Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni penthause?

Kaj pomeni penthause?

Luksuzno stanovanje, vem.Toda kakšno?

To je ime dobre revije, jo kar malo pogrešamo.

Ponavadi na vrhu stavbe. Penthouse je dvo ali vec nadstropen.

Odgovor na objavo uporabnika
bozomon, 30.04.2024 ob 14:24

Ponavadi na vrhu stavbe. Penthouse je dvo ali vec nadstropen.

Hvala.

Lahko je seveda tudi enonadstropen, kar je največkrat.

oni govori o duplexu, ki je seveda lahko tudi penthouse

Pomeni stanovanje v najvišjem nadstropju. Ne pomeni da je luksuzno, še manj  da je večnadstropno. Samo pomeni da je v najvišjem nadstropju. Uporablja se v tujini v stolpnicah kot opis za stanovanja, ki zasedajo cel ali pa vsaj polovico najvišjih nadstropij.  Da to uporabljajo kot opis stanovanj v sloveniji agentje je pa patetično. Četrti štuk , kjer je še 3+ stanovanj pač ni penthouse 🙂

preprosto, 30.04.2024 ob 14:40

Pomeni stanovanje v najvišjem nadstropju. Ne pomeni da je luksuzno, še manj  da je večnadstropno. Samo pomeni da je v najvišjem nadstropju. Uporablja se v tujini v stolpnicah kot opis za stanovanja, ki zasedajo cel ali pa vsaj polovico najvišjih nadstropij.  Da to uporabljajo kot opis stanovanj v sloveniji agentje je pa patetično. Četrti štuk , kjer je še 3+ stanovanj pač ni penthouse 🙂

Na, pa si mi zjebala ceno stanovaja! Krula smotana!

Anonimno 10048, 30.04.2024 ob 17:29

Na, pa si mi zjebala ceno stanovaja! Krula smotana!

p

Saj zaradi oglasa, kjer e bila cena bistveno višja od ostalih in je bilo poimenovano penthause, sem sploh vprašala??

Beseda izvira iz francoscine in dobesedno pomeni, privesek, dodatek, obesiti na nekaj. Vecina penthousov stoji na ravni strehi zgradb in pogosto imajo terase. In vecina jih je luksuznih, odtod visja cena, in seveda zaradi zasebnosti, ki je nizje v bloku ni. Najbolj luksuzni penthousi imajo tudi svoje lastno dvigalo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close