Mama mi zastruplja otroke
Ja, prav ste prebrali in za to ji še plačujemo. Ta trenutek nimam druge variante in se počutim tako nemočno. Žal s z možem ne moreva privoščiti, da bi eden od naju ostal doma.
Preden sva se odločila, da otroci ne bodo hodili v vrtec, sva se pogovorila z mojo mamo, če bi proti plačilu ona prevzela varstvo za otroke. Z vsem se je strinjala, tudi s plačilom. Eden od otrok je hud alergik, drugi je hiperaktivan, tretji pa smo zdaj ugotovili, da ne odvaja blata, če ima neprimerno prehrano.
Pozorna sem postala, ker je naš hiperaktivček vsak dan, ko se vrnem domov čisto podivja, alergik je zadnjič imel ene čudne pike po hrbtu, tretji pa že nekaj dni zaprt.
Uspelo mi je izvedeti, da jim moja mama daje sladkarije in da ko gredo ven jim kupi sok ali ledeni čaj. Pri nas tega ne konzumiramo. Kupi jim tudi sendviče. Vse smo se zmenili z njo, otroci imajo hrano že pripravljeno doma, ravno, da se ne posega po umetnih stvareh, da se jih ne navaja na e- je. Namesto sladkarij imamo sadje. Otroci ne potrebujejo umetne hrane.
Ko sem mamo privila mi je rekla, da ji je hudo za otroke, ker nimajo dostopa do normalne hrane, kar je zanjo očitno salama, bel kruh, umetni sokovi in podobno sranje. Besna sem, a če bom preveč znorela ne bo več pazila na otroke potem pa smo v riti, ker treh otrok v en vrtec mi nikjer ne bodo vzeli ta trenutek. Ima kdo podobne izkušnje? Ne znam se odločiti kaj naj. Mož misli, da jo morava bolj ostro priviti, da bo razumela v čem je fora in da naštimava kamere. Jaz pa se nagibam bolj k temu, da najdeva eno profi varuško ali pa moji mami totalno preparirava možgane, da bo razumela. Zastruplja njihova telesa in njihov um, ter iz njih dela odvisnike.
Se strinjam, da je potrebno nekomu preparirat mozgane, a to ni tvoja mama.
Ali pac?
Tebe je odhranila na taki hrani 8n glej ga zlomka, kaj se zdaj s tabo dogaja!
Nasvet:
Moz ostane doma in cuva otroke, ti pa hodis v sluzbo in sluzis denar. Lahko tudi obratno. Edino vidva sta zmozna kvalitetno poskrbeti za lasten narascaj.
Očitno te toliko resno jemlje kot idioti tu. Ljudem je pač smešno da alergiku daš nekaj kar mu bo sprožilo reakcijo. Je smešno da otrok dobi izpuščaje ali pa še kaj hujšega. Se jim drugače smili, če mu ne dajo nečesa kar mu škodi. Isto za otroke s problematično prebavo. Je smešno da otrok ne more na veliko potrebo in bo verjetno hemeroide fasal preden bo sploh v šolo stopil. Smešno. Bo bogi če bo normalno sral in bil brez “čaja”. Saj so vsi zrasli na temu, le kako bi lahko komu škodilo. Če mama serje po čaju bo pa tudi otrok. Zihr ni od tega a ne. Ona že ve. Jaka ljubezen babice to. Vprašaj ji če se ji otroci nič ne smiljo k imajo fleke in ne morjo srat. Pa ona za to kriva. Kaj je težje? Živet brez enga čaja al en teden se ne usrat?
Anonimno 9155, 26.09.2023 ob 21:39
Ampak ob branju človek kar rata lačen, si prav zaželim sendvič s poli salamo,al še huje fejk salam iz eurospina ?
In kaj je narobe s salamo iz Eurospina, pizda ti materna fina? Ti verjetno nakupujes samo v E. Leclercu in podobnih finih trgovinah?
Mater, mi greste eni na živce s svojo finočo. V reali pa nimate za skorjo kruha.
Svojat nemarna!
Ja no, vsi otroci imajo diagnoze, skoraj sem napisala odločbe ?
Pa dobro, za hudega alergijka je sigurno zdravnik napisal prepovedana živila. Isto onemu, ki je konstipiran. Neprimerna prehrana, kaj je to ??? Tisti, ki je v luft skače, bi to delal tudi brez bombona ali ledenega čaja.
Tak da, babica tu ni nič kriva. Ste ji dali spisek tistih redkih hranil, ki jih prva dva ne smeta jest ? Pa ne mi o neki kao zdravi, uravnovešeni prehrani. Če so otroci tako hudo bolani, pa v bolnico z njimi. Tam imajo za vsako bolezen specifičen meni. Ali pa jih pazi in jim kuha medicinska sestra.
My opinion, 26.09.2023 ob 22:55
Cela generacija ljudi, s katerimi ni danes nič narobe, je zrasla ob sendvičih, čaju in sokovih, pa še kar živimo in migamo in tudi v zrelih letih ne umremo, če pojemo kakšen sendvič.
