Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sodelavec zadnji dan v službi – brez slovesa

Sodelavec zadnji dan v službi – brez slovesa

Imeli smo sodelavca, mlad fant, zaposlen 5 mesecev. Ko se mu je iztekla pogodba je odšel. Šefa ni bilo. Je šel prej domov. Fant je hotel k njemu, šefa nikjer več. Ostali: fantu ni nihče rekel, da mu želi srečo na novi poti. Nobene tople, prijazne besede. Samo jaz sem mu zaželela srečo v novi službi.

Fant je bil ok. Korektno opravljal delo. Je pa bil drugačen od drugih. Ni kofetkal, kadil z ostalimi. Na začetku službe to večina počne pa na koncu tudi. On je odšel na svoje delovno mesto in pač tam počakal. Pa brihtna glavca je. Cilja na to, da bo doktor. Šef pa poklicna šola. Mogoče to problem ali zato, ker ni čvekal? Ne vem.

Ampak vseeno, a ni lepo, da šef reče na koncu: hvala, ker si delal pri nas. Pa, da mu sodelavci rečejo: srečno še naprej?

Kam smo prišli, da je narod totalno zakrknjen.

Pišem pa zato, ker spadam med take kot je ta fant. TUdi tiha, ne pijem, ne kadim, ne kofetam z drugimi. Zdaj vidim koliko pomeni, če mirno, tiho opravljaš svoje delo. Nič nisi vreden. Številka.

No ce mi rata, v nasl tednu dam odpoved, samo da podpisem ppgodbo z novim delodajalcem.

Vec kot 10 let sem delala tu, tako kot pises…prides delas, ne kadis, ne kofetkas vsako uro za 20min…v zahvalo dobivas da si glup, da si sam strosek firmi, da si kurceva… in se in se….odlocila sem se da grem… videla sem kako so odsli ostali….po 20, po 15, po 5, po 1, po….letih dela za njega. Nas vrli direktor, ki uporablja take izraze, tud enemu ni pogledal v oci, mu dal roko, karkoli rekel. Niti ni pristopil do njih…nekatere je dobesedno nagnal cez vrata po dnevu, dveh ali celo urah ko so mu vrocili odpoved… pa so zgledno delali. Nobenih pizdarij niso delali… z vsemi, ki so sli, sem v stiku, vsi mi govorijo, dej najd si neki drugje, takih k bi tok delali ni vec. Zate obstaja boljse, zaupi si…

Sama zaradi prejetih besed in se mnogo njih zraven, ne bom delala “poslovilca”. Kokosi, ki mu glasno prikimavajo in se smejejo z njim …. petelini, ki so glasni, ko ni treba. Drugac pa vsi glavo dol….jaz nobenga od njih ne mislim castit. Nimam niti od kje vzet.

Držim pesti, da ti uspe. Tole imate pa res gnilo. Samo stran od takih.

Pri nas ni tako slabo kot je tole pri vas. A vseeno, ko vidim take reči…

Jaz sem pred leti delala v neki firmi. Odnosi pač taki kot so bili. Ne hudo dobri, ne hudo slabi. Ko sem dala odpoved, sem naredila poslovilno pojedino ali kako naj rečem. Sem bila skoraj 15 let tam. Sem pred odpovedjo večkrat razmišljala, da bi jim povedala kar jim gre. Pa me veseli, da smo se lepo razšli, s prijaznimi besedami.

Potem pa sem delal v eni firmi, mobing, grozljie razmere, uničena do kraja v 4ih mesecih. Sem odšla, nisem jim rekla adijo, nič. Oni meni tudi ne. Preprosto sem odšla. Je bilo pa katstrofa. Pa mi je še danes žal, da jim nisem v fris pvoedala, da so navadne gnide, nesposobna, zhlobna banda. Mi je v tolažbo, da jim nisem rekla niti adijo. Upam, da so dojeli zakaj.

