Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mularija za všečke pretepa brezdomce, muči upokojence, strelja na bolnike

Mularija za všečke pretepa brezdomce, muči upokojence, strelja na bolnike

Nekaj je močno narobe s to družbo, da mulci za všečke in klike in popularnost naredijo čisto vse. V parih mesecih mladostnica mučila starce v domu, mladec premlatil brezdomca, zdaj pa še mulci iz dijaškega streljali z zračno puško na bolnike.

Za všečke. Za priznanje in prepoznavnost. Močno dvomim, da gre za neke deviantne družine, kjer je doma strahovlada, najbrž povprečne družine, ki tudi ne morejo verjeti, kaj je naredil njihov sin/hči.

Ker si pač ne morejo privoščiti maltretirat nekoga drugega, se spravljajo na ranljive skupine ljudi. Starčke, bolnike, brezdomce. Ker od njih ne bo povračilnih ukrepov. Ker so tako butasti, da mislijo, da se bodo izmazali, ker zanje vsem dol visi.

Pazite, ker tole bo samo še eskaliralo. Mulariji smo dali nesluteno moč, ko smo jo nehali disciplinirati in ko jim nihče ne sme skriviti lasu. Nekateri mulci pač rabijo trdo roko, bog pomagaj, ampak tako je. Ker samo to razumejo. Če zlepa ne razume, zakaj ni prav, da iz zabave pretepeš brezdomca, mučiš starostnika ali streljaš na bolnika, ga je tega treba zgrda naučiti. Z batinami. Mi smo pa s tem nehali. In pustili, da nam zavladajo mladiči. Česar ni pri nobeni živalski vrsti. Vsaka živalska vrsta bo mladega nadobudnega mulca, ki se repenči, postavila na svoje mesto. Razen človeškega mladiča v zahodni družbi. In zdaj nam kaže, česa je zmožen, ker se ga ne ustavi.

Zbutaš tamalega ne glede na vse, ker si ti to hudičevo bitje privlekel na svet in ga boš vzgojil tako ali drugče. Tu nimaš druge, kot da greš za drugače.

Da pa se ta kultura batin spreminja sem pa čisto za. Bolj bi bil potreben nadzor nad omrežji- lastniki pač ne morejo nadzirati vsega. Take stvari kot so razni pretepi na šolah, medvrstniško nasilje, so tudi obstajali 15/30let nazaj le doseg ni bil tako kot je danes.

Se mi pa počasi zdi da cel svet prevžema hudič, od vojn, sovraštev, nasilja, posilstev. Grozno kam gre ta svet.

Odgovor na objavo uporabnika
Dobro v takih primerih, 17.11.2023 ob 22:59

Zbutaš tamalega ne glede na vse, ker si ti to hudičevo bitje privlekel na svet in ga boš vzgojil tako ali drugče. Tu nimaš druge, kot da greš za drugače.

Da pa se ta kultura batin spreminja sem pa čisto za. Bolj bi bil potreben nadzor nad omrežji- lastniki pač ne morejo nadzirati vsega. Take stvari kot so razni pretepi na šolah, medvrstniško nasilje, so tudi obstajali 15/30let nazaj le doseg ni bil tako kot je danes.

Se mi pa počasi zdi da cel svet prevžema hudič, od vojn, sovraštev, nasilja, posilstev. Grozno kam gre ta svet.

Eh, brezveznosti bluziš. Normalnega otroka ne rabiš nič zbutat. Niti glasu ne rabiš dvigniti, če ravnaš dosledno in ljubeče in je otrok po naravi normalen. Imaš pa take, ki jim nobena ljubeča in dosledna vzgoja ne pomaga in delajo štalo ne glede na vse. Ljubeče in nežno oni razumejo kot šibko. In takim zdaj pustimo delat štalo, z njimi se menimo in pregovarjamo in pogovarjamo z nula učinkom, oni še naprej delajo štalo. No, takim so svoj cajt prilepili par vzgojnih in je zaleglo. Ker drugo ni nič. In ker je danes mulca bogokletno kresnit, če kakšno tako ušpiči, smo tam, kjer smo.

