Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style 90 dnevna ločevalna dieta – izkušnje??

90 dnevna ločevalna dieta – izkušnje??

Z 90 dnevno ločevalno dijeto sem začela v sredo. Je že katera hujšala z to dijeto, izkušnje, koliko deluje? Po vaših izkušnjah kadj in za koliko se lahko pregrešim?? Moram vztrajati vseh 90dni?
Hvala za vsak nasvet.

Sva bila lani z možem trdno odločena ko smo prišli z morja da začneva. Knjigo sem si nabavila kakšen mesec prej, znala sem vse na pamet, ko je bilo treba v prakso prenest sem obupala prvi dan. Jutro že celo življenje začnem z dvema kosoma kruha (marmelada, maslo…) in šalco mleka. Ne bi zdržala s sadjem dopoldne – nikoli. Tako pač je. Sem pa prišla z branjem knjige do ugotovitve da moram jesti samo kadar sem lačna oz. brez vmesnih prigrizkov. Poleg tega sem dojela da ni nujno da kupim privlačne in dobre izdelke, ampak imam doma samo osnovne jedi, kot v svojih najstniških letih, ko sem živela na kmetiji in smo jedli kmečko hrano.
Nekako sem v tem letu dojela da je vse ponujeno v trgovinah en “šoder”, ena packarija, eno potrošništvo – iz vseh koncev nas bombandirajo in kupujemo kot norci, ker se nam zdi nemogoče da hladilnik in shramba ne bi bila napolnjena z vsem kar nujno rabimo.
Oprosti no – ne odgovarjam točno po tem kar sprašuješ, ampak še enkrat: nisem zdržala ločevalne, sem pa nekako dojela bistvo in jem bolj zdravo – tiste 3 kg sem pa zgubila v tem letu (to sem želela doseči z ločevalno, pa je šlo vseeno dol – z manj vnosa v telo).
Vem pa za dekle pri 20 letih – je shujšala 15 kg. Zdaj je 3 leta od takrat, dobila je malo nazaj, ampak še vedno je videti super v primerjavi z otroštvom in kot najstnica. Se drži malo nazaj glede hrane, ji je pa ločevalna vseeno pomagala da je zgubila kile. Držala se je natančno tistega ritma kot je opisan. Mislim da se sploh nikoli ni pregrešila – je pa trmasta in mislim da pri tej dieti moraš pokazat trmo. Vso srečo.

pred leti sem zdržala dva meseca… prvi mesec super, kile kar letele dol, drugi mesec pa nič… kot da bi telo pogruntalo kako ga okol prnašam :))) ma res, prvi mesec mi je šlo dol ene 10kg, drugi mesec pa samo 2, pa sem se držala ves čas enako…. no, potem sem obupala in naredila črto čez zadnjo tretjino, če ni več efekta ne bom ves čas planirala kaj dam v usta kateri dan… :)) no, teh dvanajst kil potem vseeno nisem dobila nazaj…

Sem v 2 mesecih shujšala s to dieto za 7kg, v dveh letih pa dobila nazaj 3kg. Je pa res, da sem bila zraven tudi športno aktivna.

Kot pri vseh dietah- po 90 dneh zredila nazaj- še bolj.

Hujšala letos od januarja do aprila, shujšala 18 kg, nazaj dobila 2 kg, kmalu po tistem, ko sem končala. Zdaj mi teža stoji že od aprila. Upam, da bo tako še naprej.

Pred dobrim letom zgubila 13,5 kg, nazaj dobila cca.2,5 kg, a sem čisto v redu, se super počutim. Je pa res, da pazim, kaj jem, valda se tudi kdaj pregrešim, samo tistih starih navad sem se pa znebila. Pa sedaj že nekaj časa tečem, je fajn občutek.

Se da, če se hoče. Nazaj dobiš, če spet ješ po starem, pa saj vsak sam pri sebi ve, kaj ga redi..je res škoda truda, če bi si nazaj nabila kile, tako, da sem prepričana, da se ne bom zredila na tisto “tahudo” težo.

= če se dec loči pa kuhat ne zna :)))

Ja lahko se tudi malo pregrešiš umes, ampak ni ravno najboljša dieta , ker tudi če shujšaš z njo 7kg (malo več malo manj) potem pa začneš spet normalno jest vse skupaj tako kot prej boš saj 2 ali 3kg dobila nazaj.

Ali se nebi lotila raje nečesa trajnega ? Nekaj za kar boš po pol leta lahko rekla, da sedaj pa lahko več ješ, ker si že presuha? Recimo veganstvo? Če pa že ne v celoti pa vsaj 2 obroka na dan jej samo sadje in zelenjavo! Verjemi, da boš shujšala pa še bolje se boš počutila!

Lep pozdrav punce,
imam ločevalno dieto že 1 mesec pa še nekaj. V 1 mesecu sem shujšala 6kg zdaj pa mi teža že 2 tedna stoji in ne hujšam niti se ne redim, držim se pa res zelo striktno. Zelo mi je čudno, ima katera kakšno izkušnjo?

Te xx-dnevne dijete so bile namenjene za enkratno znižanje teže (recimo pred operacijo), za kaj več je nujno spremeniti način življenja in prehranjevanja. Za STALNO.

Od ločevalne diete dalje dopoldne jem samo sadje ali pa nič, ker sem se vrnila na mladostno prehranjevanje, ko zjutraj sploh nisem bila lačna. Tudi ko imamo meso za kosilo, zraven naredim samo zelenjavo in solato. Redko imamo in meso in OH prilogo skupaj, pa še takrat me tišči v želodcu. Ne držim se več kuhanja po dnevih, k mesu ali k OH prilogam skuham zelenjavo, dodam kako žlico smetane ali drobtin, dopoldne ne jem ali samo kak sadež, ne kuham mesa in OH skupaj in držim težo. Vmes sem šla na “normano” hrano, pa sem hitro dobivala nazaj. Zdaj se držim principa ločevanja, ker nam vsem tak način odgovarja.

Babe požrešne.

Ker debelih moških ni?

Prevec pojes. Zmanjsaj vnos hrane.

Nikar ne zmanjšuj hrane tako, da bi šla pod svoj bazalni metabolizem, ker boš naredila neumnost, ki jo naredijo mnogi in boš padla v krog jo jo. Raje dodaj gibanje in bo telo začelo spet kuriti energijo.

😂😂😂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close