Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S šibo po nagi riti

S šibo po nagi riti

Ali se je v nedavni preteklosti (50 let nazaj in manj) res kdaj teplo s šibo po nagi riti ali je to samo mit oz. simbolna fraza? Je to kdo dejansko doživel v mladosti? Težko verjamem, da je to (bilo) res.

Ali danes kdo dobi s šibo po nagi riti znotraj konsenzualnega odnosa med odraslimi (erotične igre) ali se tudi tukaj tako samo reče kot fraza?

Ni bila samo šiba včasih. Tudi pas je pel po riti in še kje.

Če so dobili po riti ne vem, vem da so po nogah in rokah zagotovo. Že v času mojih staršev. Tepli so jih starši, učitelji, sosedje, ko so kaj ušpičili… Spomnim se, kako živo so v eni debati opisovali šibe, ki so “najboljše” za to, torej najbolj bolijo. Meni je to zelo travmatično in sem absolutno proti taki vzgoji, če temu sploh lahko tako rečemo. To je zame izživljanje nad šibkejšimi. Zdaj ko so bolj ranljivi tisti, ki so izvajali to nasilje, bi jim bilo dobro vrniti z isto šibo. To bi bilo edino pravično.

Je rekla teta nedavno, da jo je na fb dodal učitelj, ki jo je po rokah mlatil. Je morala stegniti dlani, da jo je s šibo napokal. Sem ji rekla, naj ga doda in mu napiše kakšen gnoj je, če se še spomni. Naj ga vsaj vest peče zdaj v teh letih pred smrtjo. Baraba.

Haha, jaz sem jih do 10 let nazaj od mojega starega fasal z vsega od sibe na goli gozi, do tezkega orodja, dokler nisem bil ves krvav veckrat na teden 🙂

Je pa res da je moj bil kar nasilen aloholik, ampak upam da ti to odgovori na vprasanje. Na kratko, se mi zdi bolj pogosto kakor si mislis.

Izživljanje nad šibkejšimi?

To je vzgoja.

Pa poglej, kako je danes. Smrkavci se izživljajo nad šibkimi (dom upokojencev, brezdomci…) in limajo na tiktok. Brez slabe vesti.

Bravo za današnjo “vzgojo”! Da o streljanju ne govorim.

Družba čist zavozila. Po domače v kurcu.

Odgovor na objavo uporabnika
hmmHmm, 16.12.2023 ob 17:03

Izživljanje nad šibkejšimi?

To je vzgoja.

Pa poglej, kako je danes. Smrkavci se izživljajo nad šibkimi (dom upokojencev, brezdomci…) in limajo na tiktok. Brez slabe vesti.

Bravo za današnjo “vzgojo”! Da o streljanju ne govorim.

Če bi še danes pela šiba, ne bi imeli nevzgojenih mlečnezobcev!

Ravno taki, ki so bili tepeni, se izživljajo. Nekdo, ki je bil vzgojen s sočutjem in vrednotami, tega ne bo počel nikoli.

A to digi fazi po riti nagi? Zdej majo tanovejse telefone, vsaj oblečene. Za nagrado.  ? Ker jim lahko le pisno napišeš milostljivo po zakonu o lepšem obnašanju. Še dobro, da so novice. Un mulc iz Srbije je storil, kar je, un odrasli pa tudi, kar je brutalno snemal še v mediju. Počasi se to preveša k nam. V OS nosil .. .

soft, 16.12.2023 ob 17:09

Ravno taki, ki so bili tepeni, se izživljajo. Nekdo, ki je bil vzgojen s sočutjem in vrednotami, tega ne bo počel nikoli.