Povsem nedopustno kaj se dogaja. Socialna omrežja in izzivi so kruti in nerealni. Mladina je toliko za ekrani, da ne loči realnosti od spleta. Zato vidijo vsa kruta dejanja, manj kruta, celo zanimiva. Zadnjč sem z vnukinjo gledala videospot. V spotu so se rezali, streljali… Kakšno sporočilo je to???

Otroci so ogledalo ali slika primarnega okolja, pa naj vam bo to všeč ali ne. Na žalost pa živimo v svetu v katerem so barabe bolj cenjene od “normalnih”, da ne napišem pridnih.

V Italiji je nekaj mesecev nazaj odmeval primer, ko je skupina najstnikov (17) na zabavi na turistični kmetiji (ali neki podobni lokaciji) mučila tam živečega jagenjčka, brcali so ga, se zraven smejali, in ne vem, kaj vse še. Končalo se je s smrtjo jagenjčka – vrgli so ga skozi okno. Vse to so ponosno posneli in objavili na tiktoku. Vsi so bili šokirani. Prebivalci tamkajšnjega manjšega mesta so protestirali na trgu, nalepili so naokoli slike storilcev z njihovimi imeni. Mama enega teh otrok, je namesto, da bi bila zgrožena nad sinovim obnašanjem, obtožila te ljudi, ki so javno izpostavili sina, da kaj so mu naredili, da si ubožec sploh ne upa več iz hiše. Rekla je tudi nekaj v smislu, da kaj potem, če so jagnje vrgli skozi okno, da je bilo že tako ali tako mrtvo (na posnetku je bilo jasno vidno, da je bilo še živo).

Nič ni bilo drugače v yugoslaviji kar so jim naročili starš to so naredili in tako je naprej,jaz sem jih tudi dobil ker nisem hotel nobene in zdaj se jaz tudi maščujem nazaj ,res so me osvajale na vsakem koraku in vsi so mislili da sem reven v resnici sem iz zelo premožne družine in star ata je imel vilo z 10 hektarji zemlje, sem bil v Ljubljani in me napade eden od sosedov v Ljubljani ki se ima za bogatega in ga pošljem v tri krasne ni vedel da ima v Ljubljani na elitni lokaciji sorodnike skratka nisem se nikoli bahal pa vedno sem se oblekel bolj revno. Ženske so me osvajale ogromno in sem jih imel nekaj enkrat sem hodil z eno ki mi je rekla da je zaljubljena v mojega bratranca iz drugega kolena nikoli ji nisem rekel to pa je moj sorodnik in mi je mahala z knjigo od moje pra stara mama in ji prestavim staro mamo in da bi ji razložila in una kot budala in je zasedla 8 mesto za Miss Slovenije no nikoli več je nisem pogledal v življenju in sem se odselil iz Slovenije in imam odlično penzijo star komaj 47 in živim v tujini kjer so boljše plače in nižji stroški,ter ta država mi plačuje se osebnega asistenta skratka se imam odlično, ona ima zdaj fanta ki nima službe in nima nič jaz pa uživam v Angliji. Ampak zakaj zdaj uživam proti idiotom iz Slovenije ja zaradi tega ker ogromno več vem kot oni in bom tiho do smrti. To je najboljše maščevanje ko veš da lahko pomagaš in nočeš pomagati zbogom Slovenija

V tem primeru je treba zakone in pravice mulcev, ki jih oba ščitita, pozabiti in jim dati par vzgojnih.

Anonimno 5403, 17.11.2023 ob 23:19

Otroci so ogledalo ali slika primarnega okolja, pa naj vam bo to všeč ali ne. Na žalost pa živimo v svetu v katerem so barabe bolj cenjene od “normalnih”, da ne napišem pridnih.

