Operacija spodnje čeljusti
Pozdravljeni!
Stvar je takšna; moja spodnja čeljust je opazno premaknjena naprej, kar me neznosno moti in mi zbija moralo ter samozavest. Poleg tega imam bolečine v čeljustnem sklepu in čutim, kako sprednji zobje postajajo bolj občutljivi, saj se spodnji ves čas drgnejo ob zgornje.
Enkrat sem že bila na pregledu v UKC LJ in edino, kaj se je izcimilo iz tega je, da sem prejela vaje za čeljustni sklep in napotitev domov. Sam zdravnik mi ni deloval, kot da me jemlje preveč resno. Jaz ŽELIM operacijo, ne glede na težavnost predpriprave in kasnejšega okrevanja, saj vaje ali le zobni aparat ne bosta rešila težave.
Prejela sem napotnico za oromaksilofacialni pregled. Želim iti nekomu, ki me bo resno vzel in zagotovljeno operiral mojo čeljust, zato iščem predloge, komu se naročiti!
Hvala vnaprej 🙂
Ana Tinkara, 07.02.2024 ob 15:16
Pozdravljeni!
Stvar je takšna; moja spodnja čeljust je opazno premaknjena naprej, kar me neznosno moti in mi zbija moralo ter samozavest. Poleg tega imam bolečine v čeljustnem sklepu in čutim, kako sprednji zobje postajajo bolj občutljivi, saj se spodnji ves čas drgnejo ob zgornje.
Enkrat sem že bila na pregledu v UKC LJ in edino, kaj se je izcimilo iz tega je, da sem prejela vaje za čeljustni sklep in napotitev domov. Sam zdravnik mi ni deloval, kot da me jemlje preveč resno. Jaz ŽELIM operacijo, ne glede na težavnost predpriprave in kasnejšega okrevanja, saj vaje ali le zobni aparat ne bosta rešila težave.
Prejela sem napotnico za oromaksilofacialni pregled. Želim iti nekomu, ki me bo resno vzel in zagotovljeno operiral mojo čeljust, zato iščem predloge, komu se naročiti!
Hvala vnaprej 🙂
Pokliči ali pišite direkt na Stomatolosko ( nasproti Mercatorja).
Vse dobro.
Srečno
Jaz se nisem odločila. Uspeh in težavnost operacije je zelo odvisna od človeka do človeka in kakšno je stanje njegovih zob in čeljusti. Ko so meni razložili in našteli kaj vse gre lahko narobe v mojem primeru, sem rekla ne hvala. Je pa res, da čeljust ni tako močno naprej, je in se tudi opazi, a ni tako hudo in me to niti ne moti kaj preveč. Poznam eno, ki je tudi šla na to operacijo in čeprav je bil izgled potem boljši, se je morala kar nekaj časa učiti na novo govoriti, ker s premaknjenimi čeljustmi je seveda tudi govor potem drugačen, pa še malce krize je imela, ker je izgledala tako drugače kot prej in se je na vse to morala navadit. Tako da se res dobro pozanimaj o vsem, ne zgolj o golem postopku, ampak tudi o tem, kaj vse to lahko prinese zraven. Ni fajn, če te potem nekaj preseneti, ker tega prej nisi vedela. Srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.