Moj FB lajf
Jaz pa priznam, da na FB kažem povsem drugačeno stanje kot je moj realni lajf.
Sicer objavim kaj tako enkrat na mesec, včasih 2x, včasih pa tudi 2 meseca nič. AMpak ja, ko objavim, kažem na to kako mi gre super. V resnici je pa moje življenje gnilo.
Svojih fotk itak ne objavljam, ker nočem, da me vidijo kako zgledam (sem se zredila, da joj). Objavljam pa lepe izletniške fotke in potem zgleda kako sem oh in sploh srečna. Ja, na tisti dan, ko je fotka nastala sem res srečna. Večino časa pa zagrenjena, nesrečna.
Še kdo prizna, da igra na FB kako oh in sploh fajn mu gre?
Ja, sem razmišljala o teh naših FB profilih. Eni objavljajo ogromno. Eni bolj redko, eni imajo profil pa enkrat na dve leti kaka objava…
Pa se včasih sprašujem kaj je pa reala?
Pri meni je reala, da objavljam tu pa tam, recimo 15 objav na leto. Sebe ne objavim, drugih ljudi tudi ne. Samo lepe izletniške fotke. Vse ostalo pa beda, kar se tiče mojega lajfa. Ampak fb profil pa seveda zadovoljstvo, uživanje…
Zakaj objavljam? Mogoče ker si želim nekega odziva, da bi me kdo opazil? Kaj vem.
vsak objavlja, ker si želi nekega odziva, lajka, komentarja, pač potrditve. nihče ne objavlja “zase”. problem je, ker so mnogi prav odvisni od tega dopaminskega šusa (lajka), da potem sploh ne morejo nehat. nekateri imajo fb samo za to, da spremljajo druge, sami so pa popolnoma aktivni. nekateri objavijo po 10 objav na dan. pač različni so interesi. jaz sem že nekaj let nazaj fb zaprla. preveč časa mi je vzelo in čisto nič koristnega nisem imela od njega. ogromno izgubljenega časa in tako izkrivljena slika vseh, ki se tam pojavijo. pa saj razumem – le kdo bi objavil sliko nesrečne družine, tantrum svojega otroka, slike slabega kosila, nesrečnih obrazov.. ampak izkrivljena pa je predstava, da je življenje samo lepo, v presežkih, sreči, nasmehih in popolnostih. kar se na fb predstavlja. realnost je ponavadi zelo drugačna od objav posameznikovih življenj.
FB ni življenje. Ni tvoj dnevnik življenja. Vsak z razvitimi možgani to ve. Je samo nek portal, kjer ljudje UTRINKE iz svojega življenja objavijo. Sekunda dneva, življenja. Vsak ki ni počasne sorte to razume. Ni to tvoje življenje. Je utrinek iz tvojega življenja. Tako kot fotoalbumi niso dnevnik tvojega otroštva. Si bila vedno tako nasmejana in lepo oblečena kot na slikah v albumu? Jasno se dobre stvari slika. Praznovanja, dopuste, izlete….nihče ne slika ko ima drisko, ko se sam sebi smili na kavču, ko se krega s partnerjem, ko ga otroci na obrate spravijo…. oz. mogoče to kdo dela, ampak ta ima pa še večje probleme kot ti. Če uporabljaš FB (ali kaj drugega) ne pomeni da je tvoja dolžnost svoje življenje tam razgaljat. Za to imamo prijatelje/družino in druženja v živo. SM je pač samo nek spletni album, nič drugega. Tvoj problem je laž. Ne FB. Ta potreba po tem da lažeš. Ne vem kaj dobiš iz tega. Zakaj se sploh toliko ukvarjaš z FB? Zakaj ti je tako pomembno kako te drugi vidijo? Pa še eno vprašanje. Greš na izlet za tisto slikico ali zato ker si želiš na izlet? Ker če je to drugo, nič narobe, si objavila utrinek iz življenja ko ti je bilo fajn. Če greš pa na izlet zato da dobiš tisto slikico….no to je pa problem. In ni FB kriv. Imaš dosti globje probleme od interneta.
FBujka, 23.05.2024 ob 21:01
Jaz pa priznam, da na FB kažem povsem drugačeno stanje kot je moj realni lajf.
Sicer objavim kaj tako enkrat na mesec, včasih 2x, včasih pa tudi 2 meseca nič. AMpak ja, ko objavim, kažem na to kako mi gre super. V resnici je pa moje življenje gnilo.
Svojih fotk itak ne objavljam, ker nočem, da me vidijo kako zgledam (sem se zredila, da joj). Objavljam pa lepe izletniške fotke in potem zgleda kako sem oh in sploh srečna. Ja, na tisti dan, ko je fotka nastala sem res srečna. Večino časa pa zagrenjena, nesrečna.
Še kdo prizna, da igra na FB kako oh in sploh fajn mu gre?
Fb/instagram je prikaz fake popolnega lajfa,necimernosti,ki povzroca v ljudeh nevoscljivost ,zamere in se kaj in ju za to ne uporabljam.
Anonimno 4069, 24.05.2024 ob 09:03
Fb/instagram je prikaz fake popolnega lajfa,necimernosti,ki povzroca v ljudeh nevoscljivost ,zamere in se kaj in ju za to ne uporabljam.
