LAKIRANJE NOHTOV
Imam odelavko, ki si lakira s samimi cenenimi laki (she, essence), pa pravi, da ima vsaj 14 dni nepoškodovan lak na nohtih. Pa tudi kaj dela doma (sicer res ne dosti), npr. posodo splakne in da v pomivalca, kdaj kaj malega počisti (sicer imajo čistilko), se tušira, umiva lase.
Jaz pa sem poskusila že vse, od najcenejših variant laka do najdražjih, vedno vse po navodlihi (podlak, dva nanosa laka in potem še nadlak), pa se mi že po dveh, treh dneh tak lušči, da si moram sčistiti nohte:(((((
Sploh, ko si perem lase, lahko samo potem še aceton vzamem in lakiram ponovno:((((
Ima kdo kakšen pameten nasvet, kaj narediti, da bi vsaj kak teden imela mir;)
Še to, sploh ni važno, če lakiram sama ali v salonu, vedno se lušči:(((
Evo!!! Včeraj popoldne sem si nalakirala nohte po vseh pravilih (podlak, dve plasti laka in nadlak), sušila dve uri in medtem imela v rokah samo knjigo.
Danes se že lušči!!!
Pa še posode nisem dala v pomivalni stroj!!! Hočem reči, da nisem počela prav nič takega, da bi si lak odrgnila, včeraj smo bili na pikniku, danes sem pa samo spala, se sprehajala in delala za računalnikom! Naj se grejo solit ti laki…
Vcasih sem kupovala Dior in Chanek in Lancome, zdaj pa ze celo vecnost nisem dala za lak vec kot 5€ in sem zadovoljna.
Imam mocne nohte, ponavadi malo daljse in vedno nalakirane. Lak se mi nikoli ne lusci, ne krusi.
Vedno nanesem eno plast, cez nekaj dni (tam ene 5 dni), ko ze noht malo zraste in pri korenu nastane rob od laka, pa se enkrat polakiram cez. Ko spet noht zraste, spucam in nov lak.
Vcasih se zgodi, da je drugi sloj predebel ali pa vcasih nanesem se tretji in takrat mi poka in se lusci. Verjetno je predebelo.
Uporabljam pa prozorno barvne lake, tako da je en sloj cisto ok, ker pri barvnih, npr. rdecem, pa moras res 2 x nanesti lak, da je barva prava.
Do sedaj so se mi oluščili po parih dneh še prav vsi, odkar imam essence – tak nežno roza ne bleščeč, zdrži več kot en teden, delam pa doma precej več, kot si ti napisala za prijateljico.. Ga ne zamenjam več. In ne uporabljam nobenega nadlaka -nanesem pa dvakrat tega. Jaz sem zmagala.
Je pa res, da kake barvne palete ni, ampak meni je ta sedel. Je nekaj vmes med prozornim in res nežno roza odtenkom.Ker imam na srečo bele lunce (ne rabim nobene posebne “francoske” obdelave, je ta lak zame res super. Edino kar se bojim je to, da ga bodo nehali prodajati..
Pri lakiranju nohtov je pomenbna kvaliteta laka.Najbolj pomenbno za obstojnost laka pa je tehnika lakiranja.Sama uporabljam tako kot za stranke Jessica lake.Pri Jessici se lakira pod noht(notranjost nohta-konico)prosti rob(to je rob nohta,upam da ste me razumele,kajti zelo teško je to opisati.pri normalnem lakiranju ponavadi lakiramo samo nohtno ploščo,zato se lak tako hitro okruši.Lak mi minimalno zdrži 10 dni,pa vse sama doma delam,res je da malo popazim.Poskusite polakirati tako noht,sigurno bo dalj časa zdržal lak.
Lep pozdrav
jaz sem pa poleti z mojo prijateljico se lakirala vsak dan. in to 2x. sedaj imam zelo mehke in poškodovane nohte. povrhnjica se mi kruši. :S
uporabljam sicer zelo drage lake, vendar mi nič več ne pomaga.tudi razni vitaminski tableti ne.
anna. ravno s temi laki sem si uničila nohte.
NE UPORABLJAJTE POCENI LAKOV, SAJ SI TAKO LE ŠKODUJETE. tako sebi kot svojim nohtom.
Jaz za zadnjo plast uporabljam navaden brezbarven lak, večkrat se mi je dogajalo, da so se pri nanosih podlakov in nadlakov, pojavljali zračni mehurčki, ravno ti pa so vzrok za krušenje laka
Ukvarjam se tudi z ročno poslikavo in moram povedat, da sem šla že k strokovnjakinja nalašč, pa sem njen lak imela samo do prvega pranja posode.
Seveda pa je pri nanosu brezbarvnega laka potrebno malo počakati.
Drugače pa vsem na znanje, tudi nadlak razmaže poslikave in vse, če ne počakaš dovolj dolgo!
Pozdravljene!
Sedaj sem malo prebirala in opazila da imaste skoraj vse težave z lakiranjem.
lak na naravnem nohtu lahko zdrži največ do 1tedna ,lahko pa tudi do 14dni. preden si greste lakirat si stari lak ščistite z brezacetonnskim odstranjevalcem,kajti aceton suši zelo nohte in jih sčasoma naredi tudi krhke in lomljive.Nato je potrebno zmeraj ampak res zmeraj uporabit podlak,nato lak in nazadnje nadlak.Kadar nanašate nadlak se potrudite da z čopičom vedno zaperete tudi konico nohta stem boste tudi preprečile da se bo lak okrušil.
Lak vedno rolajte med dlani tako da je pokrovček obrjen na glavo,kadar ga tresete ob dlanjo se v laku pojavijo mehurčki.
Ojla punce, če ktera potrebuje kaj od Avona (imajo tudi fajn lake po ugodni ceni), naj mi piše na s.avon.naroci@gmail.com. Tukaj so njihovi izdelki: http://www.avon.si/PRSuite/static/p/sl.html?n
Jaz uporabljam lak od max factorja in namrec cisto nezno roza(30 sugar pink). Lak se mi zdi veliko bolj obstojen, ce nanasam cim man plasti, saj mi drugace lak kar poci, ko malo pritisne na noht.. Sepravi samo lak pojubne barve in potem se navaden prozoren lak od s-he. Drzi mi od 1 tedna do tedna in pol, pa delam vse mogoce stvari.
Forum je zaprt za komentiranje.