Tebi predlagam, da greš do tistih, ki so vseeno ok, jim rečeš kako lepo besedo. Ostale pa ignoriraš in greš stran brez pozdrava. Če seveda je še kak ok ostal. Ne delaj kakih prigrizkov, si ne zaslužijo. Če je kdo ok, ga lahko povabiš na kako tortico v slaščičarno ali pa na sok …

Sem par dni nazaj brala kolega kako je napisal ob odpovedi. Našel je drugo službo. Ampak zahvalil se je javno prejšnjim sodelavcem. Nekaterim še posebej. Naredil tudi poslovilno  zabavo. Oni so mu zaželeli srečno za naprej. On pohvalil, da se je od njih veliko naučil… in ja, večkrat se spomnim, da bi si želela tudi take službe, da se veseliš nove slubže, a hkrati lahko pohvališ staro službo in nekdanje sodelavce. TUle sem pa številka,nič drugega.

Pa na splošno sem ugotovila, da če si tihe narave, da mirno delaš, da se ne buniš… je čisto mimo. Si nula zanje. Te preprsoto izkoriščajo,, naprej pa ne prideš.

V tem mladem fantu sem nekako videla tudi sebe. S tem, da je fant bolj samozavesten. Pa sem vseeno opazila, da mi ni bilo čisto vseeno, ko je ugotovil, da ni šefa nikjer več in ko je odšel pa nihče ni rekel nič lepega. Vsaj kretek: srečno. AJa, ni dal odpvoedi. Pogodba se mu je iztekla.

Meni se zdi to zelo zalostno. Da oddides in te nihce ne opazi. In isto, da gres in ne pocastis niti s skatlo piskotov.

Se mi zdi zelo pomembno, da se razides ne glede na to kaj je bilo tako, da sam ostanes na nivoju.

Odgovor na objavo uporabnika
Inrbj, 31.10.2023 ob 22:59

Meni se zdi to zelo zalostno. Da oddides in te nihce ne opazi. In isto, da gres in ne pocastis niti s skatlo piskotov.

Se mi zdi zelo pomembno, da se razides ne glede na to kaj je bilo tako, da sam ostanes na nivoju.

Verjamem ja…ampak NE bo dajala zadnjih € za njih in iti pod 0€, medtem ko moramo z druzino pokriti stroske…mi je pa zanimivo, da oni mislijo, da imamo super odnose oz da boljse ni nikjer

Bil v službi v podjetju 20 let na odgovornem mestu, vodil 25 prodajnikov, razdajal se ,delal tudi 70 ur tedensko, celo podjetje je bilo odvisno od našega oddelka. Ob slovesu so rekli Hvala lepa adijo. Tako da v službi nisi vreden nič , če nimajo koristi od tebe. Zato sem začel delati v svojem podjetju, sem vsaj vedel da ustvarjam zase.

To so drhali. Drugač jim ne moreš reč.

Takkotjaz, 31.10.2023 ob 23:04

Verjamem ja…ampak NE bo dajala zadnjih € za njih in iti pod 0€, medtem ko moramo z druzino pokriti stroske…mi je pa zanimivo, da oni mislijo, da imamo super odnose oz da boljse ni nikjer

Zmotila sem se. Slab človek si.

tiha sodelavka, 31.10.2023 ob 23:14

Zmotila sem se. Slab človek si.

Ti tudi, pizda ti materna.

Po 7 letih, zadnji delovni dan, šef rajši spizdil na drugo lokacijo kot rekel vsaj adijo.

Niti na misel mi ni prišlo, da bi jih kam vabila.

Kakor oni do tebe,  tako ti do njih.  Pa se zgliha. ?

Ti si tam, da si plačan. Saj veliko firm ima veliko fluktuacije. Recimo se zbira denar za rojstni dan za ljudi, ki so že dolgo tam. Ko pa imaš ti rojstni dan, pa sploh ne vejo, da ga imaš. Prineseš zakusko, potem pa se spomnijo. In niti darila, ne nič. Za ene se zbira denar, za druge ne. Potem pa pač odideš. Če je to 5 mesecev, itak je bila verjetno plača minimalna, pa ni se povezal s sodelavci, pa potiho podjebavanje ali kaj. Ja, za večino si številka. Ker so ljudje že navajeni, da je fluktuacija. Se niti ne spoprijateljiš oziroma vsaj spoznaš s sodelavci, ker že v štartu veš, da se bodo v roku enega leta vsi zamenjali. Še par tistih, ki so tam že dolgo, dolgo let, gledaš in čakaš, kdaj bodo še oni odšli.

