koliko dobim kredita s to plačo
Tvoja kreditna sposobnost (če nimaš vzdrževanih članov) je okoli 750e na mesec. Torej lahko dobiš tam nekje 150k na 25 let. Koliko je pametno pol plače zakreditirat je pa druga debata. Glede na to da za tak denar dobiš recimo nek 1,5 – 2 sobno stanovanje max v lj (150+polog), za katerega bi bila najemnina verjetno ravno nekaj takega ali pa še višja….niti ni tako hudo neumno. Edino pazi da vzameš kredit, ki ga lahko reprogramiraš, ker trenutno so katastrofa obresti.
Vse si lahko online izračunaš. Imajo skoraj vse banke kalkulatorje.
Takojeto, 30.05.2024 ob 11:44
Kredit je trenutno strel v glavo.
To ne velja samo za zdaj, vendar zmeraj. Kredit je čisto v redu instrument, če ga vzameš v skladu z načeli previdnosti. Vsekakor je potrebna lastna udeležba vsaj 60%, raje več če je plača nižja kot v primeru avtorice.
nebančnik, 30.05.2024 ob 11:46
To ne velja samo za zdaj, vendar zmeraj. Kredit je čisto v redu instrument, če ga vzameš v skladu z načeli previdnosti. Vsekakor je potrebna lastna udeležba vsaj 60%, raje več če je plača nižja kot v primeru avtorice.
Ne, v prejšnjih obdobjih je bil strel v koleno. Kar je blo za preživet.
No realno pač to skoraj nihče ne zmore. Jaz sem se pred leti zakreditirala na ful. Preveč iz načela previdnosti. Je bil pa obrok kredita isti kot najemnina. Deset let za tem imam že skoraj pol kredita odplačanega, obrok je trenutno nižji kot najemnina za isto stanovanje, vrednost stanovanja se je skoraj podvojila. Polog sem imela 25%, sedaj če prodam stanovanje in poplačam kredit imam skoraj petkratnik tega pologa. Če bi šla v najem nebi imela nič. Polog bi se mi v najboljšem primeru podvojil, če bi bil pametno vložen.
Forum je zaprt za komentiranje.