Kraste na lasišču?
Pred kakim mesecem sem na lasišču pod lasmi zatipala zelo hrapavo kožo, krasto, ki se lušči in izgleda potem kot da imam ogromno prhljaja.A ker ni bila moteča, ji nisem posvečala velike pozornosti.Pred dvema dnevoma sem ugotovila, da imam enako krasto na glavi na prečki, kar je že bolj moteče, saj me zelo peče (ko si skušam očistit oz. spraskat), teče mi kri (oz. zelo vodena tekočina rahlo rdeče barve), kljub vsakodnevnem umivanju las z zelo blagim otroškim šamponom kraste očitno ne nameravajo izginiti.Ker pa me ZELO motijo, me zanima, če kdo ve kaj to sploh je in kako se rešit?
Hvala
Spoštovana Bucibu (kakšno ime)
Ne umivajte las z otroškim šamponom, ker je slabe kvalitete, ima le sredstva, ki preprečijo draženje oči – solzenje.
Kupite Kerastase šampon proti prhljeku – le v izbranih salonih v Slo (tudi pri nas) ali v lekarni Vishy šampon proti prhljaju, pa bo veliko bolje.
Pri umivanju las, močneje krožno pritisnite z prsti na lasišče, kar bo dobro za odstranitev prhljaja in po parih umivanjih tudi hrast.
Lep pozdrav Stevo Pavlovič
Tudi js imam kraste na lasišču. Bila sem že pri ne vem koliko dermatologih, pa nobeden v bistvu ne zna pomagat. Kakor mi je povedala dermatologinja, se v bistvu vname korenina lasišča, in s tem ko si kraspamo, tudi zato ker je prišlo do vnetja, bakterije ki so na lasišču vstopajo v predel koreninice. Kljub temu, da se ranica zaceli ostane kot neka brazgotina z osušeno kožo, ki se sčasoma tudi ponovno vname. Zgine pa ne nikoli. Jaz imam krastice že okoli 3 lete, čisto zginle mi še niso, ostanejo brazgotine. Nobena krema ki sem jo dobila na recept, tudi noben šampon ni imel posebnega efekta.
Pozdravljeni!
Tudi sam imam podobne probleme. Ko sem bil pri frizerju, mi je frizerka rekla, da imam na zadnjem delu glave (nad vratom), kar nekaj brazgotinic iz katerih mi ne rastejo lase. Celo zimo sem namrec imel probleme s srbecim lasiscem, krastice pa sem si spraskal v spanju. Mi bodo scasoma iz teh brazgotinic premera 0,5cm zaceli rasti novi lase? Ob straneh se namrec strizem brez nastavka, zato so brazgotine zelo moteve. Hvala za odgovor.
Forum je zaprt za komentiranje.