Današnji otroci/sončki/pamži NISO slika staršev.

Lahko povem iz prve roke, da smo v petem ali šestem razredu osnovne naredili edino, ampak za nas veliko pizdarijo: nekega dne po šoli smo s kupa lepo zloženih drv ob Ljubljanici vzeli eno narezano poleno, ga nesli do reke in ga vrgli vanjo. Da vidimo, kako plava…

Danes bi bilo to za vas, za veliko večino, ki to berete, smešno. Ker je bilo tako “nedolžno”.

Za nas pa takrat ni bilo smešno, ker nas je nekdo, ki je videl (vedel) da smo učenci in kaj počnemo, šel prijavit na šolo in smo potem imeli kar precej “zasliševanj”, kdo iz katerega razreda je to naredil, oziroma dal idejo…

Danes pa 13-letnico en učenec posili na šolskem wc-ju, drugi pa po možnosti snema in nato razpošlje po spletu. Ostali mulci pa aplavdirajo, češ, frajer, da jo je…

Vse napisano DOKAZUJE, da je svet ponorel, da so ponoreli otroci (ne sicer vsi), da so ponoreli starši (ne sicer vsi) in da je ponorelo človeštvo, ki ne ve več, kaj bi…

Teden nazaj sem na Fb med ostalim sranjem videl reklamo za nek slovenski izdelek. Vse lepo in prav, le da je bilo na začetku “reklame” kakih 6 do 8 sekund – fuka. Ja, fuka, jasno vidnega in nazornega fukanja.

Sem zajel to reklamo in verjetno bo ta “dokaz”, da smo dejsnako ponoreli, šel malo naokrog, mogoče tudi nekaterim kritikom spleta, ki pišejo v tujini.

Seveda se Zuckerberg zaradi tega ne bo sekiral, ampak lahko pa se zamisli, kam je spustil svoj produkt, imenovan Fb, V poden od podna!

Da bi še bolj napolnil svoj nenasiten, požrešen žep…

Se pač doma pogovarjajo kdo jih najbolj moti. V primeru brezdomca, mama reče, brezdomci smrdijo in zasedajo klopce, potem se nimam kam usesti, kjer bi bilo čisto. Ata pravi, vse bi bilo treba samo prebutat. Sin si dialog dobro zapomni in prebuta brezdomca na klopci. V primeru streljanja na paciente, je bila verjetno podobna situacija, le da so starši govorili kakšen problem je dobiti prostor v dijaškem domu, tisti v psiho bolnici pa brez problema noter pridejo, potem pa odžirajo proračun. Ok, tista punca v dso pa se ni znala ravno spopasti z dementno osebo, zelo verjetno je nekje slišala, da je treba dementne animirati, da se zamotijo, izpadlo je pa malo čudno. Skupno vsem je, da so všečki in objave na portalih zelo in.  Meni se vse skupaj zdi zelo logično, ni ok, ampak nekako si predstavljam zakaj je do teh incidentov prišlo.

Nehajte že iskati krivce zunaj družine. Krivda je izključno na strani staršev, ki vzgojijo take monstrume. PIKA.

Vse za dinero ?

Med drugim je tudi to prišlo iz Amerike v EU. ?

To je bolj tako, 18.11.2023 ob 03:03

Se pač doma pogovarjajo kdo jih najbolj moti. V primeru brezdomca, mama reče, brezdomci smrdijo in zasedajo klopce, potem se nimam kam usesti, kjer bi bilo čisto. Ata pravi, vse bi bilo treba samo prebutat. Sin si dialog dobro zapomni in prebuta brezdomca na klopci. V primeru streljanja na paciente, je bila verjetno podobna situacija, le da so starši govorili kakšen problem je dobiti prostor v dijaškem domu, tisti v psiho bolnici pa brez problema noter pridejo, potem pa odžirajo proračun. Ok, tista punca v dso pa se ni znala ravno spopasti z dementno osebo, zelo verjetno je nekje slišala, da je treba dementne animirati, da se zamotijo, izpadlo je pa malo čudno. Skupno vsem je, da so všečki in objave na portalih zelo in.  Meni se vse skupaj zdi zelo logično, ni ok, ampak nekako si predstavljam zakaj je do teh incidentov prišlo.

