Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Janja Garnbret na CNN

Janja Garnbret na CNN

Tako mlada a vendar z glavo na pravem mestu. Bravo, tako se govori!

.https://edition.cnn.com/2024/03/26/sport/janja-garnbret-paris-2024-climbing-eating-disorders-spt-intl/index.html

Fajn punca,odlična športnica.

Naj bo še naprej uspešna!

Odgovor na objavo uporabnika
Kukulele553, 27.03.2024 ob 18:11

Tako mlada a vendar z glavo na pravem mestu. Bravo, tako se govori!

.https://edition.cnn.com/2024/03/26/sport/janja-garnbret-paris-2024-climbing-eating-disorders-spt-intl/index.html

meni je ona res ženska na mestu, občudovanja vredna.

Je še rosno mlada, razmišlja pa zelo zrelo in pametno. Take punce bi morali mladi imeti za zgled namesto avš iz instagrama, ki jim manjka samo še pero v riti. Pri 24. letih je dosegla skorajda vse, kar se lahko v plezanju doseže. Kapo dol!

Super punca je, nič prevzetna, čisto dostopna, normalna.

Jo večkrat vidim na Štrekni, ko je doma.

Ona naj bo vzornica in ne neke debelorite zdolgočasene američanke z napihnjenimi žnablami, umetnimi nohti in trepalnicami.

Športniki kot so Janja, Goran, Luka, Peter, Pogi, Rogla in še mnogi drugi so izjemni prav zaradi načina razmišljanja.

Lahko bi končno priznala, da je v zvezi z ameriško plezalko Brooke Raboutou

Pa je ona res ženska? meni zgleda kot moški, tukaj sploh

https://olympics.com/en/news/janja-garnbret-sport-climbing-slovenia-superstar

So naredili kromosomske teste?

pa je ona res ženska, 27.08.2024 ob 01:15

Pa je ona res ženska? meni zgleda kot moški, tukaj sploh

So naredili kromosomske teste?

Daj nehaj se smešit. Da te ni sram.

defekti, kaj vse si znate izmislit……sami ste nekakšne ogabne šestiinpolspolne spake, pa si upate karkoli reči za punco, ki je lahko vzor vsem defektnim vašim debelim hčeram in pedisinčkom??

Gnus ste, fovšljive spake slovenske!

ampak tisto z brook je blo res malo … hm … z drugega kota potem se je pa videlo, da ni bilo nič sumljivega. sicer pa tudi če bi bilo v vezi, kaj ima to z janjo in njenimi uspehi? pravzaprav nič!

Z Brooke sta prijateljici, je bila spomladi še pri njej v Ljubljani, sta skupaj trenirali.

Tako kot sta trenirali skupaj z Miho Nonako.

V bistvu vse plezalke pravijo, da so prijateljice, ker se ne borijo med sabo ampak se borijo s steno.

Pa še – njen bivši partner je Domen Škofic, prav tako plezalec in bila sta skupaj kar dolgo.

defekti, kaj vse si znate izmislit……sami ste nekakšne ogabne šestiinpolspolne spake, pa si upate karkoli reči za punco, ki je lahko vzor vsem defektnim vašim debelim hčeram in pedisinčkom??

Po moje je 95 % njenih vrstnic bolj ženstvenih od nje

Glej ta ramena, te roke, hrbet, to ni ženstvveno. Nima ženstvenih prsi, nima širokih bokov. Namaže se lahko vsak mošk po obrazu pa si lase pusti. Saj mogoče je ženska, jaz ne vem, me pa zanima, če so kromosomske teste delali na njej. Ker sumljiva vsekakor je.

Nič ni izmišljeno, samo vprašanje, jaz dopuščam, da mogoče je ženska, samo prepričan pač človek ne more bit. Poglejte sliko in priznajte, da na najej ženskega ni nič. Saj to ne pomeni, da je nujno moški, sami vi trans aktivisti začnete noret, ko se samo predlaga, da bi bilo treba kromosomsko preverit. Vi ste proti temu, da bi se to odkrilo.