Ja no, lahko tudi takšni, kot ste napisali. Recimo moj pokojni oče je bil v otroštvu skozi tepen s pasom,s šibo, pa z vsem kar je bilo v dosegu rok dedku, je to občutil moj oče. Zapiral ga v hladno klet, zapiral ga ven, da je včasih spal nekje zunaj in ja bil je te star od 12 do 15let. Ampak nikoli ni bil moj oče kakšen lump. Skratka dedek ga ni maral, teto pa je nosil po rokah… Ko se je moj oče odločil, da bo imel svoje otroke, da tega ne bo počel z nami, kar je oče doživljal v svoji mladosti… in verjemi, nikoli nismo bili od njega deležni udarcev, nas kaznoval, razen, da se je kdaj kregal na nas. Nas je imel zelo rad in vse je za nas naredil…

Vidiš, to pa ne drži. Obstajajo psihopatske osebnosti pri katerih nobena vzgoja nima učinka vsaj dolgoročno ne. Otrok, rojen psihopat, ki jih je dobil s pasom ali kaj podnega se je sicer za nekaj časa potuhnil, celo lepo obnašal in delal, vendar je njegova narava slej ko prej udarila na dan.  Nasploh pa velja, da lepa beseda lepo mesti najde in nenasilna, vendar zelo dosledna  vzgoja tudi da dobre rezultate. Žal je velika večina staršev ni sposobna izvajati, ker je prezahtevna za večino. Disciplina, disciplina in še enkrat disciplina. Je kdo tak da to zmore? Komaj kdo.  Danes vsaj na zahodu smo bolj kot ne priča popolni nevzgoji. Rezultati so seveda prisotni.

To je blo zdle vse lepo prikazan v filmu sestre magdalenke, kar je blo vse res..verjetno pa se to še zdej res kje dogaja..

Zgornji post je za Soft. Naj mi kdo pove zakaj vraga citiranje komaj kdaj dela. Pa kaj vam je na mon-u.

Anonimno5, 16.12.2023 ob 17:23

Ja no, lahko tudi takšni, kot ste napisali. Recimo moj pokojni oče je bil v otroštvu skozi tepen s pasom,s šibo, pa z vsem kar je bilo v dosegu rok dedku, je to občutil moj oče. Zapiral ga v hladno klet, zapiral ga ven, da je včasih spal nekje zunaj in ja bil je te star od 12 do 15let. Ampak nikoli ni bil moj oče kakšen lump. Skratka dedek ga ni maral, teto pa je nosil po rokah… Ko se je moj oče odločil, da bo imel svoje otroke, da tega ne bo počel z nami, kar je oče doživljal v svoji mladosti… in verjemi, nikoli nismo bili od njega deležni udarcev, nas kaznoval, razen, da se je kdaj kregal na nas. Nas je imel zelo rad in vse je za nas naredil…

Res je. Gre lahko v obe smeri. Ali kakšno tretjo…

Šprincamarogla, 16.12.2023 ob 17:29

Vidiš, to pa ne drži. Obstajajo psihopatske osebnosti pri katerih nobena vzgoja nima učinka vsaj dolgoročno ne. Otrok, rojen psihopat, ki jih je dobil s pasom ali kaj podnega se je sicer za nekaj časa potuhnil, celo lepo obnašal in delal, vendar je njegova narava slej ko prej udarila na dan.  Nasploh pa velja, da lepa beseda lepo mesti najde in nenasilna, vendar zelo dosledna  vzgoja tudi da dobre rezultate. Žal je velika večina staršev ni sposobna izvajati, ker je prezahtevna za večino. Disciplina, disciplina in še enkrat disciplina. Je kdo tak da to zmore? Komaj kdo.  Danes vsaj na zahodu smo bolj kot ne priča popolni nevzgoji. Rezultati so seveda prisotni.

Dobro, o vzgoji psihopatov pa res ne vem veliko… Vem pa, da normalne otroke lahko zelo lepo vzgojiš brez nasilja. Disciplina vsekakor, a to ne izključuje sočutja. Vztrajnost in potrpežljivost. To je po mojem ključ dobre vzgoje.

Ta tamala v dso, ki se je izživljala nad šibkejšo starejšo gospo v plenicah, dvomim, da je bila kdaj tepena. Pa tisti mulc, ki je zbrcal brezdomca, tudi vprašanje, če je dobil kdaj zaušnico doma.