Joj, daj ne seri! Nič ni mama doma govorila, da ji gredo na jetra brezdomci bla bla bla… Mularija išče možnosti, kako bi dosegla čim več klikov. Vidijo, da take zadeve po svetu dosegajo ogromno gledanost. Mulci pa potem enostavno popredmetijo te osebe, češ da itak niso “kot mi” in da ne bo nobene škode, če se malo z njimi “pozabavajo”. Ti starši so komot lahko čisto navadni starši, ki pojma nimajo, kaj počenjajo njihovi že skoraj odrasli otroci.

Ne zatiskajte si oči, nima to veze s starši in vzgojo, to je splošna naravnanost, ki je prišla k nam izključno zaradi želje po hitrem zaslužku in slavi, ki jo take platforme kot je Tiktok omogočajo. Mulariji se ne ljubi več kelnarit za svoj keš, vsak bi hotel biti influencer in postati slaven ko da na splet nekaj, kar bodo drugi klikali kot nori. In ko vidijo, kaj se klika, pozabijo vse, kar so jih starši učili. Predvsem tisti, ki so staršem itak že zrasli čez glavo in jih ovijajo okoli prsta. Posledica idiotske globalne družbe in razpuščenosti v vzgoji. Nekdo, ki ga mamica in očka zagovarjata že cel lajf, ne glede na to, kakšno pizdarijo je naredil, bo prepričan, da ga bosta zagovarjala tudi če naredi, kar je naredil. In večinoma bi imel prav. Permisivna blesava družba.

ladygaladriel, 18.11.2023 ob 06:31

Nehajte že iskati krivce zunaj družine. Krivda je izključno na strani staršev, ki vzgojijo take monstrume. PIKA.

Aja, in kar naenkrat starši vzgajajo monstrume! To je splošna posledica tega, da se najstniki več ne bojijo ničesar in tistim najbolj problematičnim najstnikom so zrasla krila, ker jim jih ni nihče pristrigel. Ne šola, ki nima več nobene moči ustaviti take ne starši, ki so jim 30 let filali glavo s tem, da je otrok enakovreden in da morajo biti frendi z njim in ga ne omejevati in mu zapovedovati. In če ni meja, gre vse v neslutene razsežnosti. Eden je gor govoril o tem, kako se je mulcem zdelo grozno, da so eno drvo ukradli pred toliko leti. Seveda se jim je, ker so dobili za vsako pizdarijo zaslužene posledice in si niso upali delati večjih pizdarij. Zdaj ko ni več nobenih posledic in se meje pomikajo dlje in dlje, pa v sklopu tega, kar vidijo na raznih platformah, je pa tako, da “ni nič posebnega” če premlatiš brezdomca.

Edino, kar jim lahko zada povratni udarec, je gnev vrstnikov. Ker starši bodo jokali, kako so se vsi spravili na njihovo sonce, šola ne bo imela pristojnosti, ker se je dogajalo zvečer, sodišče bo pa dodelilo družbeno koristno delo.

Odpovedujejo starši in celotna družba. Kriza vrednot se kaže povsod. Skrajni čas je, da se stvari postavi na svoje mesto in bobu reče bob. Nobenega ujčkanja nasilnežev, izgovorov na mladoletnost, krivice, napačne lunine mene ob rojstvu. Otroke je treba naučiti, da nosijo odgovornost za svoja dejanja in zanje čutijo posledice. Včasih so imeli že šolski hišniki več vzgojno pedagoških uspehov kot današnji timi multistrokovnjakov z zvenečimi nazivi. Tam do tretjega, največ petega razreda so včasih šolniki porihtali vse potencialne barabine. Sistem jim je to omogočal. Danes pa sistem prav podpira, da se iz malih barabinov razvijejo velike barabe.

