Potrebujem posojilo, sem trenutno brezposeln, ampak sem v stiski.
Nobenemu ni treba ostat brez glave. Lions klubi po celi Sloveniji pomagajo pri plačilu položnic, oziroma po predhodnem dogovoru za stroške, tudi ZPM, tako da če greš na več dobrodelnih organizacij in razdeliš morda zmanjšaš dolgove in ti kak evro ostane za kaj drugega. Nobenega na bolho klicati! To so kriminalci, vzamejo celo hišo za cca 500 evrov. Ne igrajte se s temi ljudmi.
Luknja, 24.05.2024 ob 12:44
skupina8.si
Dajo 500 € ali 1000 €.
A teli so pa kaj manj mafijski kot tisti na Bolhi? Haha. Jah, v vsakem primeru se človeku slabo piše, ko začne iskati denar drugod kot na bankah….
nespremenljiva obr. mera (letna): 72,00%, efektivna obr. mera – EOM: 101,22%
Najhitrejša in poštena pot je poslati mail krajevnemu Lions klubu in oni enkrat na mesec obravnavajo prispele prošnje. Napiši, da je nujno karkoli že imaš, verjetno pa ne plačujejo RTV, kreditov obrokov za avto in telekomunikacije.
Druga opcija je izredna denarna pomoč CSD, samo tam so določeni pogoji ki jih navedeš v vlogi. Pripadajo pa ta sredstva vsakemu ki ima minimalno plačo 1x na leto v višini cca 800 evrov, ali 2x 485 EUR.
Poskusi s tem:
Pomoč mariborskih policistov je poiskala 34-letna oseba, ki je prejela klic neznanca, s katerim sta se pogovarjala o kriptovalutah. Pogovor se je nato nadaljeval prek spleta, kjer je moški s podatki oškodovane osebe ustvaril račun, se povezal z njenimi bančnimi podatki in ji z računa ukradel okoli 25.000 evrov denarja. Policisti svarijo pred tovrstnimi goljufijami.
bolha125, 24.05.2024 ob 12:50
A teli so pa kaj manj mafijski kot tisti na Bolhi? Haha. Jah, v vsakem primeru se človeku slabo piše, ko začne iskati denar drugod kot na bankah….
nespremenljiva obr. mera (letna): 72,00%, efektivna obr. mera – EOM: 101,22%
Za pol leta pri posojili 1.000€ plačaš še 360€ obresti.
Pa seveda zaposlen moraš biti…
Grenivka422, 24.05.2024 ob 12:51
Najhitrejša in poštena pot je poslati mail krajevnemu Lions klubu in oni enkrat na mesec obravnavajo prispele prošnje. Napiši, da je nujno karkoli že imaš, verjetno pa ne plačujejo RTV, kreditov obrokov za avto in telekomunikacije.
Druga opcija je izredna denarna pomoč CSD, samo tam so določeni pogoji ki jih navedeš v vlogi. Pripadajo pa ta sredstva vsakemu ki ima minimalno plačo 1x na leto v višini cca 800 evrov, ali 2x 485 EUR.
@grenivka. Verjamem, da mislis dobro. Vendar glede izredne denarne pomoci: Clovek je v stiski, ne ga zavajati s takim visokoletecim upanjem. Kje si to prebrala, da na minimalcu “vsakemu pripada” in celo toliksen znesek? Pogoje imajo ostre. Pred casom sem kratko prejemala DSP in nikakor nic ni slo, zato sem zaprosila za izredno pomoc. Sla sem osebno vprasat glede pogojev in, kaj se sploh sme pokriti s tem (seveda sem poprej vse prebrala tudi na spletu). Moje svetovalke ni bilo, nadomestna mi je dala informacije in navodila. Ko posljem, je bilo gladko zavrnjeno…tudi zelo ponizano sem se pocutila v njihovem odgovoru, saj je bilo dobesedno citirano, kar sem sama v obrazlozitvi napisala. Pa da pomoc ni namenjena za poloznice (zastale, da ne bo pomote), hrano (vsi vemo, kako se je leto oz. dve nazaj vse hitro podrazilo) — da za to dobim ze redno DSP! Da ni namenjeno placilu izpitov, ker sem to takrat tudi placevala, saj sem bila v studiju (nisem zaprosila za vse, za dva sem navedla, se mi zdi)… Za celoten znesek, ki ga zaprosis, moras navesti koliko in zakaj (zaprosila sem skupno za 400 ali 500eur). Da bi mi vsaj za 100 ali 200 eur pomagali in sami dolocili, “to in to” si s temi 100euri pa lahko pokrijes…nop, zal nic.
