Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek suh, dražeč kašelj… kako se ga rešiti brez uporabe zdravil?

suh, dražeč kašelj… kako se ga rešiti brez uporabe zdravil?

Je kakšna varianta, da se ublaži itd.? Traja ene par dni, ampak je tako moteče… Sem srečna, če mine par minutk, da se ne davim in noro kašljam. Že prav grlo me boli in v pljučih- ne dejansko, samo po ornk krehanju. Sem sicer danes šla do mojega zdravnika (ker mi je itak še zmanjkalo običajnih tablet proti alergiji itd.- sem sicer kupila že pred dnevi ene v lekarni), pa ne dela, samo ena ga nadomešča in takšna gneča, da ne bi prišla v parih urah na vrsto. Drugače nimam vročine ne nič.

meni pomaga, če naredim inhalacije. imam po-ho inhalator, pač en plastični nastavek. v posodo dam poparek iz žajblja in kamelic (kapljice uporabljam samo, če imam zamašen nos, pa še to le 1-2). vdihavam tak topel zrak in mi zelo pomaga.

http://www.lekarnar.com/izdelki/po-ho-inhalator-z-oljem

Zelo dobro in preverjeno domače zdravilo:zvečer popij- 2 žlici soka svežega ingverja, 2 žlici soka limone in 1 žlica medu. Deluje, pa srečno!

Hmm ja, takšnega aparatka pa jaz nimam doma. Ma, prav nič mi ni jasno, zakaj tako kašljam, sploh ne morem normalno delati v službi, pa še skos sem s strankami… Drugače pa kot sem rekla- nimam vročine, nič me ne boli, nobenega zamašenega nosa ali pa, da mi teče vn…

E tole grem pa sprobati sedaj! Te zadeve pa imam.

kako pa narediš sok iz ingverja? Hvala ,lp

Hi hi, ob tem vprašanju sem pa tudi jaz obstala… Pa sem pogooglala…
“Koreniko ingverja najprej ostrgajte oziroma olupite, nato pa ga naribajte ali narežite na tanke rezine, te pa zmečkajte v stiskalnici za česen in ožemite. Tako dobite ingverjev sok. “

Mi je ratalo. 🙂

Če nimaš takega “aparatka”,ravno tako skuhaj čaj in ga nalij v skledo ali kaj podobnega,se nagni nad njo in se pokrij čez glavo z brisačo,ravno tako deluje,le pazi,da ne bo prevroče,da se ne opečeš. 😉

Če nimaš takega “aparatka”,ravno tako skuhaj čaj in ga nalij v skledo ali kaj podobnega,se nagni nad njo in se pokrij čez glavo z brisačo,ravno tako deluje,le pazi,da ne bo prevroče,da se ne opečeš. ;)[/quote]

:-))) Ah ja, mamin način… 🙂 Sem ga že pozabila… 🙂

Karameliziram sladkor, ko postane zlato rumen dodam 2 dcl vode in žličko timijana, pustim da zavre in 10 sekund vre…Pokrijem za 10 minut. Dodam 1dcl mleka, V nekaj urah je kašelj zmehčan, se lušči in ne draži več.

čebulo drobno sesekljam, dodam pol dcl vode in 1 veliko žlico medu, pa vse skupaj na štedilnik, da malo povre, samo par minutk, pa 3 x dnevno po 1 žlico! Preverjeno deluje!

aja, pa v temni steklenički v hladilniku shrani!

Nočem te strašiti,ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno šla k zdravniku.Je bilo pred leti pri meni zelo slično – zoprn, suh kašelj, davila sem se v napadih, nisem se mogla do konca odkašljat.Prav tako kot ti nisem imela nobenih drugih znakov-ne vročine, ne slabega počutja, niti iz nosa mi ni teklo. Bila je A-tipična pljučnica.

