Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek velika noč, kako preživeti

velika noč, kako preživeti

Zanima me kam jo boste mahnili tisti, ki vam ta verski praznik in pretiravanje ni po godu. Potrebujem idejo za kakšen izlet, ogled nečesa, da razbijem te praznike. Nekako ne čutim tega, vem da gre za prihod pomladi in običaj ampak vse kar je prav, veliko pretiravanja in prenažiranja me ne pritegne.

Jaz bi šla za 1 teden v tople kraje. V Španijo. Nimam denarja.

Ja, saj je samo v ponedeljek fraj…mogoče, če greš že v petek imaš potem dobre tri dni, …ja, kam…jaz bi šla na morje , Hrvaška, …ali dol do Črne gore…

In zakaj vraga bi moral človek, v primeru da pač ne praznuje Velike noči, nekam iti in delati za to neke plane? Vikend kot vikend, zgolj en prost dan več.

Če bo vreme o.k., bomo šli na dvodnevni izlet. En  dan pa malo na sprehod ob morju (Slo obala), ker živimo 40km stran

Odgovor na objavo uporabnika
Čuprabolt, 20.03.2024 ob 14:44

Ja, saj je samo v ponedeljek fraj…mogoče, če greš že v petek imaš potem dobre tri dni, …ja, kam…jaz bi šla na morje , Hrvaška, …ali dol do Črne gore…

Me vzameš  s sabo?  ?

Nogometna tekma v nedeljo v Splitu….a verjetno si prepozna  za karte.

Čist nikamor, ker bo povsod gužva. Lepo doma, vikend bo porabljen za delo na vrtu, če bo slabo vreme, me pa v garaži čaka moj oldtimer, da se mu mal posvetim.

Ne, ne “praznuje” se prihod pomladi, ampak je bistvo v smrti in vstajenju Jezusa Kristusa. To ni “običaj” kar tako, kar nekaj, samo zato da da se “prenažira”. Pa kaj še. Povsem zgrešeno.

Če je Jezus “preživu”, boste tut vi….

takole, 20.03.2024 ob 14:46

In zakaj vraga bi moral človek, v primeru da pač ne praznuje Velike noči, nekam iti in delati za to neke plane? Vikend kot vikend, zgolj en prost dan več.

Ni tzreba hodit okrog. Pri nas se bo začelo kopanje na vrtu, obrezovanje. Nam prav pridejo trije dnevi. Upam samo, da bo vreme  vsaj brez dežja.

Velika noč, 21.03.2024 ob 02:37

Ne, ne “praznuje” se prihod pomladi, ampak je bistvo v smrti in vstajenju Jezusa Kristusa. To ni “običaj” kar tako, kar nekaj, samo zato da da se “prenažira”. Pa kaj še. Povsem zgrešeno.

Saj veš, da se Jezus ni rodil 25. decembra?

A se to mora kam it?

Mi tudi ne praznujemo in ne gremo nikamor. S prijatelji se bomo podruzili v soboto in nedeljo, v ponedeljek bomo pa lenarili.

ribe bom lovil.

No money no fun, 20.03.2024 ob 14:36

Jaz bi šla za 1 teden v tople kraje. V Španijo. Nimam denarja.

1. Only fans.

2, Erotična masaža.

