obletnica
Zdravo,
prosim za pomoč. Stari smo 30+. Za vikend imamo neko druženje. Kot otrok sem si predstavljala, da se v teh letih človek obleče kot odrasla oseba:) Predstavljam si ženske v nekih kostimih iz 80ih ali tistih čudnih širokih krilih. No, jaz se pa počutim dekle, kot da zadnjih 15 let ne bi bilo…:)
V glavnem, pred časom, ko smo še hodili ven v tistem kraju, kjer bo obletnica, sem nase navlekla neke kavbojke in majčko in teniske in sem bila daleč najslabše oblečena. Pač domov res nisem nosila nekih finih cot, pravzaprav jih takrat niti nisem imela:) Gre pa za mesto, ne vas, v industrijsko-delavskem okolišu.
V službi nosim bolj ali manj profesionalno garderobo oziroma nekaj temu podobnega (ni tako strogo). Doma kavbojke in majčko. Ne premorem neke pametne casual garderobe oziroma mi vedno nekaj zmanjka. Sedaj trenutno nimam gležnjarjev, napovedan pa dež. Ne gre, da nimam oblačil. Samo se mi zdi, da nimam pravih ali da ne znam kombinirati. Nekaj sicer imam v glavi, a zraven gredo le službeni čeveljci na previsoko peto, oziroma bom obula škornje. Najbrž res kar to, prosojno majčko na dolge rokave, potem pa črne hlače ali kavbojke, črn jopič in črne škornje.
Zakaj toliko pišem? Da se razumeva:) Ne želim priti overdressed, še manj professional, najmanj pa celo underdressed. Pri moji sreči se mi lahko zgodi čisto vse po vrsti:) Predvidevam, da bodo fantje v kavbojkah in puloverju/srajcah. Za punce pa ne vem. Saj se mi na neki drugi strani ravno kaže reklama od Comme, kjer izgleda vse super. A jaz tega nimam/ne znam skombinirati. Pa mogoče me bo zeblo.
Sem srednje velikosti in bolj suha, 34-36. V bokih nisem čisto ozka, ampak trenutno nisem preširoka.
Saj ne vem, če sem sploh kaj smiselnega napisala. Bi bila pa vesela kakšnega namiga:)
Hvala in lep dan!
Oprosti,
biti moram zelo hitra. V službi pripravljamo en velik projekt morda zanimiv tudi za bralke tega foruma, obvestim, ko bo v teku! 🙂
Torej moj predlog je, da je za na take obletnice najbolje obleči kak dober jeans, srajco in blejzer oz. jakno preko. Mislim, da si tako oblečena ravno prav: če so drugi bolj fensi, si ti še vedno ok. Če so drugi bolj sproščeni, tudi ti nisi pretirano okrašena.
Predlagala bi ti torej ozek jeans (oz. ozke črne hlače, če so ti bolj pri srcu), tvoje škornje (za tole obupno vreme bodo povsem ok), namesto prosojne črne majice (ki je, oprosti, hitro videti preveč ceneno ali daje napačne signale) pa oblečeš raje kako lepo srajco, lahko tudi povsem navadno belo. Preko pa črn blejzer in si super! (Ravno zaradi črnega blejzerja bolj priporočam spodaj jeans, da nisi preveč pisarniška in v črno-beli kombinaciji.)
Upam, da se ti zdi primerno, verjemi, za razne obletnice smo vsi vedno v zadregi, kaj obleči.
LP,
Lenka
🙂 Res najlepša hvala za odgovor, predvsem ob gužvi. Vem, kako je to:)
Tista prosojna majica je vijolične barve, spodaj bi tako imela črno spodnjo majico in kolikor mi je znano, ne izgleda ceneno (je celo iz Emporiuma. Saj ne, da bi to povedalo karkoli, a je bila že pohvaljena. Pa kmalu bo prehladno za jo nositi:). Ne glede na vse se skoraj nagibam k temu, ker premorem celo še barvno usklajen nakit. In makeup.
Kavbojke že dlje časa kupujem ene kvalitetne, obstoječe so tako tako, a vseeno premislim o njih. Mislim, da bom nekaj že uspela skombinirati za primerno opravo, se pa še enkrat zahvaljujem in res rada preberem kaj tukaj. Ker jaz pa moda, uhuhu:)
Lep dan in uspešen projekt (da bo dan daljši kot 24 ur:)!
🙂
Ok, majica je torej solidna. Pa ne zaradi Emporiuma. 😀 😀 😀
Sem se ustrašila kake prosojne črne zadevščine z volančki in samo modrčkom spodaj, oprosti. 🙂
Pa lepo se imej!
Enkrat, ko boš utegnila, jaz pa, upam, tudi, pa javi več o tvoji trenutni garderobi in željah, kaj nositi, pa tipu službe ipd., da pogledava, kako spraviti tvojo omaro in stil v red!
Lahko tu ali na Fashionista.si:
http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro
http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/outfiti-nasih-obiskovalk
LP,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.