Take probleme povzroča samo ljudem ki imate globje probleme. FB nič ne prikazuje popolnega življenja. Prikazuje samo utrinke iz življenja. Če ti iz teh utrinkov narediš celo sliko življenja, kako nekdo ki se na sliki smeje, ti se pa tisti trenutek ne smejiš….in iz tega potegneš da se le ta 24/7 smeji ti pa ne….imaš ti problem. Ne tisti ki je utrinek svojega dneva objavil. Nekateri bi bili očitno zadovoljni samo če bi ti drugi ljudje kamere našraufal na čelo in bi lahko 24/7 jih gledali. Pa še potem bi verjetno trdili da ne prikazujejo reale :). Ker ni realno da se nekdo ob štirih popoldne nasmeje na terasi, slika in objavi. Ob petih pa joče na kavču ker ga je nekaj zjebal tist dan. Bi moral očitno še tisti jok objavit. Če ga ne laže! 🙂 Vi si zaslužite da čisto vsak trenutek v življenju ljudi vidite. Če ga ne….lažejo! Patetični osebki.
čudaško, 24.05.2024 ob 09:20
Take probleme povzroča samo ljudem ki imate globje probleme. FB nič ne prikazuje popolnega življenja. Prikazuje samo utrinke iz življenja. Če ti iz teh utrinkov narediš celo sliko življenja, kako nekdo ki se na sliki smeje, ti se pa tisti trenutek ne smejiš….in iz tega potegneš da se le ta 24/7 smeji ti pa ne….imaš ti problem. Ne tisti ki je utrinek svojega dneva objavil. Nekateri bi bili očitno zadovoljni samo če bi ti drugi ljudje kamere našraufal na čelo in bi lahko 24/7 jih gledali. Pa še potem bi verjetno trdili da ne prikazujejo reale :). Ker ni realno da se nekdo ob štirih popoldne nasmeje na terasi, slika in objavi. Ob petih pa joče na kavču ker ga je nekaj zjebal tist dan. Bi moral očitno še tisti jok objavit. Če ga ne laže! 🙂 Vi si zaslužite da čisto vsak trenutek v življenju ljudi vidite. Če ga ne….lažejo! Patetični osebki.
Vecina je fake gor,lepa slikca z morja ki ne pove da sta se 5 minut prej na mrtvo skregala.Slika lepe druzine a ti ves da en od niju sexa se nekoga.Objava storiy-a in stetje likov,se posebaj z nske dobijo validacijo in potreb o pozirnost skozi to.Da ne govorimo o algoritmih ki ji ta sicialna omrezja uporabljajo,sa spionirajo za nami ter da izdelajo in oblikujejo mnenje uporabnika- so jih tudi zaslisovali glede vpliva na volitve.Skratka fake a vseeno vsak ima svoje mnenje in to je treba tudi spostovati.
Anonimno 4069, 24.05.2024 ob 09:34
Vecina je fake gor,lepa slikca z morja ki ne pove da sta se 5 minut prej na mrtvo skregala.Slika lepe druzine a ti ves da en od niju sexa se nekoga.Objava storiy-a in stetje likov,se posebaj z nske dobijo validacijo in potreb o pozirnost skozi to.Da ne govorimo o algoritmih ki ji ta sicialna omrezja uporabljajo,sa spionirajo za nami ter da izdelajo in oblikujejo mnenje uporabnika- so jih tudi zaslisovali glede vpliva na volitve.Skratka fake a vseeno vsak ima svoje mnenje in to je treba tudi spostovati.
Zakaj bi morala slikica na fb povedati da sta se pet min prej skregala. Ko sta se slikala se očitno nista kregala. Tisto sekundo. To ne pomeni da je slika fejk. Da se nikoli ne kregata. Da sta vedno nasmejana. To si ti v svoji glavi tako razlagaš. Normalni ljudje razumejo da je to samo utrinek iz življenja. Ne njihovo življenje. Če ti iz ene slikice celo zgodbo narediš, razmišljaš o tem kako je prišlo do te slike, kako je bilo pet min prej, kako pet min potem, kaj želijo oni s to sliko dosečt….ja imaš probleme. Kaj se toliko s tujimi življenji ukvarjaš? Zakaj ti je pomembno da CELO RESNICO njihovega življenja poznaš? Zakaj misliš da so jo dolžni deliti. Vso resnico njihovega življenja. Zato ker so eno sekundo svojega življenja objavili? Če vseh ostalih ne pomeni da lažejo in so fejk? Ker ti hočeš al celo sliko, vse do potankosti kako njihovo življenje je, ali pa ne smejo nič objavit. Se ti ne zdi da imaš ti probleme?
Če niso vsi tvoji FB prijatelji umsko prikrajšani, sem skoraj zihr, da jim je jasno da tvoje življenje ni lazenje po izletih 24/7. Umsko neprikrajšani ljudje vidijo sliko kot to kar je, ujet trenutek na sliki. Ne vidijo to kot opis tvojega življenja 🙂
Ne razumem kaj lažnega je na sliki iz izleta. Si jo ti slikala? Potem ni lažna a ne? Če pa v resnici nisi šla na izlet in si neko sliko ukradeno objavila kot svojo, no potem pa razumem.
Forum je zaprt za komentiranje.