Ja, to z drvom se iz današnje perspektive zdi absurdno. Ampak razumem, tudi v mojih časih je bilo tako. V tretjem razredu OŠ se mi je zdelo super, da sem dovolj visoka in lahko s skakanjem dosežem okraske, ki so viseli s stropa. Ti okraski so bili iz belega papirja izrezane snežinke, ki so jih naredili učenci. V glavnem, nič posebnega ali nenadomestljivega. Enkrat sem se pri skakanju z roko zataknila za tak okrasek in se je strgal. Za to sem dobila opomin. Sošolci so uničili glinaste izdelke, ki so se sušili in so jih naredili učenci drugega razreda. Dobro, je res, da je bilo to bolj zlonamerno dejanje, pa iz današnje perspektive tudi nič kaj takega. Dobili so opomin. S temi opomini so nas fajn prestrašili. Se mi zdi, da so bili takrat učitelji kar prestrogi. In šlo je iz ene skrajnosti v drugo. Starši otrok, ki so danes v OŠ, so imeli to represivno vzgojo (kar ni bilo najbolj prav) in skušajo svojega notranjega otroka pozdraviti tako, da svojemu otroku dovolijo vse. Posledice pa tako vidimo.

Naša vlada je adijo pamet. Ni čudno, da se mulariji že meša, da ne vedo več, kaj je prav in kaj narobe.

To pomeni samo eno – neempatija, grozno pomanjkanje sočutja … Res nedoumljivo, da se spraviš na takšnega, ki je šibek. Gre za zadovoljstvo in uživanje ob trpljenju drugega. Gre za sociopatije in psihopatije. Normalno to nikakor ni.

Npr. primer z naše ulice. Dva starejša zakonca sta kupila drva, ki jih ne bi mogla sama zložiti in pospraviti. Na pomoč sva priskočili starejša soseda in jaz, 60 in 50 let, mlajše npr. okoli 30., 40. let, ki bi lahko najbolj hitro priskočile, so pa bile zunaj, ampak niti slučajno, da bi vprašale, če lahko pomagajo. Če bi vsi pomagali, nobenen niti zašvical ne bi. Verjetno čuvajo svoje dolge nohte in svoja oblačila.  To gledajo njihovi otroci.

Danes je veliko individualizma, vsakega briga samo zase, pa tudi ljubosumnosti in škodoželjnosti. Otroci ne rabijo to slišat, so kot gobe, ki vsrkavajo čustva, doživljanja …

Tako da ni res, da družine nimajo nič s tem. Mogoče v tej družini očetu ni bilo mar za svojega otroka, je bil popolnoma brezbrižen, tako kot ena opisuje danes v enem sporočilu. Ali kaj podobnega. Ni nujno, da je šlo na fizično nasilje, ki je rodilo fizično nasilje, lahko so bile na videz nedolžne stvari.

Permisivna vzgoja je tudi postavila svoj pisker. Otrok je na prvem mestu, on je Bog in batina, vse zanga, Bog ne daj, da nekdo samo s prstom pokaže nanga. Psihologi samo priznavajo, da sociopati in psihopati rastejo kot gobe po dežju v zadnjih dveh desetletjih.

Tudi materialno je v središču dogajanja in doživljanja. Ni pomembno kakšen je človek, važno, da imam lahko koristi od njega. Denar pa je, že kot pravi Biblija, vir vsega zla.

Pa še nekaj je takšnih stvari, ki kažejo, da družba zavija v nepravo smer. V smer, kjer so ranljive skupine bombandirane s sovraštvom (koliko tega je bilo npr. zaslediti glede upokojencev na tem forumu – da smrdijo, da niso za nobeno rabo, da odžirajo mladim službe ipd.) In se čudite, da smo tam, kjer smo?!

