Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › kam s stiricami v os naprej?

kam s stiricami v os naprej?

generacije so tko stevilcne, kam pa grejo otroc s stiricami lahko naprej? na gimnazije zgleda ne pridejo.

Povsod se lahko vpišejo.

V gimnaziji takih niti ne želijo. Če se slučajno kako znese vpisat, verjemi, da prvega letnika ne naredi. Njih ne zanima prihodnost otrok, ampak da jim ne bi kdo kvaril rezultat mature.

Morda vzgojiteljska, zdravstvena, ekonomski tehnik, slaščičarstvo, naravovarstveni tehnik, mehatronika, aranžerska…

Odgovor na objavo uporabnika
Šovbiznis, 15.12.2023 ob 23:15

V gimnaziji takih niti ne želijo. Če se slučajno kako znese vpisat, verjemi, da prvega letnika ne naredi. Njih ne zanima prihodnost otrok, ampak da jim ne bi kdo kvaril rezultat mature.

Morda vzgojiteljska, zdravstvena, ekonomski tehnik, slaščičarstvo, naravovarstveni tehnik, mehatronika, aranžerska…

To pa drži se mi zdi.

Bi rekla. Sistem je tak., 15.12.2023 ob 23:23

To pa drži se mi zdi.

Dajte ga no srat … Težje je res priti na gimnazijo ampak nadaljevanhe zgodbe je pa močno odvisno od tega, kako je dete do štiric prišlo: je bil to strašen napor? Je bilo to mimogrede – pri marsikateremu fantu je že tako, potem se mu pa v srednji odpre, če se mu da možnost.

Je pa sistem zagotovo zgrešen. Samo za pridne punčke, bi rekla

A ne bi tekmovala za pet, iz OŠ za s tisto s tri. Saj z otoki ni nič narobe, če starše bereš ????????????

Naj se sami odločijo kam.

Na gimnazijo pridejo odličnjaki. Kar je edino pravilno, saj je gimnazija najtežja srednja šola. In taki nimajo nikoli problemov z znanjem.

Ne nakladaj, mnoge gimnazije, tudi dplošne, nimajo omejitve vpisa. In na njih prav tako maturira množica vpisanih  ki pač skozi 4 leta delajo in normalno napredujejo do mature, četudi so imeli v OŠ 4 in tudi kakšno trojko.

Imam 2 otroka. Hci je sla na gimnazijo z 5icami za katere je vlozila kar nekaj dela ze v os. Sin je sel na isto gimn z slabsim povprecjem ampak v os ni rabil delat nic. Malo ga sedaj mede ker nima delovnih navad ampak za 4ko vlozi minimalen napor. Ce bi pol toliko se ucil kot starejsa…

Kam le? Tja kamor otroka veseli ane. Sigurno je gimnazija za take najboljše okolje, ker redke so SŠ, kjer so dijaki na polno motivirani in uspešni. Od gimnazij imaš pa potem spet možnost za ekonomsko, tehnično, splošno, klasično, vse odvisno v katero smer otroka vleče, ampak to mora pa sam ugotovit. Moj je s 3 in 4 iz OŠ delal ekonomsko gimnazijo in bil med boljšimi potem v generaciji. OŠ ni noben pravi pokazatelj, sploh pri fantih.

gimnazije majo vse omejitev in to visiko, tako da tisti s stiricami v OS ne pridejo po mojem izracunu gor. Mogoce mas lahko par stiric v treh letih, ne pa vse, tako kot moj sin.

Ali je mozno, da so objavljene tocke za gimnazijo samo za orientacijo in kasneje tudi kaksni z manj tock pridejo gor?

Veliko strokovnih SŠ ima tudi gimn. program, kamor ni težko priti. Tudi zahtevne so manj.

Na Gimnaziji Moste so seveda sami odličnjaki.

Limke, gaserji, umetni nohti, trepalnice, ajfoni, ceneni parfumčki, trenirke, bele supergice…

micka730, 16.12.2023 ob 16:15

gimnazije majo vse omejitev in to visiko, tako da tisti s stiricami v OS ne pridejo po mojem izracunu gor. Mogoce mas lahko par stiric v treh letih, ne pa vse, tako kot moj sin.

Ali je mozno, da so objavljene tocke za gimnazijo samo za orientacijo in kasneje tudi kaksni z manj tock pridejo gor?

Točke preteklih let so objavljene na dijaški.net. Moraš kliknit na posamezno šolo in potem imaš točke po letih za 1. in 2.krog.

Lani sem bolj spremljala zadeve, zato ti lahko rečem da je trend tak da v 1.krogu zelo prestavljajo prijave in se potem lahko zgodi, da tik pred zdajci izvisiš.

gimmm, 16.12.2023 ob 16:42

Na Gimnaziji Moste so seveda sami odličnjaki.

Limke, gaserji, umetni nohti, trepalnice, ajfoni, ceneni parfumčki, trenirke, bele supergice…

No, moj sin bi vedel povedati, da jih je drugje še več … in kolokviji na fakulteti so do danes vsi lepo narejeni … podlaga GM.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close