Pohištvo
Pozdravljeni. Opremljamo stanovanje in iščemo pohištvo iz polnega lesa, stilno- klasično.
Kamorkoli pogledaš, so trgovine- tudi spletne- prepolne modernega, škatlastega pohištva v vseh možnih barvnih kombinacijah, vse po istem kopitu. Sedežne garniture, ki zasedejo ogromno prostora, pa na njih ne moreš sedeti, ker je sedišče široko več kot meter in ne sežeš s hrbtom do naslona, kuhinjski stoli ultra moderni s kovinskimi tacami, regali same škatle…
Trgovci trdijo, da klasike ne kupuje nihče, da vsi kupujejo Ikea- stil. Tistih par klasičnih komadov je pa usnje, ki ga nočemo in je drago kot žafran.
Ali je res VSEM všeč samo tak stil? Res bom vesela vašega mnenja.
To, kar iščeš, obstaja, ampak je vse drago kot žafran. Fejk starinsko pohištvo se pa trenutno ne prodaja. Predlagam ti, da pogledaš na bolhi. Najdeš lepe kose, če si vztrajna. Za mamo, ki ji je všeč les, sem našla staro, ampak kot novo, praktično nerabljeno masivno kuhinjo iz hiše nekih zdomcev, ki so bili v Sloveniji vsega nekajkrat. Pa sva zamenjali njeno precej obrabljeno. Za nove pante in ročke bi dala skoraj več. Tudi jaz se držim starega kakovostnega pohištva.
Drago kot žafran, 11.05.2024 ob 08:08
To, kar iščeš, obstaja, ampak je vse drago kot žafran. Fejk starinsko pohištvo se pa trenutno ne prodaja. Predlagam ti, da pogledaš na bolhi. Najdeš lepe kose, če si vztrajna. Za mamo, ki ji je všeč les, sem našla staro, ampak kot novo, praktično nerabljeno masivno kuhinjo iz hiše nekih zdomcev, ki so bili v Sloveniji vsega nekajkrat. Pa sva zamenjali njeno precej obrabljeno. Za nove pante in ročke bi dala skoraj več. Tudi jaz se držim starega kakovostnega pohištva.
Hvala ti.
Pri nas smo bili vedno vajeni kupiti raje manj, a kvalitetno. Pohištvo kupujemo za dolgo uporabo- pri tem mislim desetletja, nekatere kose, kot je regal, dosmrtno. Zato nam ni vseeno, kakšen je izgled in počutje v prostoru.
Zaradi selitve nam sedaj nekateri komadi od prej ne služijo več, ker so prostori povsem drugačni. Kar je bilo univerzalno uporabno, smo tako ali tako preselili.
Nazadnje sem kupila spalnico pri Krasopremi Dutovlje, prekrasna klasična iz polnega lesa, a je zdaj prevelika. Regal je bil poln hrastov les z intarzijami, pa je tudi za tukaj prevelik. Kaj podobnega manjšega iščem že mesece in sem nekaj našla v Franciji, tja se pa mi zdi neumno voziti po omaro. Zanimivo, da naši prodajalci nimajo interesa uvoziti niti po naročilu… pa so multinacionalka. Zaseben prevoz bi pa stal skoraj toliko, kot sam regal.
Bi na naročeno počakali tudi mesece, če bi bilo potrebno, a dobimo kar kategoričen ne.
Ali ima kdo dobre izkušnje z mizarji, ki bi izdelali pohištvo po naročilu? Zdi se, da tega več ne dela nihče, pa jih tudi iščem vzporedno.
verjamem, 11.05.2024 ob 08:35
Iskala em kuhinjo- češnjev les. Misija nemogoče. In je tudi nisem dobila. Želim ti srečo pri iskanju. Klasičnega pohištva ni več.
Kako si potem naredila kompromis med željo in ponudbo? Mizar? V ponudbi materialov sem pa videla tudi češnjo, kanadski bor in podobno. Je tudi meni čudovit ta plemenito rdečkast.
Pa ste kaj poguglali?
Vsi ti prodajajo masivno pohištvo:
https://www.mizarstvo-pristavec.com/masivne-rustikalne-pode382eljske-kuhinje.html
https://www.studiomoste.com/kuhinje
https://www.masivno-pohistvo.si/kuhinje-po-meri.html
Ne vem, no, v prvih parih minutah. Zagotovo je še mnogo drugih ponudnikov.
Applause, 11.05.2024 ob 07:56
Pozdravljeni. Opremljamo stanovanje in iščemo pohištvo iz polnega lesa, stilno- klasično.
Kamorkoli pogledaš, so trgovine- tudi spletne- prepolne modernega, škatlastega pohištva v vseh možnih barvnih kombinacijah, vse po istem kopitu. Sedežne garniture, ki zasedejo ogromno prostora, pa na njih ne moreš sedeti, ker je sedišče široko več kot meter in ne sežeš s hrbtom do naslona, kuhinjski stoli ultra moderni s kovinskimi tacami, regali same škatle…
Trgovci trdijo, da klasike ne kupuje nihče, da vsi kupujejo Ikea- stil. Tistih par klasičnih komadov je pa usnje, ki ga nočemo in je drago kot žafran.
Ali je res VSEM všeč samo tak stil? Res bom vesela vašega mnenja.
mizar ti naredi masivno pohištvo po želji,ni poceni. Je kvalitetno in večno.
