Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od kje vam denar za vsa ta lepotičenja?

Od kje vam denar za vsa ta lepotičenja?

Tule berem kako si hodite nohe striči v salon pa kaj vem kaj še vse vam počnejo z nohti pa obraz negovat pa lase barvat kaj vem kako pogosto… pa ene celo umetne trepalnice pa umetne nohte pa kaj vem kaj še vse.

Domnevam, da te reči precej stanejo.

Večina pa ima plače pod 1200 neto. Od kje vam torej denar?

Pa glede teh umetnih nohtov, trepalnic… to je zaščitni znak manj izobraženih, s slabimi plačami. AMpak imeti potem denar za take reči?

Kaj pa denar za hobije, šport, izlete, potovanja, knjige… ?

Odgovor na objavo uporabnika
nekeška, 03.11.2023 ob 17:57

Tule berem kako si hodite nohe striči v salon pa kaj vem kaj še vse vam počnejo z nohti pa obraz negovat pa lase barvat kaj vem kako pogosto… pa ene celo umetne trepalnice pa umetne nohte pa kaj vem kaj še vse.

Domnevam, da te reči precej stanejo.

Večina pa ima plače pod 1200 neto. Od kje vam torej denar?

Pa glede teh umetnih nohtov, trepalnic… to je zaščitni znak manj izobraženih, s slabimi plačami. AMpak imeti potem denar za take reči?

Kaj pa denar za hobije, šport, izlete, potovanja, knjige… ?

Takim je hobi sedenje v salonu. Potovanje in šport pot do salona. Knjige pa dekoracija.

Tista slaba manikura je za te manjnalaudane. Tina ma nohtke kom 600Eur.. aha.. to pa je diva☝️?

Samo res, koliko stanejo te reči in kako pogosto?

Predvsem pa ne razumeem to z urejanjem nohtov? Razumem diabetikarje, ki imajo težave, da hodijo na pedikuro. Ampak večina pa hodi kar tako malo za hec.

Koliko to špas stane?

Hodim na 6 tednov, 70 eur. Oblikovanje obrvi 10 eur, barvanje+striženje 110 eur.

Denar zaslužim sama.

Jaz pa takole – striženje in barvanje las na 6-7 tednov (to moram zaradi oblike frizure), orng masaža 3 krat na leto (bi si želela pa večkrat). Letni strošek cca 800 €, kar je recimo 70 na mesec.

Za vse ostalo mi je:

1. Škoda denarja in časa

2. Nohtki, taki in drugačni, ki niso kratko pristriženi, so mi bruh (zadnjič sem imela priložnost srečati uglajeno “resno” gospo, s kar pomembno službo, potem pa so moj pogled pritegnili njeni večbarvni, poslikani umetni nohti.. enostavno je ne morem jemati več s tako resnostjo, moj fokus je šel čisto drugam…)

3. Razni kozmetični pilingi obraza, depilacije, permanentni make up, laminacija obrvi … Nikoli. Gledam ženske, koliko denarja zmečejo za te neumnosti, rezultat pa – no ja…

In če bi zdaj na Lotu zadela, ne bi namenila za zgoraj naštete stvari niti centa.

Denise ona kaj dam al kaj.. je rekla, da smo neplastične žsnske kmetice☝️ zdj je škoda keša za to umetno svinjarijo, ki je še pocen.. kje so pol obrazne korekcije s korenitim posegom. Lifting čela, odstranjevanje odvečnega, povečava premalega, bootooks!! Jaoo, ta tema je cela nazadnjaška! Kaj ti bo frizer, sj lase lh presadiš!

Neumno vprašanje (od kje).

Od zgoraj naštetega

Mamice sicer pravijo, da njihova sončica pa že ni taka.

Moj znanec, kurbir dela za 3000€ v Avstriji, ob vikendih pa si v Lj. tedno privošči  eno tako neprofesionalko.

Pravi celo, da ima občutek, da to počne v Lj. kar vsaka četrta študentka.

Bolj verjamem njemu, kot mamicam in njihovim nedolžnim sončnicam, ki pa zapravijo, kot je ugotovil avtor   mesečno tisočaka, od mamice pa dobijo 100 ali največ 150€…

Za Crazy Frog

A tebi je prostitutka merilo?

obup699, 03.11.2023 ob 19:28

Za Crazy Frog

A tebi je prostitutka merilo?

Sm ti misla v svojem slogu odgovorit. Ampak, ker ne dojemaš in ti tut po 3x prebranem ne bo jasno, glede na tvoj nivo humorja. Bom čist preprosto zaključla.