O tem bi se dalo debatirat. Res nič narobe z vami? Mentalno pa to? Zihr? Alergiku bi dala nekaj kar mu sproži reakcije. Verjetno tud kikiriki ne škodi nobenemu. Pa recimo penicilin, miljone ljudi so rešili z njim, zame smrtonosen. Čudaško vem. Se ti res zdi da je vse ok s tabo? Namerno bi dala otroku nekaj kar mu škodi, ker tebi ni. Saj pravim, bi se dalo debatirat o tem kako vse ok je s tabo.
Pelji svoje otroke k zdravniku. Če ima neke čudne izpuščaje po hrbtu, ki še tebi kot vidim niso znani potem to ni tista alergija ki jo ima.
Če je hiperaktivček tak divjak – k zdravniku. Če ne more on kakat – k zdravniku. Kakšna mama in foter pa sploh sta?
Najdita drugo varstvo, pa utrujajta tam s svojo prehrano. Eko, bio, kar želita in kolikor želita. Pa da vidimo kako se bo izšlo.
Pa pozabila si napisati koliko plačujeta mami za tri.
Kako bolan moraš biti, da naštepaš kar 3 in jih uturiš svojim staršev? Tebi ta zdrava hrana res škodi1
Jaz bi se kar strinjala z avtorico.
Pa babi itak varuje otroke proti plačilu.
In se na stara leta kar pozna, kaj ješ v življenju. Tudi na primer bel kruh – kar naenkrat ga ne moreš več jest. Črevesje postane propustno in potem pride pa še to, kar ne moreš jest, pa še to, pa še to, pa še to – alergije na hrano. V bistvu pa je treba črevesje spet spravit v normalno stanje.
Ni vseeno, kaj daješ v usta.
Preberite si knjigo Čarobno črevesje, pojasni marsikaj.
Prava se hvali, 27.09.2023 ob 00:02
Jaz bi se kar strinjala z avtorico.
Pa babi itak varuje otroke proti plačilu.
In se na stara leta kar pozna, kaj ješ v življenju. Tudi na primer bel kruh – kar naenkrat ga ne moreš več jest. Črevesje postane propustno in potem pride pa še to, kar ne moreš jest, pa še to, pa še to, pa še to – alergije na hrano. V bistvu pa je treba črevesje spet spravit v normalno stanje.
Ni vseeno, kaj daješ v usta.
Preberite si knjigo Čarobno črevesje, pojasni marsikaj.
Seveda ni vseeno. Ampak kdaj pa kdaj kakšna coca cola in sendvič ne bo nikogar pokopala.
Daj zasleduj malo koliko odpoklicev je ravno pri eko bio prehrani.
Še zdaj ne vem koliko je vredno čuvanje otrok (treh) za zaskrbljene starše? 500 eur po glavi? Več?
res je477, 27.09.2023 ob 00:14
Seveda ni vseeno. Ampak kdaj pa kdaj kakšna coca cola in sendvič ne bo nikogar pokopala.
Daj zasleduj malo koliko odpoklicev je ravno pri eko bio prehrani.
Še zdaj ne vem koliko je vredno čuvanje otrok (treh) za zaskrbljene starše? 500 eur po glavi? Več?
Jaz jih nebi mirkala za noben denar, Hvala lepa.
Že to, da jih nista dala v vrtec, pove dosti o njima. Če bi mami pokazala izvid od zdravnika, da ima vnuk alergije na karkoli, bi ona to sigurno upoštevala. Tako pa ima na srečo vklopljeno zdravo pamet. Otroci ne smejo pojesti niti enega E-ja. Smilijo se mi. Takšni dejansko v vrtcu kradejo hrano drugim. Pravi alergiki pa dejansko vedo, da jim je po neki hrani slabo/jih srbi koža… in se sami izogibajo tej hrani. Kako bodo pa šli v šolo? To je brezveze.
Anonimno 9155, 26.09.2023 ob 21:56
In kaj je narobe s salamo iz Eurospina, pizda ti materna fina? Ti verjetno nakupujes samo v E. Leclercu in podobnih finih trgovinah?
Mater, mi greste eni na živce s svojo finočo. V reali pa nimate za skorjo kruha.
Svojat nemarna!
Sarkazem je bil na cel post ?
Naslednje leto otroke v vrtec! Bo pa tudi za prehrano tam potrebno zdravniško potrdilo, če boste želeli da imajo posebne diete. Zato jih verjetno tudi niste dela prej?
Menim da je v neki zdravi meji ok, tudi če otrok poje kakšen čokolino, bel kruh, slanik, spije sok. Če so bili pa prej navajeni samo na zdravo, pa razumem da prebava sedaj malo ponagaja. Nekaj drugega so alergije, tukaj so pravila jasna in kar je prepovedano, je prepovedo. Ampak ko govorimo o enem fleku na hrbtu, no za takšno alergijo še nisem slišala.
Imam tudi jaz eno znanko zdravnico, ki se stalno pritožuje čez prehrano v vrtcu, ker je bil njen otrok prej navajen samo na rdečo peso, kvinojo, sojo itd., sedaj pa nič od tega več noče, ker so v vrtcu ribje palčke, sadni jogutri, slaniki.
Forum je zaprt za komentiranje.