Anonimno 7659, 24.05.2024 ob 13:21
Če si brezposeln, dobivaš socialno pomoč? Če dobiš zaprosi izredno pomoč . Izredno pomoč lahko dobiš v enem znesku čez 1000 eurov. Izredna pomoč za posameznika ali za družine, mal si oglej pogoje.
@anonimno7659, vcasih te tu zasledim, mislim, da si iz Anglije. Ker to, kar si napisal, je tudi prazno upanje. 1000eur v enkratnem znesku, da avtor te teme lahko dobi? No, pri nas v Sloveniji ne.
Res so na CSD brezobzirni in brezsrčni. Izredno pomoč zavrnejo ker se izživljajo, lahko pa pošlješte pritožbo na direktorat za socialo ali na socialno inšpekcijo, ki preverijo ali je odločna pravilno napisana. Glede zneska 2×485 sem prepričana samo vseeno preverite zaradi cenzusa.
Glede izredne so sredstva namenska in so v pomoč če ne zmoreš plačati stroškov. Tekoče položnice lahko šteješ v izredno, tako ostane denar za ostale stvari. Da so strogi pogoji pa govorijo zato da ljudi prestrašijo in odvrnejo da bi oddali vlogo in vztrajali. Marsikdo odneha že na začetku.
Za vse ki bi radi zaprosili za izredno socialno pomoč, pokličite na direktorat za socialo, pravno službo in vam bodo točno povedali kaj in kako. Ker CSD so sami sebi namen in nimajo nad sabo kontrole. Izmišljajo pravila po svoje!
Glede posojil pa odsvetujem da iščete preko oglasov ker vam bodo vzeli premoženje, so izurjena tolpa ki prežijo na socialno šibke.
Raje se zakopljite v kakšno honorarno delo ali še bolje redno službo za določen čas. Kombinirajte.
Lp
Dolg, 24.05.2024 ob 15:19
Koliko pa si že do zdaj zadolžen? Posojilo si lahko privoščijo premožni, torej ljudje, ki imajo denar. Ti praviš, da ga nimaš. Poišči si delo, na črno ali belo. Jaz sem v krizi opravljala štiri različna dela. Pa sem zmagala. Tudi ti lahko.
Premožni ne rabijo posojil. Če so zaslužili s svojim znanjem in rokami pošteno, ga bodo vedno služili, če so iskali luknje v zakonu in legalno kradli….
Najdi službo…in kirno živi. To izposojanje….spravlja v obup ljudi
“”Glede izredne so sredstva namenska in so v pomoč če ne zmoreš plačati stroškov. Tekoče položnice lahko šteješ v izredno, tako ostane denar za ostale stvari.””
@grenivka, ne vem, morda imas osebno POZITIVNO izkusnjo s tem, kar si napisala. Iz prve roke sem napisala, kako je potem zares…DA JE TEMU NAMENJENA ZE OSNOVNA DSP. “Ostalih stvari” ti oni ne placujejo (kot pravim, med drugim sem navedla placilo izpitov oz. da bi tudi tako, kot ti pravis, od osnovne DSP dva iz tega fonda pokrila, ker bi mi ostalo. NE! DSP je za prezivetje, ne za ostale stvari…in za prezivetje si moram pokriti iz DSP. Lahko noc.
prazna upanja, 24.05.2024 ob 22:56
“”Glede izredne so sredstva namenska in so v pomoč če ne zmoreš plačati stroškov. Tekoče položnice lahko šteješ v izredno, tako ostane denar za ostale stvari.””
@grenivka, ne vem, morda imas osebno POZITIVNO izkusnjo s tem, kar si napisala. Iz prve roke sem napisala, kako je potem zares…DA JE TEMU NAMENJENA ZE OSNOVNA DSP. “Ostalih stvari” ti oni ne placujejo (kot pravim, med drugim sem navedla placilo izpitov oz. da bi tudi tako, kot ti pravis, od osnovne DSP dva iz tega fonda pokrila, ker bi mi ostalo. NE! DSP je za prezivetje, ne za ostale stvari…in za prezivetje si moram pokriti iz DSP. Lahko noc.
Zal izpite res ne plačujejo. Pomagajo pa pri nakupu štedilnika, če poči plinska cev v kuhinji, plesen, plačilo položnic. V okviru tega se vrtijo. Zato pa pravim da se pokliče na direktorat za socialo 01/369 77 00, pravna služba in naj ti točno povedo kaj lahko uveljavljaš v vlogi, gre za najbolj nujne ogrožujoče stvari brez katerih si življenje ne moremo predstavljati. Telefoni, šolnine, avto itd.. ne. Tudi živila ali pralne praške so včasih šteli med izredno vlogo. Tako da je več vark, kjer te lahko zavrnejo. To niso izmišljotine..
Forum je zaprt za komentiranje.