Odgovor je: ne.

Js sem prej delala za 1100€ neto na mesec z vsemi dodatki, pa sem si vsak mesec privoscila nohtke za 45-50€, na dva meseca se pa laminacijo obrvi in lash lift, ki stane 80€ sam to hodim k eni, ki dobro dela ampak ni ravno v glavnem mestu, poleti se nohtke na nogah to stane vsaj 25€ na mesec, vcasih kaksno pedikuro enkrat letno, ki stane 30€, k frizerju hodim ene 3x na leto, je sam rekel, da veckrat nima smisla, tam dam ponavadi ene 100€ za barvanje in strizenje, hodim sicer enemu najbolsih v slo samo ne na njegovo taglavno lokacijo in so za nas okolis malo cenejse cene, to je tut to in pa poleti se depilacija spodnjega dela nog kar je 20€ mesecno, ostalo delam sama, imam veliko izdelkov za nego telesa in obraza ter kozmetiko veliko dobrih in pa srednje dobrih znamk, sem prepricanja da raje kupim kvaliteto, kot pa da kupim 10 razlicnih izdelkov ceprav imam na koncu koncov vsega veliko, vedno sem hodila v sopinge ali si narocala stvari, hodila sem tudi vn jest (tisto sicer bolj poredko), na potovanja hodim 2-3x na leto, vec zal ne zmorem (zal ni dopusta).. je ze res da na glavni dopust grem za en teden, vec ne, ker blazno pogresam dok in moje zivali, pol ponavadi za novo leto vsaj za ene 3-5 dni in pa prej kakaen predbozicn izlet za kaksna 2-3 dni.. ceprav letos razmisljam, ce mi bo ratalo 4x it, ker koncam z delom ze 22. Decembra prvic v dolgem casu in mi ostane se nekaj casa.. hodim pa tudi na smucanje.. zdaj, ko imam vecjo placo si bom privoscila se vec, lahko dosti tudi vn hodim jest, ker imam za 500€ visjo placo, lahko kupim se vec stvari, lahko tudi se vec kam grem, si se kaksne druge stvari privoscim, bom pa v letosnjem letu ziher sla se na podalske za zgostitev, ki stanejo tam od 200-250€ je treba se tapravo krtaco za zravn kupit itd. Pa na kriolipolizo, ko jo tut ful hvalijo, ki stane 150€..

In itak zraven se sportam, pozimi smucam, cez leto pa plesem pa pesacim, poleg tega psa vozim v pasjo solo, na izlete zdaj odkar sem vikende fraj dosti vec hodima z mojim.. knjige pa sicer kupujem tudi, ampak v zadnjem casu sem se kar navadila da berem preko pametnega telefona.. vse se da ce se hoce in ce so prioritete..

ogromno knjig (v angleščini) je dosegljivih online popolnoma zastonj. samo vedeti morate, kje iskati 😉

Xy, 04.11.2023 ob 23:47

Js sem prej delala za 1100€ neto na mesec z vsemi dodatki, pa sem si vsak mesec privoscila nohtke za 45-50€, na dva meseca se pa laminacijo obrvi in lash lift, ki stane 80€ sam to hodim k eni, ki dobro dela ampak ni ravno v glavnem mestu, poleti se nohtke na nogah to stane vsaj 25€ na mesec, vcasih kaksno pedikuro enkrat letno, ki stane 30€, k frizerju hodim ene 3x na leto, je sam rekel, da veckrat nima smisla, tam dam ponavadi ene 100€ za barvanje in strizenje, hodim sicer enemu najbolsih v slo samo ne na njegovo taglavno lokacijo in so za nas okolis malo cenejse cene, to je tut to in pa poleti se depilacija spodnjega dela nog kar je 20€ mesecno, ostalo delam sama, imam veliko izdelkov za nego telesa in obraza ter kozmetiko veliko dobrih in pa srednje dobrih znamk, sem prepricanja da raje kupim kvaliteto, kot pa da kupim 10 razlicnih izdelkov ceprav imam na koncu koncov vsega veliko, vedno sem hodila v sopinge ali si narocala stvari, hodila sem tudi vn jest (tisto sicer bolj poredko), na potovanja hodim 2-3x na leto, vec zal ne zmorem (zal ni dopusta).. je ze res da na glavni dopust grem za en teden, vec ne, ker blazno pogresam dok in moje zivali, pol ponavadi za novo leto vsaj za ene 3-5 dni in pa prej kakaen predbozicn izlet za kaksna 2-3 dni.. ceprav letos razmisljam, ce mi bo ratalo 4x it, ker koncam z delom ze 22. Decembra prvic v dolgem casu in mi ostane se nekaj casa.. hodim pa tudi na smucanje.. zdaj, ko imam vecjo placo si bom privoscila se vec, lahko dosti tudi vn hodim jest, ker imam za 500€ visjo placo, lahko kupim se vec stvari, lahko tudi se vec kam grem, si se kaksne druge stvari privoscim, bom pa v letosnjem letu ziher sla se na podalske za zgostitev, ki stanejo tam od 200-250€ je treba se tapravo krtaco za zravn kupit itd. Pa na kriolipolizo, ko jo tut ful hvalijo, ki stane 150€..