Jaz se strinjam, da je lahko vzor mariskomu, meni je, jaz sem se zelo trudil v fitnesu, da sem dobil taka ramena, kot jih ima Janja, pa še verjetno je nisem čisto dosegel po možatih proporcijah.

Ko so delili pamet si verjetno šprical kajne? Poglej vrhunske plavalke kakšna ramena imajo. To je rezultat dnevnih treningov, ki jih izvajajo desetletje in več, da pridejo do vrhunskih rezultatov. Zato je tudi vsak couch potato bolj podoben ženski kot moškemu – debela rit, joški, brez mišic..

ni nedoločljivo, 27.08.2024 ob 20:13

Po moje je 95 % njenih vrstnic bolj ženstvenih od nje

Glej ta ramena, te roke, hrbet, to ni ženstvveno. Nima ženstvenih prsi, nima širokih bokov. Namaže se lahko vsak mošk po obrazu pa si lase pusti. Saj mogoče je ženska, jaz ne vem, me pa zanima, če so kromosomske teste delali na njej. Ker sumljiva vsekakor je.

Vsaki plezalki, ki trenira in tekmuje profesionalno, se izjemno razvijejo mišice zgornjega dela telesa. To je za ta šport značilno. Ne moreš njihovih teles primerjati s povprečnim ženskim telesom, ker gre za vrhunske športnice.

Če želiš zares videti razliko med ženskim in moškim telesom plezalcev, moraš med seboj primerjati profesionalne plezalke in profesionalne plezalce. Tam hitro postane jasno, kako izjemno bolj razvit zgornji del telesa imajo šele moški plezalci. Primerjati jo moraš seveda s tistimi, ki so izjemno uspešni v balvanskem plezanju. Če jo namreč primerjaš moškimi, ki so izjemni v težavnostnem plezanju je to nekako tako, kot da vrhunsko šprinterko primerjaš z vrhunskim maratoncem. Altetika je sleherniku toliko bolj poznana, da se mu ne zdi nič čudno, da je šprinterka že na pogled veliko bolj mišičasta od maratonca.

Problem olimpijskih iger je, da tekmovanje v balvanskem in težavnostnem plezanju skupaj tvorita eno disciplino. Drugače so ta tekmovanja sicer ločena in se tam bolj jasno vidi, kako podobna telesa imajo uspešne balvanske plezalke. Natalija Gros, Mina Markovič, itd. – v preteklosti smo že imeli izjemno uspešne slovenske plezalke in vse po vrsti imajo (oziroma so imele v času vrhunca njihove športne kariere) tako razvit zgornji del telesa kot redkokateri moški, ki se s športom ukvarja le rekreativno.

Fej te bodi, 27.08.2024 ob 20:53

Vsaki plezalki, ki trenira in tekmuje profesionalno, se izjemno razvijejo mišice zgornjega dela telesa. To je za ta šport značilno. Ne moreš njihovih teles primerjati s povprečnim ženskim telesom, ker gre za vrhunske športnice.

Če želiš zares videti razliko med ženskim in moškim telesom plezalcev, moraš med seboj primerjati profesionalne plezalke in profesionalne plezalce. Tam hitro postane jasno, kako izjemno bolj razvit zgornji del telesa imajo šele moški plezalci. Primerjati jo moraš seveda s tistimi, ki so izjemno uspešni v balvanskem plezanju. Če jo namreč primerjaš moškimi, ki so izjemni v težavnostnem plezanju je to nekako tako, kot da vrhunsko šprinterko primerjaš z vrhunskim maratoncem. Altetika je sleherniku toliko bolj poznana, da se mu ne zdi nič čudno, da je šprinterka že na pogled veliko bolj mišičasta od maratonca.

