Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kolagen medeks

kolagen medeks

Kolagen flex+ od Medeksa. Ali kaj pomaga?

Podobno, kot kreme proti gubam: Blažev žegen: Ne nuca nič, ne škod’je nič…

Sama ga jemljem cca 14 dni in opažam, da me sklepi manj bolijo. V tem času nisem ničesar spremenila – ne prehrane, pa tudi  gibanje je enako. Lahko da mi ravno ta kolagen pomaga.

Prav na živce mi greste ljudje ki govorite da nič ne pomaga. Kolagen pomaga. Mene so sklepi tako boleli,  da sem včasih zjutraj komaj kozarec prijela v roke. Imela sem začetek artritisa, sem šla na teste. Lasje so bili slabi, nohti slabi. Sedaj imam 50 let, lasje so močni, ne odpadajo (praviloma bi se mi morali redciti, jaz pa imam bolj goste ), nohte imam prvič v svojem  naravne, dolge, lepe, zdrave.  Koža na obrazu je lepa, malo gub. . Jaz mislim da ni Blažev žegen. Ampak jemljem ga že 4 leta, ni to iz danes na jutri. Glede znamke, Medex ne kupujem, kupujem pa v DM Kolagen Pure peptide, 500 ml, cena 500 ml. Vsak večer pred spanjem tričetrt zamaška spiješ. Včasih sem tudi od Zalc kupila, ampak ta firma mi gre že prav na živce s svojim nakladanjem, ker je samo njihovo dobro.

Gjbx, ena vrsta kolagena pomaga pri bolečinah v sklepih, druga pa neguje kožo, lase in nohte. Ali jemlješ oba?

Jaz sem slišala za tega Medoxovega plus za sklepe. Dve gospe sta rekli, da je po 3 tednih občutno boljše, en gospod pravi, da tudi jemlje že nekaj tednov, a da ni razlike. Odločila sem verjeti gospema in upati, da bo tudi pri meni tako. Izgubiti nimam kaj.

Odgovor na objavo uporabnika
lahko da, 12.04.2024 ob 08:10

Gjbx, ena vrsta kolagena pomaga pri bolečinah v sklepih, druga pa neguje kožo, lase in nohte. Ali jemlješ oba?

Jaz jemljem za kožo, lase.  Ne za sklepe. Ampak mi pomaga tudi pri sklepih. Jemljem pa že več let, cca 4 leta.

Pri nas medexov kolagen kupujemo tisti v prahu, ki se raztopi in popije. Za lase, in ja, na laseh se zelo pozna, drugo pa ne moremo komentirati,kernepoznamo

Kdaj jemati, zjutraj, zvečer, pred ali po jedi. Nikjer nič ne piše. To pomeni, da je vseeno? Ali je absorbcija boljša pod določenimi pogoji?

za medexovega, 12.04.2024 ob 08:44

Jaz sem slišala za tega Medoxovega plus za sklepe. Dve gospe sta rekli, da je po 3 tednih občutno boljše, en gospod pravi, da tudi jemlje že nekaj tednov, a da ni razlike. Odločila sem verjeti gospema in upati, da bo tudi pri meni tako. Izgubiti nimam kaj.

Medexov kolagen + za sklepe jemljem sedaj 10 dni. Danes se mi je prvič zdelo, da je boljše . Tudi jaz nisem ničesar spremenila. Upam in želim si, da bi se res izboljšalo.

Najboljši je ribji kolagen. Prodaja ga Amazon, 30€ l.

Pomaga toliko, kot verjamete. V človeški psihi se namreč skriva izjemna moč ozdravitve.

Kozmetik, 17.04.2024 ob 11:21

Najboljši je ribji kolagen. Prodaja ga Amazon, 30€ l.

Pomaga toliko, kot verjamete. V človeški psihi se namreč skriva izjemna moč ozdravitve.

Vedno pravim, ali res pomaga, ali si sugeriraš. Ni bistveno. Važno, da neha boleti.

