Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zlati maturant

Zlati maturant

Zanima me, če zlati maturant dobi kakšno potrdilo oz. priznanje in od koga? Ali ste to sklepa samo na osnovi točk na maturi?

a nimajo šole svečanih podelitev?

Imajo Zlati maturantje kako prednost? Kje? Kako?

Seveda imajo podelitev in zlate maturante se še posebej izpostavi, tako kot vse s kakršnim koli posebnim dosežkom, vključno s poimensko podeljenimi mednarodnimi certifikati za tuje jezike.

Prednosti so pa prestiž v CV in možnosti vpisa na praktično katerkoli faks.

dolgo nazaj so imeli sprejem na ministrstvu za šolstvo + dobil si darilo. kako je sedaj, ne vem.

Prednost je v tem, da so to mladi ljudje z izjemno visokim IQ. Večina njih študira medicino, pravo, računalništvo.

Odgovor na objavo uporabnika
Bobubob, 17.06.2024 ob 10:55

Prednost je v tem, da so to mladi ljudje z izjemno visokim IQ. Večina njih študira medicino, pravo, računalništvo.

Opažamo njihovo sposobnost v reali: nenormalne čakalne dobe, dohtarji stavkajo ker so v javnem zdravstu preutrujeni medtem ko popoldne v privatni ordinaciji dobijo dozo energije s katero vse zmorejo.

Odvetniki: imamo generacije nesposobnih odvetnikov, ki dovoljujejo, da nam hrvati jemljejo ozemlje, prodajajo uspešne slovenske firme in plačujemo nenormalne kazenske zneske na EU sodiščih.

Res sami geniji!

Biti zlati naturañz je brez dvoma čast in znak, da si izjemnega uma. Na gimnaziji blesteti vsa štiri leta, z najvišjimi ocenami ni lahko. Starši so lahko izjemno ponosni, o teh zlatih maturantih bomo še slišali, ko bodo vrhunski strokovnjaki, vsak na svojem področju.  Bravo

Ora Lipa, 17.06.2024 ob 11:39

Biti zlati naturañz je brez dvoma čast in znak, da si izjemnega uma. Na gimnaziji blesteti vsa štiri leta, z najvišjimi ocenami ni lahko. Starši so lahko izjemno ponosni, o teh zlatih maturantih bomo še slišali, ko bodo vrhunski strokovnjaki, vsak na svojem področju.  Bravo

Ojej no. Pretiravati pa res ni potrebno.

Prelepo modro, 17.06.2024 ob 11:52

Ojej no. Pretiravati pa res ni potrebno.

Ja točno to. Ne povzdigujte jih ne vem kam. Jih poznam nekaj, zdaj so popolnoma običajni študentje. Dobri toliko, kot ne-zlati.

A govorimo o splošni ali poklicni maturi? Ker to pač ni primerljivo med seboj. Čeprav čestitke obojim seveda, ko bojo rezultati.

Ena279, 17.06.2024 ob 11:55

Ja točno to. Ne povzdigujte jih ne vem kam. Jih poznam nekaj, zdaj so popolnoma običajni študentje. Dobri toliko, kot ne-zlati.

S tem se pa strinjam. Moja hči je bila zlati maturant. Pa kaj, mi je rekla. Šla na faks, bila pridna in ga končala. Tam kamor si je želela.

Res pa je,da imajo zlati maturanti odprtih več vrat za vpis na faks. To je pa tudi vse. Potem pa isto kot vsi drugi učenje.

No ja, izjemno visok IQ za medicino in pravo res ni potreben,

Za računalništvo pa je visok IQ potreben, tako da računalništva, strojne, elektro, gradbene fakultete ne gre mešati z medicino in pravom.

karjeres, 17.06.2024 ob 15:41

No ja, izjemno visok IQ za medicino in pravo res ni potreben,

Za računalništvo pa je visok IQ potreben, tako da računalništva, strojne, elektro, gradbene fakultete ne gre mešati z medicino in pravom.

Če si gimnazijski zlat maturant imaš dovolj visok IQ, da izbereš študij po svojih željah. Tvoje videnje je subjektivno.

V letih preden so uvedli zlate maturante smo v razredu imeli punco, ki je blestela v vsem. Danes bi bila najmanj diamantna maturantka. V prvem letniku se je sama ucila in naucila integrale. Ta “normalni” smo jih imeli sele v 4. letniku. Na srednji soli uci telovadbo. Po lastni izbiri.

p.s. ne rabišp “blestet” sa štiri leta na gimnaziji, da si zlati maturant. Samo pisat morašš maturo nad 30 pik (vsaj včasih je bilo tako 34 so bile vse pike, nad 30 – ali pa nad 32? – si bl zlati maturant).
Je dosežek, ne bom pa rekla da je najtežja stvar na svetu – v moji klapi (gimn.bežigrad), smo bili vse več ali manj odpaniki/panksi/metalci z nekim povprečnim uspehom v šoli (načeloma smo bili prav dobri), pa sta od 6 ljudi v moji družbi 2 bila zlata maturanta.
Pa smo en mesec pred maturo vsi veselo cele dneve žurirali pri enem sošolcu, ki je že takrat živel sam.. učila sem se vse skupaj nič, imela sem 29pik na maturi

brina940, 17.06.2024 ob 18:07

p.s. ne rabišp “blestet” sa štiri leta na gimnaziji, da si zlati maturant. Samo pisat morašš maturo nad 30 pik (vsaj včasih je bilo tako 34 so bile vse pike, nad 30 – ali pa nad 32? – si bl zlati maturant).
Je dosežek, ne bom pa rekla da je najtežja stvar na svetu – v moji klapi (gimn.bežigrad), smo bili vse več ali manj odpaniki/panksi/metalci z nekim povprečnim uspehom v šoli (načeloma smo bili prav dobri), pa sta od 6 ljudi v moji družbi 2 bila zlata maturanta.
Pa smo en mesec pred maturo vsi veselo cele dneve žurirali pri enem sošolcu, ki je že takrat živel sam.. učila sem se vse skupaj nič, imela sem 29pik na maturi

Če ti nisi bila, ne izničuj uspeha drugih. Med 29 in 31 je kar razlika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close