No, ja … Vsak lahko prispeva v družbo pozitivno ali negativno. več kot bo pozitivnega, boljša za družbo. Več kot bo negativnega, več ljudi bo to neusmiljenost, žlehnobo, hudobijo … občutilo na lastni koži.

ajoooj, 18.11.2023 ob 09:15

Aja, in kar naenkrat starši vzgajajo monstrume! To je splošna posledica tega, da se najstniki več ne bojijo ničesar in tistim najbolj problematičnim najstnikom so zrasla krila, ker jim jih ni nihče pristrigel. Ne šola, ki nima več nobene moči ustaviti take ne starši, ki so jim 30 let filali glavo s tem, da je otrok enakovreden in da morajo biti frendi z njim in ga ne omejevati in mu zapovedovati. In če ni meja, gre vse v neslutene razsežnosti. Eden je gor govoril o tem, kako se je mulcem zdelo grozno, da so eno drvo ukradli pred toliko leti. Seveda se jim je, ker so dobili za vsako pizdarijo zaslužene posledice in si niso upali delati večjih pizdarij. Zdaj ko ni več nobenih posledic in se meje pomikajo dlje in dlje, pa v sklopu tega, kar vidijo na raznih platformah, je pa tako, da “ni nič posebnega” če premlatiš brezdomca.

Edino, kar jim lahko zada povratni udarec, je gnev vrstnikov. Ker starši bodo jokali, kako so se vsi spravili na njihovo sonce, šola ne bo imela pristojnosti, ker se je dogajalo zvečer, sodišče bo pa dodelilo družbeno koristno delo.

Seveda to zagovarjate starši, ki ste nesposobni vzgajat svoje otroke. Takim, kot si ti še plasticnih rož ne bi dala v oskrbo.

Otroci so odraz vzgoje staršev. In nehajte se izgovarjat na neke zunanje dejavnike.

Postali ste isti glupi Američani.

Problem je

a) pri starših, ki jih niso vzgojili.      b) v družbi, ki nima predvidenih nobenih resnih posledic za tako ravnanje.

Mulce bi pa prizadelo samo to, da ne dobijo dovolj všečkov, kar se z vso medijsko pozornostjo ne bo zgodilo.

Primerna kazen? Zapleniti telefone in preprečiti dostop do interneta. Se jim sfuzla.

Povejte mi eno korist tiktoka. Je ni. Dopamin šviga, stalno scrollanje povzroča nekoncentriranost, motnjo pozornosti. Nisem še videla ali slišala, da bi bil tiktok v čemerkoli koristen.

ladygaladriel, 18.11.2023 ob 11:42

Seveda to zagovarjate starši, ki ste nesposobni vzgajat svoje otroke. Takim, kot si ti še plasticnih rož ne bi dala v oskrbo.

Otroci so odraz vzgoje staršev. In nehajte se izgovarjat na neke zunanje dejavnike.

Postali ste isti glupi Američani.

Ja, ja seveda, ti pa veš. Moji trije so krasni ljudje in že pri kruhu, hvala za vprašanje. Ti pa pazi, da se zarečenega kruha ne prenaješ, ljubica! Saj vem, da se ti trenutno zdi nemogoče, ampak hej, najbrž se je tudi tistim staršem. Klasika čisto vsako zadevo, ki jo otrok naredi, obesiti na pleča staršev, pri meni pač ne pije vode. Mladina ima svoje ideje, svoje vzornike in svoje možgane. Niso nepopisan list papirja, na katerega starši pišejo. Ni vzgoja čisto vse in najbolj pomembna! Obstaja tudi nekaj, čemur rečemo vplivi okolja in družbe. In v družbi, kjer so marsikateremu mladcu starši in njihove vrednote zadnje sviralo na trubi, ker pač nimajo več avtoritete zanje, se ta mladina lahko čisto spridi in gre v diametralno drugo smer od vzgoje staršev. Ti pa kar verjemi, da ima starš čisto vedno vse pod nadzorom in da je njegova vzgoja tista, ki popolnoma vpliva na dejanje otroka.

