Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najboljši družinski avto

Najboljši družinski avto

Kateri avto se vam zdi najboljši za 4 člansko družino (2 najstnika)? Želja enoprostorec, karavan ali pa SUV. Cena največ do 22 tisoč. Imate kakšna priporočila?

Karavan najboljša izbira, znamka po vaši izbiri.

SUV ni primeren zame, premalo prostora

Mi smo vzeli passata karavan, ko sta imela fabta 13 in 15  let.

Starejši je v 2eh lwtih zrasel iz 172 cm na čez 190, mlajši iz dobrih 160 nq slabih 190.

Nenadoma je postalo zelo pomembno, kako se zadaj sedi.

Škoda superb

V vašem primeru karavan. Letos sem kupoval SUVa (prej imel karavana) zaradi višjega sedenja in me malo šokiralo ker imajo majhne prtljažnike, razen če kupiš velikega, kar je pa že 40k+. Pač sem se sprijaznil z manjšim prtljažnikom itak pa sva  sedaj samo dva.

Mislim, da je Peter Prevc v podcastu Atmosferci omenil, da je Sharan avto, ki je njihovo družino uspešno prevažal, z njim so lahko tudi kaj pohištva prepeljali, glede na to, da je njegov oče mizar, in da so to avti, ki ti res služijo. Vsekakor sta Sharan in Alhambra res prostorna avta, glede na medosno se super peljeta, ni pa zdej to športen avto, ni to Passat R-Line in podobno, ampak greš pa res komot na morje, smučanje itd. Pa 190 konjski tudi ne pospeši slabo. Če redno servisiraš, in če ne delaš prekratkih tur (če pa jih, pa vsake toliko menjalnik v manual, in poterat v tretji do 3500 obratov, da spučeš DPF), je to špica. Imeli smo štiri, z vsemi super zadovoljni. Ni primerjave z raznoraznimi Tourani, Tiguani itd. So pa kul tud te Berlingoti, Cangooji, Caddyji in podobno, če se išče avto za družino, ampak tu so pač preference. Prevozit 400km na morje z Berlingom ali pa s Sharanom, ki pri 150 lepo leži na cesti zaradi dolge medosne je dan in noč.

Piše do 22k€ vi pa z Sharani pa Rlaini?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19321983&display=Renault%20Espace

Samo ženo moram prepričat, da izpljune evre 😀

Sharana ne vem, če je sploh možno naročiti. Se mi zdi, da so jih nehali proizvajati par let nazaj. Tourana pa je možno in je tudi presenetljivo prostoren glede na zunanje mere.

SUVji pa ravno obratno, presenetljivo malo prostora glede na zunanje mere. Kakorkoli, za vaš budžet verjetno edina izbira kakšna Dacia Jogger ali pa Berlingo in njegovi bratranci (no, tudi ta bo bolj oskubljena varianta, če je zgornja meja 22 tisoč).

Volvo

Karavani in Suvi sploh niso neki prostorni avtomobili!

Če želiš res velik in udoben avto, tako za sedenje zadaj in velik kufer za vso robo…. Je najboljši avto absolutno:

Peugeot 5008

Citroen C4 Grand Picasso

Renault Espace

To so trije avtomobili, ki so tudi registrirani za 7 oseb! V kufru sta namreč še dva sedeža, katera lahko potegneš ven.

Sama sem imela vse te tri avtomobile in ful zadovoljna, še najbolj pa mi je všeč Citroen in ga imam tudi ta moment in ga bom imela dokler bo vozil. Itak pa je star komaj 3 leta.

Otrokoma najstnikoma je zadaj avto ful udoben. Če podereš še te zadnje zice, pa lahko notri v avtu celo spiš. Mi smo že vsi 4 spali v avtu, gre tudi notri ogromna blaznia.

Skratka, če rabiš res udobje, potem je najboljša izbira Citroen C4 Grand Picasso ali Spacetourer.

Imam 14 let starega citroen grand picassota in letos je mož privlekel k hiši suva za 40k.

Otroci se neprimerljivo raje vozijo v citroenu – dosti bolj udoben, prostoren in pregleden.

Ko jih transportiram na treninge in tekme skupaj s prijatelju vedno težijo, da gremo s citorenom.

Top avto! Ga ne menjam za nič na svetu! Sploh letniki od 2016 dalje so že novejši modeli in je že lepše oblike zunja. Notri pa placa več, kot dovolj!

Za 22.000 sploh ne vem, ce se da dobit kaj novega.

Sama vozim karavana. Dovolj  velik za miljon igrač, ki jih vzamemo na morje (4 in 6 let).

Za družino  sharan turan  boxer….     da maš še kam prtljago dat.

mi smo ravno imeli passata, sedaj pa gremo v nakup audija A6

Če hodiš na dalše dopuste, potovanja po Evropi je za 5 člansko ali 4 člansko družino optimalna zadeva WV multivan and Mercedes Vito. Prostora kolikor češ, udobna vožnja, sedeži in zgledni motorji. Samo to je 2 ali 3x dvoj budget. Zelo prostorna avtomobila sta bila Alhambra in Multivan, vendar se ju danes ne da več naročit. Po prostornosti in če želiš vozit limuzino je odličen nakup Škoda Superb Combi (Octavia je kompromis), po uporabnosti pa tudi WV Touran, vendar je tvoj budget 10.000 € prenizek.

