki sploh ne razume tvojo situacijo, ali pa situacijo tvojega psa. Eni ga nosijo v torbici, drugi ga vozijo v vozičku, tretji ga imajo spuščenega, nekateri skoz na povodcu, nekateri pa celo življenje na verigi… Zadnje je najslabše kar lahko naredijo za svojega psa, torej, ti nisi niti blizu temu.
Ljudje se bodo zgražali nad marsičem, ampak to je njihov problem. Če pa ti kdo teži, pokliči policijo in naj se z njimi zmeni, saj nimajo nobene pravice nadlegovati te. Če le lahko, sama sebi povej “Ma boli me kurac kaj si drugi mislijo” ? in pejt naprej.
Forum je zaprt za komentiranje.