Starš lahko dobro vzgaja, ko pa opravi svojo nalogo, lahko samo upa, da bo otrok na tej poti ostal.

Imaš pa prav, da zaradi tega, ker ni nobenih resnih posledic, ta mladina tudi počne, kar počne.

Anonimno 7659, 17.11.2023 ob 23:41

Nič ni bilo drugače v yugoslaviji kar so jim naročili starš to so naredili in tako je naprej,jaz sem jih tudi dobil ker nisem hotel nobene in zdaj se jaz tudi maščujem nazaj ,res so me osvajale na vsakem koraku in vsi so mislili da sem reven v resnici sem iz zelo premožne družine in star ata je imel vilo z 10 hektarji zemlje, sem bil v Ljubljani in me napade eden od sosedov v Ljubljani ki se ima za bogatega in ga pošljem v tri krasne ni vedel da ima v Ljubljani na elitni lokaciji sorodnike skratka nisem se nikoli bahal pa vedno sem se oblekel bolj revno. Ženske so me osvajale ogromno in sem jih imel nekaj enkrat sem hodil z eno ki mi je rekla da je zaljubljena v mojega bratranca iz drugega kolena nikoli ji nisem rekel to pa je moj sorodnik in mi je mahala z knjigo od moje pra stara mama in ji prestavim staro mamo in da bi ji razložila in una kot budala in je zasedla 8 mesto za Miss Slovenije no nikoli več je nisem pogledal v življenju in sem se odselil iz Slovenije in imam odlično penzijo star komaj 47 in živim v tujini kjer so boljše plače in nižji stroški,ter ta država mi plačuje se osebnega asistenta skratka se imam odlično, ona ima zdaj fanta ki nima službe in nima nič jaz pa uživam v Angliji. Ampak zakaj zdaj uživam proti idiotom iz Slovenije ja zaradi tega ker ogromno več vem kot oni in bom tiho do smrti. To je najboljše maščevanje ko veš da lahko pomagaš in nočeš pomagati zbogom Slovenija

Res sem ponosna, da si šel v Anglijo. Kar ostani.

ajoooj, 18.11.2023 ob 14:20

Ja, ja seveda, ti pa veš. Moji trije so krasni ljudje in že pri kruhu, hvala za vprašanje. Ti pa pazi, da se zarečenega kruha ne prenaješ, ljubica! Saj vem, da se ti trenutno zdi nemogoče, ampak hej, najbrž se je tudi tistim staršem. Klasika čisto vsako zadevo, ki jo otrok naredi, obesiti na pleča staršev, pri meni pač ne pije vode. Mladina ima svoje ideje, svoje vzornike in svoje možgane. Niso nepopisan list papirja, na katerega starši pišejo. Ni vzgoja čisto vse in najbolj pomembna! Obstaja tudi nekaj, čemur rečemo vplivi okolja in družbe. In v družbi, kjer so marsikateremu mladcu starši in njihove vrednote zadnje sviralo na trubi, ker pač nimajo več avtoritete zanje, se ta mladina lahko čisto spridi in gre v diametralno drugo smer od vzgoje staršev. Ti pa kar verjemi, da ima starš čisto vedno vse pod nadzorom in da je njegova vzgoja tista, ki popolnoma vpliva na dejanje otroka.

Starš lahko dobro vzgaja, ko pa opravi svojo nalogo, lahko samo upa, da bo otrok na tej poti ostal.

Imaš pa prav, da zaradi tega, ker ni nobenih resnih posledic, ta mladina tudi počne, kar počne.

BLa bla bla bla. Starš , ki je opravil svojo nalogo kot se spodobi. Ne vzgoji debilov. Vse ostalo so izgovori.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close