3. Flodranje (seks za denar).

4. Dominacija preko spleta (potrebno je dobro znanje angleščine, po možnsti tudi nemščine).

5. Prodaja lastnih fotografij, ter lastnih video posnetkov.

In še in še…

Ne vem zakaj je treba biti v naprej nekaj negativno nastrojen…

Jaz tudi nisem verna tako, da bi latala po cerkvah vsako nedeljo, ampak za božič in veliko noč je pa čisto fajn 🙂 Tole soboto bom na primer spucala okna, pred vrata bom dala veje in nanje obesila pirhe. Mož bo zunaj opral dvorišče, malo bomo uredili gredice, pognojili travo, obrezali grmičke… Čez teden se bo spucala hiša, pa ne zato, ker tako velevajo “pravila”, ampak zato, ker je pač spomladansko čiščenje 🙂 V petek bova s svakinjo skupaj spekli potico, vsaka svojo, zraven se reživa in spijeva kakšen kozarec vina, skuhava tudi šunki, pirhe naredijo otroci v soboto zjutraj. Skupaj gremo k žegnu in potem se je v nedeljo zjutraj velikonočni zajtrk. Po zajtrku gremo na bližnji hrib, pokurit kalorije, po kosilu pa ponavadi pridejo prijatelji, da skupaj pojemo potico 🙂  V ponedeljek gremo k žlahti, enkrat oni k nam, enkrat mi k njim, vidimo se redko in smo se veseli. Skratka, čisto prijetni prazniki, upam samo, da bo dobro vreme.

tist en dan gor ali dol..sej ni cel teden frej..

Smo ateisti. Kupimo pobarvana jajca, pojemo šunko in gremo za par dni na morje.  Seveda na hrvaško stran Istre. Tam so lepše plaže in več Slovencev.

Mi smo ateisti in tega praznika prenažiranja ne praznujemo. Na bruhanje nam gre tudi ob opazovanju sosedov, znancev, prijateljev, kako od vere in največjega katoliškega praznika vzamejo le tisto kar ji prav pride. Večina sami fejkerji. Mi smo v svoji “veri” beri ateizem, vedno zvesti.

Lepo druzinski, tradicionalno versko. Brez velikega prenajedanja, skromnost je vrlina. Na mizi za velikonocni zajtrk, bo: domaca sunka, prav tako francoska solata, malo zelenjave, jajca, hren, domaca klobasa in kruh. Od sladice pa najbrz potratna potica. Proste dneve bomo pokoristili za enodnevni izlet na bliznjo obalo. Tak si bomo nardili, da nam prav.

Kaj je tukaj sploh problem? Če ti Velika noč nič ne pomeni – ok. Če ne želiš jesti velikonočnih jedi – pač ne jej. V usta ti jih ne bo noben tlačil. Če se bojiš, da na obiskih ne bo še kaj drugega na mizi se najej doma. Če ti je odveč le druženje pa odpovej udeležbo, če je tako hudo. Koliko si sploh star/a? Zveniš kot en najstnik, ki mora s starši na obisk k babi/stricu… Boš že zdržal/a no, sj hitro mine. ?

Izlet pa izbereš kot običajno. Glede na vreme, čas ki ga imaš na razpolago, na interese, delovne čase…. Ne vidim razlike z drugimi prazniki ali običajnimi vikendi. Praviloma pa ljubljančani ne znajo it drugam kot na morje ali v Kranjsko Goro. ?

A nimate nobenega dela doma? Ne razumem kako bi vsi samo hodili okoli po sprehodih in kavicah.
Je pa Velika noc najvexji krscanski praznik, saj se priprave zacnejo ze en teden prej, na cvetno nedeljo. Drugace pa je to resnicno poganski praznik pomladi, krscanstvo ga je samo prekrilo s svojimi elementi in mu dalo verski pomen. Nima veze, frej smo in mi bomo malo pobarvali jajca, spekli sunko in se v mejah normale najedli dobrot. Pa nismo verni, tudi sami odrasli, malo tradicije je lepo obdrzat. Drugace pa sledi se malo pospravljanja po hisi, malo lenarjenja, obiskov ne pricakujemo, tko lepo bo se mi zdi.

Sem brezverec, živim v stanovanju, denarja mi ne manjka. Zakaj ne vi kam krenil? Ker dela nobenega bolj pametnega nimam.

Menda ja veš kaj bi rad počel a? Očitno ne. Najboljš da sediš doma in pametuješ o tem kako se drugi nažirajo. Btw večina nas bo za praznike z družinami. Se ne bomo nič prenažirali. Se bomo pa družili. V ponedeljek gremo pa naokoli, kamor nas bo pač zaneslo. Ne rabimo spraševati tujcev kam. Odpri google maps pa najdi. Ni tako težko no. Rabite res za vsak prdec nasvet tujcev?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close