Nepodaljšanje pogodbe v službi – nezadovoljni
Se je že komu zgodilo, da mu v službi niso podaljšali pogodbe pa niso povedali zakaj ali pa, da so te odpustili pa ne veš zakaj?
Meni so obljubili novo pogodbo. Potem pa vse čudno tiho. Pišem šefu, nobenega odgovora. Končno dobim direktorja in reče, da me ne bodo vzeli za naprej, da imajo dovolj ljudi, da je že vse polno. Brez, da bi mi povedali zakaj niso zadovoljni z mano.
Zdaj pa vidim, da še kar naprej iščejo nove, da jim manjka ljudi.
Pa sem imela več izkušenj kot večina ostalih, več izobrazbe, .. raje vzamejo nove, brez izkušenj, brez znanj. Kake študente, ponavadi take, ki pavzirajo, da lahko delajo več mesecev.
Je bil šok zame. K sreči se mi je potem na bolje obrnilo. Že bila vsa obupana, več kot 100 vlog pa ni bilo nič. Potem pa dobila končno eno službo, ki se je pa izkazala za bolje plačano kot tam, kjer so me v rit sunili pa boljše delo. AMpak žre me pa vseeno, ker ne vem zakaj so me brcnili v rit, zakaj niso bili zadovoljni z mano. Pa seveda ne bi rada, da se mi to ponovno zgodi. Če bi vedela kaj sem naredila narobe, bi se lahko poboljšala.
brca v rit, 23.05.2024 ob 19:40
Se je že komu zgodilo, da mu v službi niso podaljšali pogodbe pa niso povedali zakaj ali pa, da so te odpustili pa ne veš zakaj?
Meni so obljubili novo pogodbo. Potem pa vse čudno tiho. Pišem šefu, nobenega odgovora. Končno dobim direktorja in reče, da me ne bodo vzeli za naprej, da imajo dovolj ljudi, da je že vse polno. Brez, da bi mi povedali zakaj niso zadovoljni z mano.
Zdaj pa vidim, da še kar naprej iščejo nove, da jim manjka ljudi.
Pa sem imela več izkušenj kot večina ostalih, več izobrazbe, .. raje vzamejo nove, brez izkušenj, brez znanj. Kake študente, ponavadi take, ki pavzirajo, da lahko delajo več mesecev.
Je bil šok zame. K sreči se mi je potem na bolje obrnilo. Že bila vsa obupana, več kot 100 vlog pa ni bilo nič. Potem pa dobila končno eno službo, ki se je pa izkazala za bolje plačano kot tam, kjer so me v rit sunili pa boljše delo. AMpak žre me pa vseeno, ker ne vem zakaj so me brcnili v rit, zakaj niso bili zadovoljni z mano. Pa seveda ne bi rada, da se mi to ponovno zgodi. Če bi vedela kaj sem naredila narobe, bi se lahko poboljšala.
Resno me zanima zakaj imate jezik nekateri?
Ne boš več imela službe tam, OK. Kaj lahko izgubiš, če direktorja direktno vprašaš zakaj ne bo več službe?
Naj bo na njem da se zlaže olepšava ali pa da pove iskreno. Ljudje direktorji so ljudje ne čudežne zlate opice z drugega planeta. Kdaj se jih boste nehal bat sploh če vam niso več direktorji.
Tooliko sem tega videl d aje joj.
brca v rit, 23.05.2024 ob 19:47
Ja, zdaj sem hvaležna, da se je tako zgodilo, ker pač sem dobila boljšo službo.
A vendar me grize, bi rada vedela kaj je bilo narobe. KEr sem se trudila. MOgoče je bil problem, ker sem imela več izobrazbe, več izkušnje kot ostali. Oni domačini, jaz tujka. Gre za delo v tujini.
Mogoče, mogoče, mogoče…. VPRAŠAJ, kaj te stane, če te zanima?
Še enkrat se ne odzoveš primerno tukaj pa bom že jst vedu zakaj ti niso podaljšali brez da direktorja vprašam.
Jaz sem imela službo, kjer me že od začetka niso marali. Dobesedno so me sovražili pa še enega mojega sodelavca tudi. On je dal takoj odpoved, ker so ga totalno šikanirali. Jaz sem zdražala do konca pogodbe. Bi mi podaljašali? Ne vem, nisem vprašala. Oni pa mene tudi ne. Zakaj pa tako šikaniranje pa mi ni uspelo ugotoviti.
Lora, saj to. Sumim, da je bilo to bistvo vsega. Nisem pa prepričana. Sploh so se totalno spremenili do mene, ko sem prinesla papirje, da imam neko licenco. Opravljeno v Slo, potrjeno v njihovi državi, plačano z lastnim denarjem. Drugim služba to plača, jaz sem si sama. In so se začeli arogantno obnašat. Mislim, da niso prenseli tega, da ima tujka več izkuešnj, več izobrazbe, ustrezne papirje. Raje vzamejo sinčka od direktorjeva soseda pa hčero od sodealvca, ki itak ni nič od njega, hčerka pa po njem…
Po drugi strani pa ne vem, ampak da bi jih res to motilo toliko, ad bi me v rit sunili? A ni bistvo, da dobijo nekoga, ki ima znanja, izkušenje? Je res narodnost toliko pomembna? S tem, da so bili prvič zelo zadovoljni z mano, me z veseljem obdržali. POtem ta tretjič pa tak odnos.. Brez razlage, pač imajo dovolj ljudi. Pa vidim, da jim manjka, da še kar iščejo. Da je bila ta razlaga navadna laž.
