Maskara-katero priporočate?
Maskaro uporabljam vsak dan in skoraj je ni, da je ne bi probala. Lancomova se mi po dolgih urah drobi.
Najlepše se namaže in obnese LOREAL VOLUMISSIME x4 (siva z zlatim pokrovčkom). Odkar sem najdla to, sploh ne eksperimentiram več. Odstranim jo brez težav s čistilnim tonikom NUXE Eau Demaquillante Cleansing Water (za obraz in oči).
Max factor in Loreal je glavni na testiranju na živalih, zajcih, pseh, mačkah, opicah…. Le kako lahko to uporabljate. Z tem spodbujete mučenje živali. Živali tam v oko in drugje po telesu vlivajo kemikalije, ki jih žive razžirajo, oni pa se niti premikati ne morejo. Ste res tako egoistične, da mora za ceno vaših trepalnic po svetu umirati in trpeti na milijone živali.
živalcA,
VSE izdelke, ki jih kozmetične firme proizvajajo, prej testirajo. Pa najbrž ne na ljudeh, kaj misliš? Da dajo izdelke kar v prodajo, pa potem čakajo koliko je jih bo vrnilo z reakcijami, ali kaj? Si ti že kdaj brala kako je s temi testiranji? Ja? No, potem premalo. Ne? No, potem le daj.
Vse firme testirajo svoje izdelke, le da jih nekatere testirajo pod svojimi imeni, druge pa to zakamuflirajo 😉 Izdelke dajo zanje v teste druge firme, zato na teh seznamih ne zaslediš njihovih zvenečih imen. Toliko o tem.
Zdaj pa se pomiri, večer je, spat bo treba. Če boš tako napeta, boš slabo spala in boš jutri neprespana. Tega pa ti ne želim. Lahko noč!
Ne testirajo vse. Obstajajo podjeja, ki imajo podznamke in ne testirajo obojih. Ja nekatera imajo ljudi prostovoljce za testiranje in so za to plačani. Obstaja pa še posebna snov, mislim da je nekakšna koža, ki se odziva na kemikalije veliko drugače kot žival. Bolj podobno kot človek. pa recimo oriflame in avon pa še veliko jih je, ki ne testirajo. ne razburjam se. Ti pa pišeš, kot da ti je vseeno za te boge živali, ki umirajo v največjih mukah, da je lahko nekdo potem pofarban. Tudi sama se tako “farban” ampak z izdelki, ki niso testiraniu na živalih. velikokrta je izgovor takšnih, ki uporabljajajo stvari testirane na živalih, da je vse testirano na njih. Pa ni. Potem se raje ne šminkam, kot da je zaradi mene trpela in umrla žival pa ne ena. Na milijone jih tako letno pobijejo. Saj z letom 2009 bo v državah eu prepovedano testiranje na živalih za kozmetiko čisitla in večino farmacevstkih podjetij.
živalcA,
pišem, kar preberem, ne kar slišim. Nisem pa bila zraven pri testiranju ne enih, ne drugih izdelkov, zato ti iz osebnih iskušenj ne morem pisati. Polemik o kamuflažnih testiranjih je bilo ogromno napisanih in kjer je dim, je največkrat tudi ogenj.
Rada imam živali in ljudi, zato mi je žal, če si iz mojega pisanja razbrala, da mi je vseeno.
Tudi jaz ne uporabljam nobenih izdelkov, ki so testirani na živalih in se zato poslužujem le naravne kozmetike, ki ima zraven še certifikat, da ne testira na živalih. Pri maskarah sem imela dolgooo časa težavo, najti ustrezno, ki bi lepo namazala moje trepalnice, jih podaljšala in “počesala” in bila obenem naravna, ali pa vsaj ne testirana na živalih. Pred kratkim sem odkrila ravno to, kar iščem že lep čas! 🙂 Zdaj uporabljam le še 100% Pure maskaro za podaljševanje trepalnic, odtenek črn čaj (maskara je namreč povsem naravna in ima pigmente vzete iz sadja, kar pomeni tudi, da zelooo diši :)). Sem zelo zadovoljna in ne menjam več! 🙂
AVON – Super Schock. najboljša maskara kar sem jih do zdaj uporabila!
LP, Tina
Meni je najboljša Maska Gamarde Nutrition Intense – Hranilna maska,stoodstotno naravnega izvora, ki intenzivno prehranjuje podkožnico in pospešuje obnovo njenih celic. Pomlajuje kožo in preprečuje nastanek gub.Je brez konzervansov (o sintetičnih govorim!), brez barvil in GSO, brez sintetičnih sestavin in parfumov, PEG in ni testirana na živalih.
Predvsem pa naredi kožo mehko in voljno. Jaz jo kombiniram z Gamarde Serum Argan in je učinek še večji.
Maskara pravzaprav niti ni tako pomembna, kot so recimo škarjice za zavihanje trepalnic. Po uporabi škarjic, boste navdušene nad vsemi maskarami, če jih boste le prav nanesle. Tudi to je pomembno, način nanosa. Je pa dejstvo, da ima pri kozmetiki kvaliteta svojo ceno in obratno. Razen Dior. Te maskare se posušijo zelooo hitro. Se opravičujem tistim ki jo uporabljate in vam svetujem, probajte kaj drugega! Raznoraznih 100% natur maskar ne poznam, ker si ne predstavljem maskare, ki bi bila iz sadnih ekstraktov ipd… koliko ima rok trajanja? 5 ačli 10 dne? Ker če jih ima več… pač ni naravna, ne more biti brez konzervansov. Povrhu vsega pa je pri “pure” natur treba zelo paziti, saj so ravno naravne sestavine tiste, ki povzročajo največ alergij.
So pa zelo dobre Lancomove maskare, se strinjam, in Estee lauder so SUPER, pa tudi nova Chanel je fenomenalna. Drugače pa vse, kar se make-upa tiče- MAC COSMETICS!!!
LP
Menda kemikalije v maskarah oddajajo sevanje, katero dela mikropoškodbe na očeh in to na dolgi rok vpliva na vid. Edine maskare, ki naj ne bi povzročale teh težav naj bi bile Diorjeve.
Sicer pa z naravnim http://www.or-ca.si/Dekorativna_kozmetika/100_Pure/Maskare_in_crtala_za_oci/100_Pure_naravna_Maskara_za_podaljsevanje_trepalnic_odtenek_crn_caj.html se ne da zgrešit.
Je treba mislit na stara leta 🙂 Raje imam manj poudarjene trepalnice (čeprav, naj bi ta maskara poudarila trepalnice – bom čez nekaj dni sprobala :)) in dalj mladostno kožo 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.