Pol delavcev z majhnimi otroki lenari na bolniški
Tako675, 20.09.2023 ob 10:18
To je nega otroka, ne bolniska. In zelo se lenari takrat, ja.
Kakšna nega otroka no. Ko rabite po nakupih in na pedikure hodit, jih pa vsem babicam pa tetkam poturite mularijo. Ko je pa malo smrkav pa takoj v službo javite, da je bolanček revček. Ne govor. Brez babic in dedkov in tet živimo že odkar se je rodil moj starejši mulc. Torej devet let. Pa nisem niti enkrat koristil Pflego. Niti enkrat. Niti je ni moja žena. Znašli smo se a ne. V Sloveniji ste pa preveč zaščiteni. Saj ne vzame bolniške ena na enem resnem položaju, vzamejo jo trgovka pa čistilka, ona vzame Pflego. Potem se pa še čudite, če vas delodajalec vpraša če bodo otroci vplivali na delo.
vagabundtirolski, 20.09.2023 ob 10:57
Kakšna nega otroka no. Ko rabite po nakupih in na pedikure hodit, jih pa vsem babicam pa tetkam poturite mularijo. Ko je pa malo smrkav pa takoj v službo javite, da je bolanček revček. Ne govor. Brez babic in dedkov in tet živimo že odkar se je rodil moj starejši mulc. Torej devet let. Pa nisem niti enkrat koristil Pflego. Niti enkrat. Niti je ni moja žena. Znašli smo se a ne. V Sloveniji ste pa preveč zaščiteni. Saj ne vzame bolniške ena na enem resnem položaju, vzamejo jo trgovka pa čistilka, ona vzame Pflego. Potem se pa še čudite, če vas delodajalec vpraša če bodo otroci vplivali na delo.
pa saj tvoja žena je doma a ne? hausfrau?
tale golazen iz zzzs, ki skupaj z dohtarji pokrade milijone denarja vsako leto, se je sedaj spravila na bolne malčke in njihove mame. In to pri tej kilavi rodnosti, ki je v Sloveniji. Bi jih jaz z gorjačo po hrbtu, banda tatinska!!!!
res ne vem, zakaj imate eni otroke, če niste pripravljeni skrbet za njih in če se tolčete po prsih, kako ste bolne otroke uturili nevem komu. čistilki, ki pride dvakrat tedensko
ne, nisem vzela nege za vsako bolezen, sem imela srečo in sem lahko
ali – dala otroka tašči, sploh po sesutju imunskega sistema smo to koristili, ker je otrok pristal na pulmologiji zaradi navadnega virusa prehlada
ali delala od doma
ampak tu in tam pa je bilo tako hudo, da je nego bilo treba vzet. ali celo dopust, ker za bivanje v pediatrični z otrokom nege sploh dobil nisi. in niti za pogojni izpust iz pediatrije ne.
mijav mijav, 20.09.2023 ob 11:11
pa saj tvoja žena je doma a ne? hausfrau?
tale golazen iz zzzs, ki skupaj z dohtarji pokrade milijone denarja vsako leto, se je sedaj spravila na bolne malčke in njihove mame. In to pri tej kilavi rodnosti, ki je v Sloveniji. Bi jih jaz z gorjačo po hrbtu, banda tatinska!!!!
Ja moja žena je doma. Seveda. Ne hodi v službo, je pa nekaj časa delala od doma. Nima to veze. Jaz če bi hotel doma lenuharit, bi si lahko vzel Pflego, ker imamo tri otroke. Z lahkoto, pa je nisem niti enkrat.
se strinjam, pa ne rečem, jih poznam, katere so doma res ob skrajni sili, ko ne gre drugače in katere komaj čakajo, da otrok kihne in so doma skupaj z njim..sodelavke moje. Preveč je tega, enostavno ne moreš naredit dela, ki ga drugače delajo 3 osebe. In potem se čudijo, da nisi v dobrih odnosih z njimi.
vagabundtirolski, 20.09.2023 ob 11:21
Ja moja žena je doma. Seveda. Ne hodi v službo, je pa nekaj časa delala od doma. Nima to veze. Jaz če bi hotel doma lenuharit, bi si lahko vzel Pflego, ker imamo tri otroke. Z lahkoto, pa je nisem niti enkrat.
in pol ti skačeš v luft, kaka anarhija je v sloveniji?
pri nas po zakonu ni dovoljeno dati nego nekomu, če je partner doma brezposeln, na bolniški, na porodniški….
ti pa bi kao lahko nego vzel kljub temu, da tvoja žena ne hodi v službo?
Čebela_adela, 20.09.2023 ob 11:40
in pol ti skačeš v luft, kaka anarhija je v sloveniji?
pri nas po zakonu ni dovoljeno dati nego nekomu, če je partner doma brezposeln, na bolniški, na porodniški….
ti pa bi kao lahko nego vzel kljub temu, da tvoja žena ne hodi v službo?
Hehe. Tocno tako. Tupasto, da se se po prsih tolce, kako je ni vzel nikoli. Nikdar. Niti enkrat. Ne on. Ne zena. Ki je doma.
?
Ostali smrtniki pa konce skup vlecemo.
