proso-koristi lasem?
Jz že dlje časa jem proso in uspeh je viden.Lasje hitreje rastejo in so lepši na pogled.In sicer:
Eno žlico prosene kaše namočim v treh žlicah mlačne vode -zvečer in pustim čez noč,da se proso napije vode.Zjutri,ali včasih tud kasneje to pojem tako,da proseni kaši dodam malo medu..Zlo dober in predvsem učinkovito…
Je pa treba jesti proso vsaj tri mesec redno-vsak dan..
LP!
Kje pa lahko kupiš neoluščeno proso? Jaz kupujem proseno kašo od zlatega polja. A je to neoluščeno ali ne? Na škatlici nič ne piše.
Tisti, ki imate pa probleme z lasmi, predvsem izpadanje, pa je potrebno kombinirat različne stvari, ni dovolj samo proso, ki je sicer izredno pomembno kot prehranski dodatek. Če ni vzrok v hormonskih težavah ali kakršnem koli zdravstvenem stanju, potem je zelo dobro, da lase umivate z jajčnim rumenjakom ( brez beljaka )-navlažite lase z vodo, daste gor zmiksan rumenjak ali dva, ovijete glavo in pustite pol ure. Lahko mešanici dodate žličko olivnega olja, če je vaš las suh. Nato izperete brez šampona z mlačno vodo in na koncu polijete s prevretkom koprivinih korenin ali cele koprive. Delajte to vsaj ene mesec, ker lasje potrebujejo za obnovo dalj časa. Ne gre od danes na jutri. Dobi pa se tudi koprivina tinktura od Ašiča in lahko še to kombinirate. In vsaj za nekaj časa ne dajajte na lase balzama ali oblog iz trgovin, ki za moje pojme lasem dolgoročno škoduje.
Potrebuješ = – neoluščeno proso ( dobiš ga v trgovinah z zdravo prehrano- bio prehrano)
– mlinček
– veliko vztrajnosti 🙂
Vsako jutro ali čez dan poješ 2 žlici oluščenega prosa. Kombiniraš ga lahko s kakšnim jogurtom, s kakšnim sadjem.
Čas: Jem ga že 3 mesece in rezultati so vsekakor vidni.
Rezultati : – lasje se bolj svetijo
– bolj zdravi
– hitreje rastejo
Tudi jaz sem se kot najstnica ukvarjala z najrazličnejšimi vprašanji…zakaj nimam trdih nohotov, zakaj se mi po plasteh luščijo kaj se dogaja z mojimi lasmi…
Sedaj, ko z mojim partnerjem malo gledava na prehrano, ter vse obroke pripravljam jaz pa sem ugotovila sledeče. Vsaj to velja za naju:
– preveč kave na dan spere vse potrebne minerale iz telesa – pijeva samo še ječmenovo kavo
– včasih nisem jedla nič žit, kruha… sedaj jem čez noč namočeno ajdo, proso, občasno otrobe…
– vsa žita in kaše kupujem v mlinu – relativno sveže
– vse je potrebno namakati – ter namočeno splakniti pod vodo, da odplaknemo škodljive snovi v povrhnjici
– izogibam se sladkorju – deluje isto kot kava – poleg tega uničuje zobe
– doma naredim odlične sladice, ki temeljijo na suhem sadju…malo skutice…orehkov in meda – auuu
Upam, da sem komu kaj pomagala
nekaj receptkov imam tudi na blogu: http://zdrava-kuhinja.blogspot.com/
Zdravo,
Kolikor sem pregledal forum je veliko ljudi potrdilo da noluščeno proso pomaga za bolše,lepše lase. Zanima me če tudi pomaga pri gostoti las,v primeru da ne,so kaksne metode ki pomagajo za zgostitev las?In ce je razlika ce jes namoceno oz nenamoceno neolusceno proso.
Ze vnaprej se zahvaljujem za odgovore.
Forum je zaprt za komentiranje.