Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mali aleksander ali skobčevka?

Mali aleksander ali skobčevka?

Pozdravljeni!

Glede na obisk tega foruma, bom vprašanje zastavila kar tu. Razmišljam, da bi kupila papagaja. Odločam se med v naslovu omenjenima.
Predvsem me zanimajo izkušnje z Malim Aleksandrom. Je zelo glasen, ali se pogosto oglaša? Skrbi me predvsem to, ker spada med “srednje” glasne ptice, si pa ne predstavljam kako hudo zna biti.
Pa še glede govora, obe vrsti ptic spadata med govorce. Kako je s tem v praksi?

hvala

Samo aleksandra ne. Njegovo vreščanje je kar moteče. Če ste v bloku pa sploh odsvetujem. Skobčevka je ena luštna, mala, brihtna papiga. Govorijo pa skoraj izključno le samci. Prepoznaš jih po modrini nad kljunom. Ko boš kupovala kletko, naj bo čimvečja in pravokotne oblike (ovalnost se odsvetuje tako pri ptičih kot pri akvarijih za ribe).

Huh, pa sem se bolj k aleksandru nagibala. So mi tako simpatični http://www.youtube.com/watch?v=7ZrkiDS-ypo&feature=related
Ne vem, skobčevka mi deluje bolj dolgočasno 🙂

Zakaj pa se ne odločiš za nimfo? Večja od skobčevke, pa vendar manjša od aleksandra. Pa nikar ne kopuj glede na to kaj ti je bolj všeč, ampak o nakupu temeljito premisli.

no ja skobčevka ni ravno govorec, tako da…. ed njima je velika razlika, že v tem kako veliko kletko rabiš in koliko se moraš z katerim ukvarjat.
nimfe imam jaz, glasne niso, oz. kakor kdaj. zjutraj nas glasno pozdravljajo, še posebej če je zunja sonce ko dvigneš rolete. ponoči se le oglasi toliko da veš da je tam. zvečer, če je luč pa želijo spat so pa znova glasne.

Seveda so glasne, če je luč in želijo spati! A ti ne pokrivaš kletke s temnim blagom? Kolikor vem, je to potrebno, da imajo mir in vejo, da lahko spijo. Papige rabijo 10-12 ur spanja!

joj, meni so ptiči tudi zelo všeč.
takoj bi imela papigo. a se spomnim kako smo jo imeli v mladosti,
nimfa, veliko je prosto letala po stanovanju, (smo pač taki, da ne moremo gledat izključno zaprte živali, menim da je to tako kot bi imel psa skoz zaprtega v pesjaku)
no in ne bilo vse pokakano in pogriženo, slike po stenah, rože, knjige na policah

kako se s tem spopadate ljubitelji ptičev? ali imate tako velike kletke, kot v zoojih?

po drugi trani ima pa kolegica skobčevko ki je odprta ves čas, pa vse kar dela je, da pleza po kletki okoli in okoli, menda je sploh še niso videli letet.

no, tako ti potem vsaj ves ne nabija in še pokakano ni vse

Po mojih izkušnjah, ko smo imeli aleksandra, ti povem: to so pametni ptiči, ki tebe uničijo, če nisi dosleden. Zelo so glasni in znajo biti zelo zlobni. Naš ni nič govoril.

Ja, potem si pa res nabavi m.aleksandra! Garantirano ti ne bo dolgčas.

Js mam 3 leta starga aleksandra in je prava čveka 🙂 Sicer je dominanten in posesiven ampak ni nekih večjih težav. Vsi ga imamo radi in če bi se mogla še enkrat odločat bi vsekakor spet njega pripeljala domov. Živim v bloku ampak sosedov kljub temu, da zna bit precej glasn, ne moti. Še radi ga pridejo pogledat 🙂

Vprašanja odgovorjena.

TEMA ZAPRTA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close