Hvala vsem za nasvete! Včeraj sem sprakticirala samo tisti “ingver-limona-med” napitek ter krajša inhalacija in šla direkt spat. Malo bolje je… Celo dosedaj nisem kašljala vsakih par minutk in se davila zraven in lahko malo bolj učinkovito delam. Danes bom preizkusila še kakšno drugo zadevo+ tole od včeraj.
Z zdravnikom bom malenkost počakala- če bo bolje po teh domačih zadevah, potem verjetno, da ni pljučnica, a ne?

Tudi meni se je pred leti (2001) na tak način začela atipična pljučnica. Brez vročine. Samo suh kašelj.

Ko sem lansko leto fasala svinjsko gripo, sem tudi imela neznosen suh kašelj. Jemala Pholcodin za ublažitev. Ko se je stanje izboljšalo pa sem na robček nakapala evkaliptovo olje in postavila, da je dišalo po seli hiši. Po dveh dneh in nočeh aromaterapije je bilo o.k. Pomag pa tudi zeliščno mazilo od Favna (lekarna), da ga nakapaš na robček in vdihuješ vonj, ki je v prostoru. To je mešanica eteričnih olj.

Eeejjj ženske… ne morem verjet, da so mi ti neki zvarki dejansko pomagali!!!!!! :-)))))))) Sej ne rečem, vsake toliko me še nekaj popraska po grlu in kašljam, ampak je neprimerljivo bolje!!!! :-)))))))))))

super! kateri je pa biu tisti, magični!

Hja, ne bi vedela, ker sem sprakticirala praktično vse recepte! In še zdaj si pripravljam in pijem vse, pa čeprav praktično ne kašljam več. Bom še imela preventivo do konca tedna. 🙂

Super! Zdaj se pa naspi za nazaj:))

Kašljaš zato, ker si se v času viroz in prehladov nalezla respiratornega virusa, ki sedaj razsaja…..Pa ni nujno, da imaš poleg še kakšne druge znake, kot so vročina in slabo počutje. Zadeva ni tako nedolžna, kot morda zgleda in če bo trajala več kot teden dni, pojdi do svojega zdravnika – ta respiratorni virus ima kar trajnejše posledice na pljuča…Žal še eden tak iz koktejla, kot H1N1…. (vem, ker moja najbližja sorodnica dela v zdravstvu).

Tudi pri meni traja to že kar cca 11 dni, grozen dražeč, suh kašelj, kis e po nekaj dneh razširi v globino pljuč, kašljaš tako, da te prisili do bruhanja, “nalezla” sem se od naših bogih otrok, ki so “prinesli” iz šole-jih je manjkalo po tričetrt v razredu ravno zaradi teh respiratornih virusev – ni pa zadeva tako nedolžna,kot morda misli(mo), jo je treba zrdavit malo drugače, kot samo z naravnimi zdravili, kot so med, ingver, žajbelj, trpotec in navadne inhalacije….jaz sem pristala na kortikosteroidnih inhalacijah – že v zdravstvenem domu in doma imam tudi ultrazvožni inhalator, kjer dnevno inhaliram fiziološko z zdravilom. pljuča, na dolgi rok,….ni hec.

100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sok P. errectuss deluje preverjeno

zdravo. jaz že kašljam približno eno leto.bila sem pri zdravniku,mi je poslušala pljuča ni bilo nič slišati.kašljam po intervalih.najhujše je zvečer.sedaj pa me zanima ali bi bilo dobro ,da me pošlje slikat pljuča,saj me ta kašelj že zelo moti.hvala za odgovor.

Odgovor na objavo uporabnika
ki, 29.03.2016 ob 11:01

zdravo. jaz že kašljam približno eno leto.bila sem pri zdravniku,mi je poslušala pljuča ni bilo nič slišati.kašljam po intervalih.najhujše je zvečer.sedaj pa me zanima ali bi bilo dobro ,da me pošlje slikat pljuča,saj me ta kašelj že zelo moti.hvala za odgovor.

Kakšen caj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close