Koliko otrok imaš?

Haha vse to ja, kdo ti je pa stanovanje ali hišo kupil. Če si moraš vse to sam, ti kljub plači 1800, ne ostane za te stvari, sploh če je še otrok.

V zadnjih dveh letih sem bila 3x pri kozmeticarki, vsakic so mi ven udarili mozolji in to pri 50ih, tako da se tega ne grem vec. Imam doma vse izdelke in si sama zrihtam kozo.

Pedikure na sreco ne potrebujem, trdo kozo resujem z mazanjem s kremo in deluje odlicno. Na pedikuri sem bila tudi ene 3x v zadnjih letih, vsakic sem se potem borila s trdo kozo, tako da se tega ne grem vec. Nohte si nalakiram sama, po permanentnem lakiranju tri mesece poleti, moji nohti potrebujejo pol leta, da pridejo nazaj k sebi.

Nohte na rokah si tudi uredim sama, nekje 1x tedensko pila in lakiranje.

Depilacija sama, imam epilator ze skoraj 30 let in vsake 3 tedne si naredim depilacijo.

K frizerju hodim 3-4x na leto na barvanje in strizenje, vmes kdaj po potrebi na speto frizuro, tega zal ne znam sama.

Edino na masazo hodim 1-2x na mesec, zal se ne morem sama zmasirat.

Ne zaslužimo vsi tako malo. Pa tudi nimamo vsi, ki se poslužujemo teh storitev umetnih nohtov in trepalnic. Še manj nizke izobrazbe. Pač plačaš storitev tako kot za vse ostalo. Vsak ima svoje prioritete. Tvoja je pač žaljenje žensk, ki ne živijo kot ti. Zakaj hodimo na pedikure, masaže ipd.? Ker se mi ne da nog sama urejat, ker se ne morem sama masirat. Nima veze zakaj. Moj denar. Jaz ne sprašujem ljudi zakaj plačujejo neke storitve. Recimo zakaj gredo na kavo ven, če jo ne znajo sami skuhat ipd.. Vsak pač svoj denar razporedi tako kot je njemu ok. Če hodiš na pedikure še ne pomeni da ne potuješ in ne bereš. Btw knjižnjica je skoraj zastojn, online imaš tono knjig zastojn, potovanja si tudi lahko zelo ugodno organiziraš če si sam in nimaš družine…..in vse to lahko počneš z urejenimi nogami in frizuro 🙂 Od kje ti ta večvrednostni kompleks nad ženskami ki se tega poslužujejo ne vem, ampak mogoče bi malo pri sebi razčistila zakaj te tako matrajo takšne ženske. Nisi nič moralno višje, če se ne urejaš. Toliko pomena kot ti daješ temu je patetično. Nihče se toliko z videzom drugih ne ukvarja, sploh ne ljudje ki tako kot ti trdijo da jim je videz nepomemben 🙂

Hodimo v službo in zaslužimo denar za vsa lepotičenja, razvajanja, izlete, eksotična potovanja in dopuste. Seveda pa ne delamo za minimalca.

Saj menda vsak zase ve, koliko ima in koliko od tega lahko da za taka razvajanja? Vsak po svoje. Eni za hobi, eni za avto, eni pa za nič od tega, ker ne znese.

jaz grem na 5-6 tednov k frizerju, masažo bi šla večkrat, pa pozabim ali pa časovno ne znese, sicer pa ene 2-3x na leto. Drugo – kozmetičarka, nohti ipd – ne. Nisem še sploh bila nikoli.