Marsikatera mama se boji postavit meje lastnemu otroku, ker bi ji potem ta “grozil”. Ne upajo imet strožje vzgoje, da njihov sonček ne bi trpel in bil prizadet. Tu je problem. Da ne omenjam “staršev”, ki se sploh ne ukvarjajo s svojimi sončki.

Malo na koruzo klečat pravzaprav sploh ni bilo slabo.

Žal je danes ravno nasprotno. Ogromno otrok nikoli dobilo niti kakšne po riti, vzgoja brez odgovornosti, otrok se počuti kralj v družini in odloča, kaj se bo počelo, pa zraste v popolnega tirana, ki maltretira vse šibkejše od sebe. Tudi svoje tastare! Tega je zdaj veliko več kot pa tistih, ki so doma tepeni. Pravi neprilagojenci se rodijo. Ko so jih še tepli, so se bali muksnit in so dali mir tudi v šolah. Kasneje so seveda šli po svoji poti v kriminal. Danes se ti neprilagojenci ničesar več ne bojijo in terorizirajo celo šolo, vsi delajo z njimi v rokavicah, na koncu pa ravno tako zabluzijo v kriminal.

A ni torej bolje, da se take pretepa, da imajo vsaj ostali mir pred njimi, ker se bojijo delat štalo. Enim ne pomagajo nobeni pogovori, razumevanje… vse to imajo za šibkost, eni razumejo samo fizično silo. Šele ko se ga prebuta, da mir!

Starš ne upa kaznovat svojega sončka, da ta ne bo žalosten. Svašta! Ampak je resnično. In še nekaj kar je precej žalostno.

Ko je starš seznanjen, da je mulc nekaj naredil narobe, se ta potegne za svojega otroka, češ, moj sonček pa že ni tega naredil…Namesto, da bi ta starš prisolil eno okrog ušes svojemu sončku, češ da se to pač ne dela tako.

Ne, starš je užaljen, ko se graja njegovega sončka.

Adijo pamet.

Sof rešuje vse. Odprite svetovanje. Tako odreagira soočanje, ko imate pet žlaht. A bo štrudl že?

Nisem imel nasilnega očeta , vendar če sem kaj ušpičil, kar ni bila redkost, se je zadrl name, da je bilo joj. Pri hudih stvareh, pa sem kakšno fasal okoli ušes. Potem sem pa šel v JNA. Oficirji izživljali nad vojaki do nezavest. Bil z mano neki Ljubljančan, oče in mama zdravnika, permisivna vzgoja, fant se je do konca prestrašil. Meni je bilo vseeno, saj sem bil tega  navajen. Zvečer sem ga hotel  potolažiti, naj si ne jemlje k srcu. Zgodaj zjutraj neka panika na hodniku, pridem ven in skozi vrata kopalnice vidim , da se je fant obesil s pasom.

Ja, 16.12.2023 ob 18:35

Nisem imel nasilnega očeta , vendar če sem kaj ušpičil, kar ni bila redkost, se je zadrl name, da je bilo joj. Pri hudih stvareh, pa sem kakšno fasal okoli ušes. Potem sem pa šel v JNA. Oficirji izživljali nad vojaki do nezavest. Bil z mano neki Ljubljančan, oče in mama zdravnika, permisivna vzgoja, fant se je do konca prestrašil. Meni je bilo vseeno, saj sem bil tega  navajen. Zvečer sem ga hotel  potolažiti, naj si ne jemlje k srcu. Zgodaj zjutraj neka panika na hodniku, pridem ven in skozi vrata kopalnice vidim , da se je fant obesil s pasom.

No, to je pa tudi posledica premehkužne vzgoje, ko so potem otroci nevajeni, da jim kdo kaj reče ali bog ne daj grdo pogleda.

Naj bi bilo čudno, da je v času, ko je fizično kaznovanje otrok prepovedano, ko imajo vse “otroku prijazno” od šole dalje, vedno več psihičnih težav, samomorov, rezanj, prehranskih motenj… Ampak ni čudno. Ker je zahodni svet vedno bolj pomehkužen in ni navajen hendlat s frustracijami, je potem vse šikaniranje, otroci padajo v depro, psihologi se ne vidijo ven zaradi dela.