Mi pa nekaj ni jasno. Kam odhajajo ti ljudje? Kje so boljše službe? A grejo vsi privat po možu/ženi? In kako se potem tvori prihodek? A ni manj prihodka, če delaš pri partnerju?

In a ni kar nekaj s.p.-jev propadlo, so morali zapret?

Še hujša je hinavščina ob slovesu. Če ves čas sodelavka oziroma sodelavec nima dobrega mnenja o drugih, zadnji dan pa ves osladen ali osladna. Dejstvo je, da vsak odide, ker z nečim ni zadovoljen.

na prste ene roke lahko naštejemo dobre šefe v naši l….. državi.

Če ni dal vsaj za rundo , potem je čudaško iz obeh strani.

Alica260, 01.11.2023 ob 07:15

Če ni dal vsaj za rundo , potem je čudaško iz obeh strani.

Ni kadil, ni kofetkal, ni se družil z drugimi, delal je pri vas 5 mesecev in častil na koncu tudi ni? A je potem kaj ćudnega? Nič.

Ah mladi se ne sekirajo, briga njih.

Če kaj ni ok, si takoj najdejo boljšo in bolje plačano novo SLUŽBO.

Stres je to le za tiste, ki ostanejo, saj pri njih kljuva, mi pa, še vedno gnijemo tu. Zato pa tudi delodajalca ni bilo, ker ve kako ravna z zaposlenimi.

Pogostitve ob odhodu niso nujne, se pa spodobi, da se sodelavci vsaj poslovijo, ker nikoli ne veš, kdaj boš nekoga v življenju spet srečal.

Fant je delal 5 mesecev. Verjetno slaba plača. Ni kofetal, kadil z njimi. Zakaj bi častil? Niti toliko ni bil vreden, da bi mu kdo zaželel srečo, on pa naj bi jih častil?

Daj no, 01.11.2023 ob 08:20

Fant je delal 5 mesecev. Verjetno slaba plača. Ni kofetal, kadil z njimi. Zakaj bi častil? Niti toliko ni bil vreden, da bi mu kdo zaželel srečo, on pa naj bi jih častil?

Saj bi mu bi zaželeli srečo, če bi jim rekel par besed in jih počastil s kavo in dobrimi piškoti.On se je poslovil, torej bi moral on storiti prvi korak…

Če se pet mesec ni družil, kadil, kofetal z njimi. Če se pet mesecev niso družili. Zakaj bi jim sedaj nekaj častil? Itak je videl kaki so. Pa veš, šef, če je kaj vreden, bo rekel delavcu: hvala za sodelovanje ali kaj takega. Očitno delo za minimalca, par mesecev tam, slabi odnosi. In naj jim časti? Pobec je naredil prav.

Mah, včasih so bili ja časi, ko si prišel v službo zaradi službe in plače ter še sodelavcev. Sedaj so pa po večini v službah zaradi denarja, kjer vsak samo za svojo rit gleda. Če kdo meni, da je nenadomestljiv, predvsem ti, ki so v službah petke in svetke, z xy nadurami, bodo hitro zamenjani, ki ne bodo služili več namenu in ko jim bo zdravje prišepnil, naj nalo zadihajo. Če so odnosi taki, da si sodelavci komajda ozdravijo in je nek sodelavec čisto neopazen, zakaj pravzaprav bo še moral potem izpostavljati z neko pojedino, če ga niti šef ne j> pet posto? Zato ker se spodobi? Če se spodobi, so pol tud odnosi mal drugačni že, ko skuoaj delaš.

Pa kaj potem, če odšel v svojem stilu.

Zakaj je pa slab človek, če bo raje zadnje evre porabila zase in družino kot za hinavske ljudi v službi še na zadnji dan? Ti bi ji pa kot dober človek pol za voglom eno željo dala menda. ?☺️☺️☺️

Za tiha sodelavka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close