Šikaniranja, tudi v tujini?
Anonimno, ja to je razumljivo. Če ni več dela pač tako naredijo. PRi meni pa očitno niso bili zadovoljni z mano. Ne vem, mogoče res narodnost, lahko pa kaj drugega. Sem pa pogruntala, da me slabše plačajo kot domačine. Da domačine, ki imajo izkušnje plačajo bolje. Mene pa slabše, tako kot ene študente brez izkušenj. To se je razkrilo. Pa očitno so mi tudi nalagali več dela kot ostalim.
Ja, drugače sem pa tudi to že doživela, da so me brcnili v rit, ko je zmanjkalo dela. Samo takrat nisem bila edina. V rit so brcnili vse tujce in še par domačinov, ki so bili tudi za določen čas. Ostali samo domačini na NDČ pogodbah. AMpak takrat res ni bilo več dela. So pa naredili na grd način: jutri je tvoj zadnji dan. Brez odpovednega roka, brez, da bi rekli hvala, ker ste delali, ampak se opravičujemo, ker nimamo več dela… nič od tega. Samo ne rabimo te več.
Zelo verjetno se je zmanjšala količina dela. Takrat pač ne podaljšajo pogodbo. Ko se jim izboljša poslovanje, zaposlujejo na novo.
Lahko bi s podaljšanjem izpolnila pogoje da bi se tvoja zaposlitev štela kot za nedoločen čas. Tega se res na veliko izogibajo.
Ni vse v znanju, izkušnjah. Lahko se nisi dobro ujela v timu.
Premalo vemo, zato so vse le ugibanja.
brca v rit, 23.05.2024 ob 19:51
Prosim, da pišete tisti, ki imate izkušnjo, da vam niso podaljšali pogodbe ali pa, da so vas odpustili. Da so raje koga drugega vzeli kot vas obdržali. Pa, če ste vedeli zakaj?
Imam tako izkušnjo izpred nekaj let. So mi rekli, saj veš da moramo vzeti to in to, ker je žena od tega in tega. Nesposobna je bila totalno, jaz sem razturala. Hvala lepa, sem se obrnila in šla dalje v življenju. Sicer na precej slabšo plačo in boljši delovni urnik. Sem si pa nabrala delovne izkušnje, ki so mi čez par let pomagale do nove dobre službe. Vse je za nekaj dobro.
no, jaz sem želela menjati , pa sem v dveh izvisela, čeprav se mi je zdelo da ustrezam.
Sem vprašala. v enem so vzeli domač kader (iz istega podjetja), v drugem so pa res imeli nekoga z res boljšimi referencami.
Pač prijazno, brez jeze povprašaš in če je podjetje ok, ti bodo odgovorili. Če pa ne , je pa itak bolje, da te niso vzeli /podaljšali, ipd.
Jaz enkrat eni nisem podaljšal / spremenil v nedoločen čas.
Ker se je v določeni fazi resno trudila (preden je prešla v “quiet quitting” fazo), sem se čutil dolžnega, da ji točno razložim zakaj ne.
Od takrat ne govori z mano.
Dobro premisli če si sposobna sprejeti tako povratno informacijo.
Včasih je lažje, če si vsak ustvari svojo privatno verzijo zgodbe. Saj odnosi so večinoma nepovratno uničeni, tako da neko dodatno mrcvarjenje ni najbolj produktivno.
Zato pametni ljudje tega večinoma ne počnejo, pa tudi življenje se včasih čudno obrne, je bolje kaj zadržati zase in pustiti vrata priprta, kot pa si vse povedati v obraz in potem do konca življenja kuhati mulo.
moja izkušnja, 31.05.2024 ob 19:59
no, jaz sem želela menjati , pa sem v dveh izvisela, čeprav se mi je zdelo da ustrezam.
Sem vprašala. v enem so vzeli domač kader (iz istega podjetja), v drugem so pa res imeli nekoga z res boljšimi referencami.
Pač prijazno, brez jeze povprašaš in če je podjetje ok, ti bodo odgovorili. Če pa ne , je pa itak bolje, da te niso vzeli /podaljšali, ipd.
TO spraševanje je čisto brzvz. Eden od stotih ti bo odkrito povedal, ostali se zlažejo. Izbirajo po nekem svojem ključu všečnosti, da se lahko stopiš v sistem, si poslušen in mu služiš. In ko to delajo seveda mislijo kako so oh in sploh eksperti za branje ljudi in podobno. Izmišljujejo si tisoč in en pogoj in postavljajo neumna vprašanja, ki so za inteligentnega človeka že žaljiva.
Forum je zaprt za komentiranje.