Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Začela sem jesti proso…

Začela sem jesti proso…

že slab mesec , vsako jutro ga zmletega pojem 3 velike žlice z navadnim jogurtom.Pomagal naj bi za močnejše lase.IZKUŠNJE?

Ja, ti povej, saj ga ti ješ!! Dvomim, da je še kdo tako nor.

drži, lahko pa ga uživaš tudi drugače (kuhanega v juhi ali dušeni zelenjavi ali v jogurtu z medom in jabolkami…..)

pa še to; http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/147CA5268C799DAEC125757E003E8E2C?OpenDocument

KAR TAKO NAPREJ … proso je zdravo!

Moja prijateljica je jedla proso za močnejše lase. Leto, dve. Še zdaj so njeni lasje tanki, da bolj skoraj ne morejo biti. Jaz nikoli v življenju nisem probala prose, pa imam močne in goste. Geni, ljuba duša, geni. In tega z nobeno proso ali čim drugim ne spremeniš. Kaj vse sem jaz že dala nase, da ne bi imela skodranih las. Guess what? Še vedno so skodrane. Se ne ukvarjam več s tem, da bi spreminjala tisto, česar ni mogoče spremeniti.

Iskrena hvala za vaše izčrpne komentarje, Bom raje začela uporabljati npr,kreme za porjavitev kože, pa kremo proti rasti dlačic, te bodo gotovo bolj koristile,kot pa moje proso, ki je naraven izdelek.

za proso ne vem, za močnejše lase naj bi pomagale koprive. Se pravi, koprive kot špinača, čaj iz kopriv in umivanje las s prevretkom iz kopriv. Vsaj pater Ašič tako prav, pa Marija Treben tud;)

Tudi to ti odsvetujem. Je gotovo bolj nezdravo od prose. Ti jo kar jej, samo čudežev ne pričakuj.

Proso se za lase (innohte) priporoča zaradi velike vsebnosti kremenčeve kisline. In pomaga, zelo (vsaj par mesecev moraš jesti za viden učinek), vendar le, če so slabi in krhki lasje posledica pomanjkanja kremenčeve kisline v telesu. če je pa na delu genetika, bolezen, hormoni, potem ti ne bo pomagalo. Ga pa vseeno jej, ker je tudi sicer zelo zdravo.

Jaz sem jedla vsak dan, več kot eno leto proso, pa se mi lasje niso nič izboljšali :-/ tako, da to je verjetno odvisno res od las, genov….meni se niso nič, nobenega učinka ni bilo, lasje so bili popolnoma isti kot prej.
Vseeno pa ga lahko ješ, saj je zdravo, mogoče pa bo nate drugače vplivalo in se ti bo poznalo, kaj pa vem. Probaj, izgubiti tako nimaš kej.
Glej pa, da ješ NEoluščeno proso, oluščeno nima učinka.

prosa
prose
prosi
proso
pri prosi
s proso

:))

Neoluščeno proso je za to zelo dobro, ti ga kar pridno jej, lasje se ti bodo okrepili, čudežev v smislu sanjske grive pa ne pričakuj.lp

Jaz ga tudi jem:-) Že približno 1 leto in od takrat mi lasje (skoraj) nič ne izpadajo. Po prvem porodu so mi grozno (takrat ga nisem jedla), po drugem pa res minimalno. Izvlečki prosa so tudi v raznih kapsulah za močnejše in zdrave lase in nohte, tako da to SIGURNO pomaga. Jaz ga pojem vsako jutro skupaj z navadnim jogurtom.

Lp

Živjo.

Proso definitivno pomaga, ampak ga ne smeš jesti samega…treba ga je namočiti….najbolje pa ga je zmleti (kavni mlinček itd….), ker če ješ suhega so rezultati težko dostopni (sicer tudi možni), ker telo ne more prebavljati proso…oz ga prebavi celega….zato pa ga je potrebno namočiti ali zmleti 🙂

Lep pozdrav

p.s. vem, da je odgovor malo pozen, ampak če bo še kdo iskal to temo 🙂

Pozdravljena,

proso je dobro za močnejše lase, vendar ni nujno da je to prava rešitev za vas. Z dodajanjem prosa dodamo telesu določene sestavine, seveda je pomembna tudi ostala prehrana in življenski slog na splošno, ker če telesu primanjkuje določenih snovi in jih tako enostransko dodajamo ne gredo te sestavine tja kamor bi želeli ampak tja kamor telo določi da so potrebne. V kolikor želite testirati rezultat je potrebno vsaj tri mesece, če ni učinka potem to ni prava rešitev.

Proso je dobra izbira, lahko ga mešate v ostalo hrano, kombinirate z rižem ipd. je pa samo ena izbira.
Za močne lase bi jaz prej priporočila delovanje direktno na lasišču, hranjenje lasnih čebulic s profesionalnimi pripravki za nego lasišča: ampule za močnejše lase, ne tiste proti izpadanju. Na ta način lasne koreninice nahranimo direktno in je učinek toliko boljši.

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

lepota prihaja od vznotraj, torej če uživamo dovolj vitaminov in mineralov se to odraža na lepih laseh,koži,nohtih.
Kozmetični pripravki so žal le pljunek v morje, oziroma bolj marketing, namreč zadevo je treba zdraviti iz korena vzroka….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close