Imava pa z možem kar drag hobi in hodiva tudi na prijateljske tekme, po raznih državah. To nanese kar precej na leto. So pa najni prihodki zelo visoki in se ne omejujeva pri tem.

um, 05.11.2023 ob 09:24

Ne zaslužimo vsi tako malo. Pa tudi nimamo vsi, ki se poslužujemo teh storitev umetnih nohtov in trepalnic. Še manj nizke izobrazbe. Pač plačaš storitev tako kot za vse ostalo. Vsak ima svoje prioritete. Tvoja je pač žaljenje žensk, ki ne živijo kot ti. Zakaj hodimo na pedikure, masaže ipd.? Ker se mi ne da nog sama urejat, ker se ne morem sama masirat. Nima veze zakaj. Moj denar. Jaz ne sprašujem ljudi zakaj plačujejo neke storitve. Recimo zakaj gredo na kavo ven, če jo ne znajo sami skuhat ipd.. Vsak pač svoj denar razporedi tako kot je njemu ok. Če hodiš na pedikure še ne pomeni da ne potuješ in ne bereš. Btw knjižnjica je skoraj zastojn, online imaš tono knjig zastojn, potovanja si tudi lahko zelo ugodno organiziraš če si sam in nimaš družine…..in vse to lahko počneš z urejenimi nogami in frizuro 🙂 Od kje ti ta večvrednostni kompleks nad ženskami ki se tega poslužujejo ne vem, ampak mogoče bi malo pri sebi razčistila zakaj te tako matrajo takšne ženske. Nisi nič moralno višje, če se ne urejaš. Toliko pomena kot ti daješ temu je patetično. Nihče se toliko z videzom drugih ne ukvarja, sploh ne ljudje ki tako kot ti trdijo da jim je videz nepomemben 🙂

Evo definitivno je strinjam, to je mogel pisat nek star clovek, ker oni imajo take fore ponavadi ja.. moj oce isto rece vedno.. definitivno js osebno sem pomojem bolj izobrazena kot pol tule pa imam nohtke dolge (svoje sicer) katere mi ureja nohtna stilistka 1x mesecno in vse ostalo, kar sem ze prej zgoraj napisala.. najbolj vsec mi je ze pri mojem atu to, ko mi tezi kaj vse si kupim in vse to.. zasluzim si sama svoj denar, on je imel svojega vec kot dovolj pa ce ga je za nonsense zapravil to ni moj problem mu ne recem nic ampak moj denar je pa moj denar pa ce ga po zraku mecem ko nima kdo kaj za pripomnit.. kot js drugim ne govorim kaj naj z svojim denarjem katerega sluzijo sami pocnejo, tudi meni nihce nebo..

Anonimno 5799, 05.11.2023 ob 08:11

Koliko otrok imaš?

0, in kaj ima to zdaj veze to ni bilo vprasanje? In ko bom imela otroke jih verjetno nebom imela sama s seboj ampak z partnerjem in zato bova za otroka skrbeka financno in drugace tudi oba.. kot pravim ni tezko dat za prioritete in nic ni drago so sam prioritete, ki pa ni nujno, da so vedno iste..

Um, pismena pa seveda nisi, a ne? Jaz pišem o umetnih nohtih in umetnih trepalnicah. Ti pišeš o masaži. Kaj ima to skupnega?

Pa ja, kar vidim bab z umetnimi nohti in trepalnicami, so vse zabite kot štange v tla. Nobena pametna nima tega.

Ampak, ko ena meče umetne kremplje v skupni koš z masažo, verjetno tudi ni ravno razgledana.

Um, preden komentiraš teme na monu, predlagam, da se naučiš brati in predvsem razumeti napisano.

XY, lej po temle se vidi, da nisi izobražena:

….pa imam nohtke dolge (svoje sicer) katere mi ureja….

Ali pa niti ne veš, kdo je izobražen človek. Pa uživaj v svojem svetu, le bolj potihem, ne smeši se preveč.

Zgen, 05.11.2023 ob 10:36

XY, lej po temle se vidi, da nisi izobražena:

….pa imam nohtke dolge (svoje sicer) katere mi ureja….

Ali pa niti ne veš, kdo je izobražen človek. Pa uživaj v svojem svetu, le bolj potihem, ne smeši se preveč.

Hahaha se sreca, da imamo vas, ki sodite izobrazenost po tem kako clovek pise po nekem forumu v prostem casu.. in ko se spoznate na izobrazene ljudi ? js tekoce govorim 5 jezikov, imam kar veliko se drugih znanj, logika mi tudi ni tuja, tudi sola je narejena (pa ne samo ena).. ampak ok, pa zivite vi v svojem svetu verjet mi ni treba a mislite, da se sekiram kaj si en anonimnez mislo o meni? Sicer pa poglejte svoj nacin pisanja pa potem komentirajte izobrazenost

Ko odrasla ženska piše, da ima nohtke… veš, da ji manjka par kolesc v glavi. No, apmak saj ima tudi možgančke namesto možganov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close