Se strinjam , najmanj 7gr dnevno,še  c vitamin 500 mg  in  hyaluronsko kislino v kapsulah. Pa  jemat ,preden te začne kaj bolet…

Kolagen vsekakor lahko pomaga, ampak je potrebno izbrati pravega. Nekateri so za sklepe in zdravje, drugi za izgled (koža, nohti, lasje). Meni Medexov za sklepe na žalost nikoli ni pomagal, čeprav sem ga cca 3 mesece jemal. Tudi tisti v oranžnem pakiranju od Mullerja ni imel zares učinka, čeprav me je mikal, ker je bil poceni. Poskusi od Gamsa, ga z mojo drago že kakšno leto jemljeva in je izboljšanje zelo občutno.

kladivo108, 29.04.2024 ob 23:54

Kolagen vsekakor lahko pomaga, ampak je potrebno izbrati pravega. Nekateri so za sklepe in zdravje, drugi za izgled (koža, nohti, lasje). Meni Medexov za sklepe na žalost nikoli ni pomagal, čeprav sem ga cca 3 mesece jemal. Tudi tisti v oranžnem pakiranju od Mullerja ni imel zares učinka, čeprav me je mikal, ker je bil poceni. Poskusi od Gamsa, ga z mojo drago že kakšno leto jemljeva in je izboljšanje zelo občutno.

Dajte razložit kaj je razlika med kolagenom za kožo in kolagenom za sklepe? Sploh veste kaj kolagen je? Ne more biti različen za različne dele telesa 😀

Pa za informacijo, večina teh kolagenov (sploh tekočih), ki jih lahko pri nas kupiš je katastrofa. Vsebujejo sladkor. Kar uničuje kolagen in gradnjo kolagena v telesu. Kolagen ne moreš spit in se potem absorbira v kosti al kožo (očitno en ve kam drugi ne sme :)). Lahk samo pomagaš telesu da proizvaja več kolagena. Še bolj je pomembno da ne uživamo stvari ki telesu onemogočajo gradnjo kolagena. Uživanje kostne juhe je dosti boljše za telo, bolj naravno, pa še črevesju pomaga da boljše deluje, od česar je ogromo stvari odvisnih.

Jaz jem klobaso tlačenko za sklepe. Polno kolagena ima in res pomaga.

hecno, 30.04.2024 ob 06:29

Dajte razložit kaj je razlika med kolagenom za kožo in kolagenom za sklepe? Sploh veste kaj kolagen je? Ne more biti različen za različne dele telesa 😀

Pa za informacijo, večina teh kolagenov (sploh tekočih), ki jih lahko pri nas kupiš je katastrofa. Vsebujejo sladkor. Kar uničuje kolagen in gradnjo kolagena v telesu. Kolagen ne moreš spit in se potem absorbira v kosti al kožo (očitno en ve kam drugi ne sme :)). Lahk samo pomagaš telesu da proizvaja več kolagena. Še bolj je pomembno da ne uživamo stvari ki telesu onemogočajo gradnjo kolagena. Uživanje kostne juhe je dosti boljše za telo, bolj naravno, pa še črevesju pomaga da boljše deluje, od česar je ogromo stvari odvisnih.

Še mojih 5 centov: ja, se razlikujeta.  Dodatki za sklepe pogosto vsebujejo kolagen tipa II, ki je pogostejši v hrustancu, medtem ko dodatki za kožo in nohte vključujejo kolagen tipa I in III, ki sta ključna za zdravje kože, las in nohtov. Poleg tega lahko dodatki za sklepe vsebujejo sestavine kot so glukozamin, hondroitin ali hialuronska kislina, ki so znane po svojih koristih za zdravje sklepov. Na drugi strani pa lahko formule za kožo in nohte dodajajo vitamine, kot so vitamin C, biotin ali antioksidante, ki podpirajo zdravje kože in las. Zato je razlika, če za sklepe kupiš npr. Swiss Gams kolagen, ki je namenjen za sklepe ali nek drug kolagen za ‘lepoto’ (jaz osebno jih ne uporabljam).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close