Problem olimpijskih iger je, da tekmovanje v balvanskem in težavnostnem plezanju skupaj tvorita eno disciplino. Drugače so ta tekmovanja sicer ločena in se tam bolj jasno vidi, kako podobna telesa imajo uspešne balvanske plezalke. Natalija Gros, Mina Markovič, itd. – v preteklosti smo že imeli izjemno uspešne slovenske plezalke in vse po vrsti imajo (oziroma so imele v času vrhunca njihove športne kariere) tako razvit zgornji del telesa kot redkokateri moški, ki se s športom ukvarja le rekreativno.

*ob tem, da je bila paradna disciplina Mine Markovič težavnostno plezanje in sploh ne boldersko plezanje (!).

Plezalke so močne. Tako pač je.

Če želiš zares videti razliko med ženskim in moškim telesom plezalcev, moraš med seboj primerjati profesionalne plezalke in profesionalne plezalce. Tam hitro postane jasno, kako izjemno bolj razvit zgornji del telesa imajo šele moški plezalci. Primerjati jo moraš seveda s tistimi, ki so izjemno uspešni v balvanskem plezanju.

Ok. Ne zgleda nič bolj možat od Janje

https://www.teamgb.com/article/who-is-toby-roberts-gbs-teenager-climbing-extraordinaire/4uyfrN655wMNdz4aUxtclK

Zadeve je treba genetsko preiskati. Zakaj se tako skriva kromosomske teste pri ženskem plezanju?

Hja hehe, 27.08.2024 ob 20:33

Ko so delili pamet si verjetno šprical kajne? Poglej vrhunske plavalke kakšna ramena imajo. To je rezultat dnevnih treningov, ki jih izvajajo desetletje in več, da pridejo do vrhunskih rezultatov. Zato je tudi vsak couch potato bolj podoben ženski kot moškemu – debela rit, joški, brez mišic..

Potem pa prilepi še sliko, ko je v steni in mišice napete do maksimuma.

Bedak, skratka.

Ko so delili pamet si verjetno šprical kajne? Poglej vrhunske plavalke kakšna ramena imajo. To je rezultat dnevnih treningov, ki jih izvajajo desetletje in več, da pridejo do vrhunskih rezultatov.

Nekaj je od treningov, nekaj je pa tudi genetika. Raziskati moramo genetsko vsako žensko, ne pa da se kar predvideva, da je vse od treningov. Trenirajo različno, to je težko sledit.

Zato je tudi vsak couch potato bolj podoben ženski kot moškemu – debela rit, joški, brez mišic..

Zato je tudi Janja bolj podobna moškemu kot ženski, suha rit, nobenih jošk, same mišice.

bilder957, 27.08.2024 ob 20:27

Jaz se strinjam, da je lahko vzor mariskomu, meni je, jaz sem se zelo trudil v fitnesu, da sem dobil taka ramena, kot jih ima Janja, pa še verjetno je nisem čisto dosegel po možatih proporcijah.

Pa si treniral 15 let?

Ker skoraj toliko časa Janja že pleza.

In si sposoben se z eno roko 50x dvigniti?

Potem pa prilepi še sliko, ko je v steni in mišice napete do maksimuma.

Bedak, skratka.

https://www.inside-climbing.com/2024/04/15/wujiang-2024-lead-report/

Tule, prva slika. Bistveno drugačen od Garnbret pač ni, pa če se na glavo postaviš.

Če pa on samo bolj trdo trenira kot Garnbret pa težko rečem, ti pa tudi. Zato je pa treba raziskati genetsko izhodišče. Ne pa da se skriva kromosomske teste pri ženskah.

Pa si treniral 15 let?

Ker skoraj toliko časa Janja že pleza.

In si sposoben se z eno roko 50x dvigniti?

15 ne, 10 pa. Z obema rokama se dvignem 20x. Res pa je, da imam dosti bolj mišičaste noge in sem spodaj težji, tudi rit imam razvito, ker pač tudi dosti z nogami delam, zato se ne morem tako enostavno dvigovat, medtem ko Janja očitno samo roke in ramena pumpa. V absolutni moči sem  gotovo močnejši od nje (večjo težo gotovo dvignem), samo proporce ima pa ona bolj možate, tenke nogice pa sama ramena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close