Tile pa izdelujejo čisto vse pohištvo iz masive. Res ne razumem, a ne znate brskat po spletu? V brskalnik napišeš “masivno pohištvo” in dobiš nebroj zadetkov. Tista, ki je iskala češnjev les, tudi tega imajo. Pa zagotovo niso edini.
Tudi jaz bi svetovala kakšnega mizarja. Res naredijo po meri in željah. To, da ne bo poceni itak veste, ker takšno pohištvo nikjer ni poceni. Ampak glede na to, da je praktično večno, niti ni tako drago.
Priznam, da zame tako pohištvo ni, ker se naveličam večno enakih prostorov in rada vsake toliko kaj zamenjam/preuredim…
Ne, češnje ne dobiš. Morda pri kom, ki sam dela pohištvo, v trgovini je ni. Je pa čudno, ker je češnja pri nas pogosta. Pokliči v trgovine in poročaj, če jo dobiš in kje. Še trgovci so rekli, da se je zelo dobro prodajala. In imela sem razloge, da sem hotela točno češnjo.
Za stilno pohištvo bi pa vprašala pri trgovcih in v lesni šoli. Po mojem najboljše informacije. Doma smo imeli najboljše proizvajalce masivnega pohištva, vendar smo vse uničili. Taka pohištva so večna. Še to: tam v Hočah je bila ena trgovina, kjer tudi delajo pohištvo. Mislim, da še je. Pa tudi v Bosni so bili znani po takih pohištvih. En tak kos sem kupila pred leti v slovenijalesu v Lj in so ga pripeljali v Mb (omara sicer). Takrat še je bilo. Vendar je bil to masivni les in zelo težko za nositi.
Morda pogledaš na bolhi, kjer imajo včasih taka pohištva, ko kdo prodaja kakšne vile ali pa to kakšen višji sloj, ki meče ven in je pohištvo kot novo ali pa je dejanko lahko rečeš novo. Je pa res, da so takšna pohištva draga. Je pa to pravljica, vsaj zame.
Z mizarjem ni nič narobe, le cena je temu primerna. V teh primerih so te cene zelo visoke in tega si vak ne more privoščiti. Kdor si lahko, ne sprašuje tukaj. Žal. Pa pustimo iskanje dlake v senu in brezplodno razpravljanje, ampak se osredotočimo na rešitev problema oz. vprašanje in pomagajmo, če lahko.
Še en namig: lani na Agri v Radgoni so razstavljali Madžari usnjene sedežne garniture. Imeli so tudi prevajalca. Poglej letos. Bila je sicer usnjena, vendar ob robovih tisti robovi od lesa. Bila pa je definitivno nižja cena kot pri nas in tudi funkcionalnost pohištva boljša. Cena za celo dnevno- komplet je bila 3500,00 eur. Kavč je bil 1500,00 ( se mi zdi). No, gledala sem jo. Pokliči organizatorja, če ima tel. št. razstavljalcev. Po moje bi se še dalo kaj zbiti ceno. Usnje sicer, ampak izredno lepo. Potem pa še potrebuješ eno stilno omaro in ne rabiš drugega. Razen, če imaš v mislih tiste črtaste stole. Te pa še morejo nekje ponujati.
čak mal, 11.05.2024 ob 11:35
Čaki mal, ne zastopim čisto. Se pravi veš, da pri mizarju lahko naročiš masivno pohištvo, tudi želje ti upošteva, ampak ne, ti histerično zahtevaš, da to masivo prodajajo v velikih centrih in na spletnih straneh?? Po možnosti veliko ceneje kot pri mizarju.
Al sem kaj prezrla?
Hvala za odziv.
Nikakor ne hodim zgolj po trgovskih centrih, ti mi tudi sicer niso na kožo pisani.
Seveda sem preiskala vse, tudi zgoraj navedeno – HVALA za linke- na koncu bo naše želje uresničil mizar.
A ne mislite si, da so vsi mizarji usposobljeni in opremljeni za izdelavo pohištva iz polnega lesa. Daleč od tega. V celi Skoveniji sem našla dva stara mojstra, ki bi izdelala, kar želim. V roku enega leta. Cena je visoka, a kot že zgoraj rečeno, pravzaprav poceni, ker je večno v primerjavi z iverkami, ki jih ne smeš niti premakniti pri čiščenju, ker razpadejo.
Moje vprašanje je pa imelo namen preveriti, ali res NIHČE več ne kupuje stilnega pohištva. Trgovcem tega preprosto ne verjamem kar na prvo žogo.
Hvala vsem!
Zelo redki smo tisti, ki kupujemo masivno pohištvo. Sama sem nazadnje vzela pisalno mizo podjetja Sint. Sem šele naročila in ne vem, kako bo izpadlo, ko bo dejansko dostavljena. Žal drugje nisem dobila nič primernega. V trgovinah še dobiš kakšen rustikalni stil, a iz iverke in kartona.
Moja svakinja je arhitektka in od vsega najbolj ceni pohištvo iz Yskja in Ikee, kartonasto, za nekaj evrov. Ima se za notranjo oblikovalko. Trdi, da se pohištva hitro naveličaš in bo raje vsakih nekaj let menjala, kot kupovala kaj dražjega. Če ljudje iz foha bolj cenijo pohištvo iz kartona, tudi od navadnih ljudi ne moreš pričakovati, da bodo cenili kakovost. Žal.
Forum je zaprt za komentiranje.