Neznosne sodelavke
Ne morem podrobneje opisovati, da nebi dotične prepoznale. Štiri sodelavke so stopile proti meni in ko so vse štiri skupaj, beži kolikor te noge nesejo. Ena od teh štirih je vodja in je zelo dominantna, ostale 3 ima pod kontrolo. Včasih smo bile uredu, sedaj pa je prišlo do nekih menjav in sprememb in so postale pomembne in nesramne, ne samo do mene. Žal so nadrejenim všeč. Zadovoljni pa so tudi z mano. Meni počasi popuščajo živci. Delo imam rada, opravljam ga dobro, je pa res, da imam eno zdravje in eno življenje. Že sedaj me stiska, kaj bo v ponedeljek zjutraj. Plača minimalec, kredit. Sobote delavne. Sedaj me skrbi, da bom dobila vse sobote v poletju popoldanske. V našem kolektivu nasplošno je veliko prikrite hinavščine, nasmihanja, nobenj ne zaupam. Moških ni. Imam cca 100 eur na rezervi. Nekako sem si zadala, če ne bo v roku 2 mesecev bolje, da dam odpoved. Sicer ostaneš brez vsega, ampak stres je v preteklosti na meni že pustil posledice.
Jezna, 08.06.2024 ob 12:56
Ne morem podrobneje opisovati, da nebi dotične prepoznale. Štiri sodelavke so stopile proti meni in ko so vse štiri skupaj, beži kolikor te noge nesejo. Ena od teh štirih je vodja in je zelo dominantna, ostale 3 ima pod kontrolo. Včasih smo bile uredu, sedaj pa je prišlo do nekih menjav in sprememb in so postale pomembne in nesramne, ne samo do mene. Žal so nadrejenim všeč. Zadovoljni pa so tudi z mano. Meni počasi popuščajo živci. Delo imam rada, opravljam ga dobro, je pa res, da imam eno zdravje in eno življenje. Že sedaj me stiska, kaj bo v ponedeljek zjutraj. Plača minimalec, kredit. Sobote delavne. Sedaj me skrbi, da bom dobila vse sobote v poletju popoldanske. V našem kolektivu nasplošno je veliko prikrite hinavščine, nasmihanja, nobenj ne zaupam. Moških ni. Imam cca 100 eur na rezervi. Nekako sem si zadala, če ne bo v roku 2 mesecev bolje, da dam odpoved. Sicer ostaneš brez vsega, ampak stres je v preteklosti na meni že pustil posledice.
1000 eur.*
ja333, 08.06.2024 ob 13:58
Ti svetujem, da se ne prenagli. Poskušaj se pogovoriti z vodstvom in urediti stvar tako, da ti dajo oni odpoved iz poslovnih razlogov. Tako boš dobila vsaj nekaj od Zavoda za zaposlovanje. Tisoč evrov je zelo malo denarja.
Vem da je malo denarja ja. Po drugi strani pa vem, da je služb z minimalcem dovolj in da imam takoj drugo. Najprej pa tudi jaz planiram pogovor z vodstvom.
Jao, pa kje se najdejo take ekipe bab, žlehtnih in zoprnih, pa to nikoli ne odrastejo in prerastejo vrtca in šole in bullayo zlobo naprej. V službi preživimo glavnino dneva in če odnosi ne štimajo, da smo v strahu in stresu, res ni vredno , da se uničujemo . Kot si napisala, poskusi z vodstvom, drugače pa drugo službo, trenutno se lahko izbira. Srečno.
Minimalc pa slab urnik dela? Takih služb je ogromno. Spodobno službo je težko dobiti, slabo z lahkoto.
Tako, da najprej poišči novo službo, potem daj odpoved. Če daš odpoved pa nimaš druge službe, ne dobiš nič od zavoda.
Pa ja, če se ne da urediti v službi, je bolje it. Imaš mogoče kako možnost, da te kam prestavijo znotraj iste firme?
Forum je zaprt za komentiranje.