Nismo utrdili svojih otrok, da so navajeni tudi tega, da se mu kdaj zgodi krivica, da je kdaj za svoje dejanje tudi kaznovan… In ker so pomehkuženi, so tarča raznovrstnih psihičnih motenj in bolezni. Nikakor ne zmorejo več prenesti niti vrstniške dinamike, nihče mu ne sme ničesar reči, takoj je psihično razrvan.

Pred meseci slišim eno tuljenje – joka sosedova punčka, nekje 9 let stara, pa to je bilo res hudo tuljenje. Pridem ven, ker sem mislil da se je kaj groznega zgodilo, mama jo pa nekaj boža, miri, vprašam kaj je na stvari, pa mala vsa histerična začne tuliti, da jo je sošolka užalila. In kaj je bilo? Rekla ji je, da je njena risba (pri likovnem so nekaj risali) grda. Mama pa jo boža, hoče jo prepričati, da gresta v hišo, da ne bodo vsi sosedje gledali, reče ji, da tista sošolka nima prav in da bo poklicala njeno mamo, da je nima kaj žalit. Pa ljubi bog no! Človek se vpraša ali ni to zaton homo sapiensa, saj ne prenese več ne fizičnih ne psihičnih bremen.

Zato nas bodo pa migranti povozili, njim se zdi smešno, ko za posilstvo, krajo dobijo zapor, kjer jih čaka topla soba in najmanj trije obroki. V izvorni državi bi jih prebičali, odsekali roko, pohabili,….tukaj pa kazen razumejo kot šibkost zahoda. Večini evropejcev niti ni jasno, kaj se dogaja.

Ursullaa, 16.12.2023 ob 16:52

Ali se je v nedavni preteklosti (50 let nazaj in manj) res kdaj teplo s šibo po nagi riti ali je to samo mit oz. simbolna fraza? Je to kdo dejansko doživel v mladosti? Težko verjamem, da je to (bilo) res.

Ali danes kdo dobi s šibo po nagi riti znotraj konsenzualnega odnosa med odraslimi (erotične igre) ali se tudi tukaj tako samo reče kot fraza?

Pr igri dveh odraslih men šiba neb tk odgovarjala kt dotik osebe z roko. Ta dotik je “vroč”, seveda ne sme bit pregrobo. Lih prav.. tk za poredno?

Soft

Dobro, o vzgoji psihopatov pa res ne vem veliko… Vem pa, da normalne otroke lahko zelo lepo vzgojiš brez nasilja. Disciplina vsekakor, a to ne izključuje sočutja. Vztrajnost in potrpežljivost. To je po mojem ključ dobre vzgoje.

Saj, sočutje, vztrajnost in potrpežljivost sama dajem pod disciplino. Z vzgojo psihopatov se pa  nihče ne more in ne zna  ukvarjati, saj se  ne ve z gotovostjo  kaj bo iz otroka nastalo. Je zgolj nemiren in nagajiv ali gre za kaj hujšega. Tudi otroški psihologi si ne upajo podati nobene take diagnoze. To dobi šele od forenzičnega psihiatra potem, ko naredi res veličastno pizdarijo. Kot klavec iz Beograda letos.

Za avtorico imam sporočilo

Bi radi s to temo s takim naslovom komu dali idejo ali tak zgled?

In se zdaj že samozadovoljujete ob misli na to, da koga tepejo ??  Spolnost ste omenili že v samem začetku. Zato ste sprevrženi in družbi nevarni.

Morda vas mora policija iskat, vam IP pregledat in s prikritimi metodami spremljat vsak vaš korak na Googlu. Da se ve, kaj vse vas v zvezi z nasiljem zanima, posebno če vas zanima spolno nasilje in  mučenje otrok!

Gledate take slike in video?  Ja točno takšno temo ste odprli in vse zavili v celofan kazni.

Gotovo vas že poznajo in spremljajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close