Če kupuješ novo, potem je v tvojem rangu samo Dacia Jogger, ki ponuja veliko prostora in če ti avto ne pomeni nič – od A do B in ne zahtevaš od motorja veliko, je tudi sprejemljiv nakup.

Če je ta znesek za nov avto, potem so možnosti precej omejene. Če je lahko rabljen, pri nas smo imeli Volvote karavane, vedno zadovoljni.

Novega Tourana 1.5 TSI dobiš za 28 tisoč. Podobna cena bo tudi za Renault Grand Scenic. Se strinjam, da je to super avto za družino, sploh če rabiš 7 sedežev. Ampak je žal nad postavljeno mejo 22 tisoč evrov. Zato se pridružujem zgornjim komentarjem, da ostane kakšna Dacia Jogger ali zelo oskubljen Berlingo.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19500227&display=Renault%20Koleos

Glede GrandScenica – avtomobila se ne da več naročit, dobi se praktično samo še modele iz zaloga (1.3 TCE 140 konjev, 6 prestav, 5 sedežev, LED, navigacija) ampak je cena še vedno vsaj 28.000 €. Motor 1.33 TCE je dokaj navit že pri 140 konjih in ima posebno, precej precej drago olje. Menim da je za enako ceno Touran dosti dosti boljši nakup… pa še nekaj: Megane, Talisman, … so doživeli prenovo po leto 2020 (Google navigacija, drugačna notranjost), Scenic in Grand Scenic pa ne, tako da avto izgleda precej precej zastarel – preko WV Touranu nima za burek… 1.5 TSI s 150 konji neprimerljivo bol prožen, manj porabi kot Renaultovo sranje.

Toyota Camry, generacija 2014-2020 ali 2020-.

Atmosferski in zanesljiv motor 2.0 valvematic ali 2,5 valvematic. Prostora več kot preveč.

Edini prostoren SUV z velikim prtljažnikom in zmerno ceno je Honda CRV. 2019 je prišel novejši model, odličen je tudi model pred 2019.

Roke stran od folcvagnov in njihovih derivatov. Nezanesljiva jajca. Enako velja za vse polproizvode koncerna Stellantis.

Odgovor na objavo uporabnika
Zvarek, 21.05.2024 ob 14:56

Glede GrandScenica – avtomobila se ne da več naročit, dobi se praktično samo še modele iz zaloga (1.3 TCE 140 konjev, 6 prestav, 5 sedežev, LED, navigacija) ampak je cena še vedno vsaj 28.000 €. Motor 1.33 TCE je dokaj navit že pri 140 konjih in ima posebno, precej precej drago olje. Menim da je za enako ceno Touran dosti dosti boljši nakup… pa še nekaj: Megane, Talisman, … so doživeli prenovo po leto 2020 (Google navigacija, drugačna notranjost), Scenic in Grand Scenic pa ne, tako da avto izgleda precej precej zastarel – preko WV Touranu nima za burek… 1.5 TSI s 150 konji neprimerljivo bol prožen, manj porabi kot Renaultovo sranje.

Renojevo sranje? Še en VW vernik deli nasvete. VW verniki so podobni SDS sektašem.

1.33 tCe je Mercedes-Renaultov proizvod in velja za enega najboljših malolitražnih turbakov. Moč motorja je po izbiri.

Odgovor na objavo uporabnika
prostoren in zanesljiv, 21.05.2024 ob 15:11

Toyota Camry, generacija 2014-2020 ali 2020-.

Atmosferski in zanesljiv motor 2.0 valvematic ali 2,5 valvematic. Prostora več kot preveč.

Edini prostoren SUV z velikim prtljažnikom in zmerno ceno je Honda CRV. 2019 je prišel novejši model, odličen je tudi model pred 2019.

Roke stran od folcvagnov in njihovih derivatov. Nezanesljiva jajca. Enako velja za vse polproizvode koncerna Stellantis.

Ok, torej polovica komentarjev hvali Tourana, druga polovica Picassota, ti pa praviš, da so nezanesljiva jajca in polproizvodi? Boš malo obrazložil? Camry je pa smeh napram obema, ko govorimo o avtih za družine – prostor in uporabnost.

Zame je še vedno najboljši enoprostorec, samo kaj, ko jih praktično ni več.

Tisti, ki hvali VW napram Renaultu – ha ha ha. Vso opremo, ki sem jo serijsko imel v Renaultu, so mi pri VAG grupi ponujali kot ekstra posebno opremo. Prav smešno mi je bilo, ko sem jim povedal, da imam čisto vse od supertruper opreme že pri starem avtu. Na koncu škatlast asketski (kljub dobri opremi) švabo pač ni bil izbran – otroci so ga skenslali takoj. Pa nisem fan Renaulta, daleč od tega, samo to, kar se prodaja kot švabo, je patetično danes.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close