Dva otroka v vrtcu. Lansko zimo vsakih 14 dni vrocina. Ali skrlatinka. Ali driska in bruhanje. Ali bronhiolitis. Norice. Itd.
Nega dva dni eden, dva dni drug. Babice, dedki. Menjave delo dop, delo popoldne. Delo od doma – ponoci.
Vse mozno. Ampak bo slo. Otroci so ok, sluzba ne trpi. Bomo ze.
Se je že začelo, 20.09.2023 ob 10:11
So se že začele bolniške, ker njihovi sončki malo smrkajo in bognedaj, da bi šli taki v šolo/vrtec. Mi, pridni moramo pa garati kot zmešani, delamo nadure, vikende … In to samo zaradi lenuhov!!
Pa jih pošlji v tri krasne, pa doma vsi ostante pol pa nek delodajalc plače dvigne pa boste bol živeli.
Še kar sta bila bolna- hvala Bogu skoraj nič, sva se z možem menjala v izmenah, tako da nisva koristila nege. Oba zaposlena, en bi lahko mirno ostal pri otroku tistih 3 dni na leto, ker zakon tako dovoljuje. A mislite, da imam kaj od tega in sem kaj bolj cenjena? NE, NISEM…BILA, ker v tej kurčevi službi ne hvala Bogu ne delam več. Nehaj se driskat in skrbi za svojo rit, če je pa tako hudo, pojdi še ti na bolovanje. Saj ga nekateri izkoriščajo na veliko-zase, ne za otroke. Torej? Pomagaj si!
Glede na to, da je povprečje otrok na žensko v Sloveniji 1.4, torej ženska rodi enega, večina dva, kakšna tudi tri otroke, nobena služba ne bo propadla zaradi nege za majhne otroke. Me pa čudi, da se eni celo hvalite s tem, da so vam bili lastni otroci zadnja luknja na piščali in ste jih puščali bolne povsod samo tam ne, kjer bi se otrok dobro počutil – v varnem naročju staršev. Si ne predstavljam, da ti ni mar za bolnega predšolskega otroka. Dostikrat otroci zbolijo tudi zato, ker sicer nimajo nobene pozornosti staršev. Pa da ga še takrat, ko ima npr. visoko vročino ali ga kaj boli, pustiš na cedilu?
Super, pa je spet uspelo razdeliti narod in se bomo kregali in dokazovali v nedogled, če so starši, ko so na negi lenuhi, ali imajo prav, da obdržijo bolnega otroka doma. Kar naenkrat je to postal problem številka ena. Sicer pa so pediatri tisti, ki naj presodijo, če je otrok za vrtec ali naj ostane doma, ne pa da to prepuščajo staršem in vzgojiteljicam v vrtcu. Isto kot bučka, da bomo bolniki po nekih kriterijih presojali ali smo za urgenco, ali ne. A smo mi študirali medicino sedem let, da lahko o vsem odločamo. Pa dovolj je tega! So hujši in resnejši problemi v tej državi, pa tudi širše, ne pa ukvarjanje s smrkavimi noski.
Ampak ! Tu bolj zbode ta dvoličnost- ker prej si moral za vsak kihec in smrkec ostati doma ,kajne, se spomnite…ostanite doma., ne širite virusov, ..zdaj je pa naenkrat obrnjena plošča, je denarcev zmanjkalo …in se bo spet hodilo z vsemi virusi naokrog., eto zdaj pri otrocih….no, prav- bomo pa spet krehali, bili vročični, curljajoči iz nosov…po službah, pisarnah, trgovinah…in ,ne ne grem taka domov, če mi bo kdo kaj težil, da kaj trosim, jaaa…
ni para več za pokrit bolniške, ja bomo pa okuženi okoli hodil, pa ni šans maske pa to, jok brate odpade, pa ostan doma, pa ta fore…zanalašč bomo kašljali, mam dost tega , doma ostan, če si prehlajen, eto šteko robcev, pa hajd na delikateso delat, ja, pa fajn krehat v stranke, država nima para..tak, da na bolovanje ne grem.
No sedaj vam je jasno, zakaj se v realnem sektorju izogibanju zaposlovanja žensk z otroki; točno zaradi tega. Dokler sem delal še v Sloveniji sem imel v celotni delovni dobi za nego otroka ravno 3 dni fraj, žena pa 4 ker je bila s tamalim v bolnici. Sicer smo kombinirali izmensko – sem pač delal od 17tih do 1 zjutraj in prisel domov, dokler sem še hodu v office. Take bolniške pride izjemno prav v javnem sektorju, nekatere so 24/7 doma.
Realni sektor pa se bo mamic ki so kar naprej doma itak slej kot prej znebil. V službo se hodi zato, da delaš, ne prinašaš stroške.
-zvarek- imaš prav, torej naj se v javnem sektorju naredi čistka, očitno so ti ves denar porabili za stalne bolniške, ker v realnem sektorju se tega ne da in tega ni. se mora delat. in tudi ni fer- mama iz javnega je lahko petke in svetke frej, a ona od privat delodajalca pa guraj in bolne otroke tašči porini…
Forum je zaprt za komentiranje.