Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style te razprodaje,…ajajaj

te razprodaje,…ajajaj

Danes sem si vzela čas in odšla na razprodaje. Seveda je sledilo razočaranje, saj je malo več znižano le blago, ki sicer ne gre v promet, ostalo pa ne oz. minimalno.
Sem dobila tudi občutek, da na razprodaje dajo trgovci vse, kar drugače težko prodajo. Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da bo čez cca. 14 dni, spet lepa, nova roba, seveda označena kot novo in lepe zasoljene cene.

očitno je tako, da če želiš kupiti kaj solidnega oz. lepega, pač moraš plačati previsoko maržo trgovcem.
Lep dan vsem!

In to si ti ugotovila šele danes? Vedno je bilo tako.

Ko bi vedeli kaksne marze imajo razni hervisi, intersporti….. Povem, ker sem delala
na carini in sem imela vpogled v dokumentacijo, oziroma sem jo obravnavala. O cifrah nebi,
ker se bojim kaksnih sankcij. So pa marze izredno visoke, oz. nenormalne.

Jaz pa na razprodajah večkrat vidim sicer lepe stvari, ampak v nemogočih velikostih, samo za anoreksične in izjemno debele, za vse ostale pa nič.

Jaz sem delala kot študentka v eni trgovini, vam povem, da imajo marže tudi do 500%. Ne pretiravam, če bi vedeli, po kakšnih cenah trgovci nabavljajo, bi se vam od groze zameglilo pred očmi, ko vidite potem prodajno ceno. Imena trgovine pa žal ne upam javno omeniti.

Ja, marže so astronomske. Zato jaz vedno kupujem na razprodajah, ker se mi prav studi plačevat visoko ceno, kar ni v resnici ni toliko vredno. Grem v tujino, ker mislim, da je večja izbira. Tukaj v Sloveniji sem bila zmeraj razočarana, saj bi me vsakič, skoraj depresija zagrabila. 🙂

Tole o maržah je zelo odvisno; sam imam zdajle vpogled v marže ene priznane znamke športne robe… in je cca 30% – kar se mi niti ne zdi tako hudo.

Jaz sem na razprodaji (v MANI) spomladi kupila en plašček, ki je bil v redni prodaji 60 evrov, na zadnji razprodaji pa 15 evrov. In še pri moji ceni so nekaj zaslužili… Še dobro, da ga nisem kupila za 60 evrov, čeprav sem ga že takrat gledala in še potem, ki je bil na prvi razprodaji 40 evrov… Me zanima, po kakšni ceni so ga dobili!
In se mi smili tisti, ki ga je naredil in zanj dobil le pest riža 🙁

Sem delala kot posrednik med proizvajalcem in maloprodajo – marže so čisto različne; odvisne tudi od lokacije, ne samo od konkurence in kvalitete/znamke blaga … od 20% pa tudi prek 500% :(((

Ja Rok priznana športna znamka neke profesionalne opreme je seveda nižja kot cena opreme za ves ostali folk. Moj fant je športnik in ko je kupoval nekaj opreme so mu dali max 10, 20% popusta saj so trgovci sami povedali, da tle ni nekih blaznih marž. Kolega ima doma trgovino s profi kolesi in tudi pove, da nima visoke marže, da so cene koles dokaj realne.

Ko pa pridemo do produktov za masovno populacijo, ja tle pa so marže da te kap.
Sama sem letos kupila na razprodajah veliko stvari, še ene škornje imam namen v nekem outletu. Veliko stvari prinesejo ven iz jesenske kolekcije, kar je zame odlično. Velikokrat poleti kupim škornje za -70% cene 🙂 Letos sem tako kupila že 3 pare obutve, hlače in srajco… Vse cene so bile vsaj za polovico znižane ali celo več. So pa stvari iz srednjega ranga, obutev znižana iz 150 na 50 60 ipd..
Jaz si samo tako lahko privoščim kvaliteto – na razprodajah, zato si kar vzamem dva tri dni za njih in res vse obletim kjer načeloma nakupujem.

Govorimo o visokih maržah v trgovinah v Sloveniji – kakšne so pa v tujini? Ker se mi zdi, da so v povprečju cene tam-tam?

Ja, tako je. MOderc npr. nabavijo po 2 evra, prodajo ga pa po 30 evrov.

Nižja je cena, višja je marža. Normalno, da na izdelek, ki stane 100 evrov, ne morejo udati 500 % marže, da izdelek, ki stane evro, pač lahko. Pa kje mislite, da zaslužijo več?

Sedaj sem se še spomnila.. Moja kolegica je delala v eni trgovinici ranga HM, two way, orsay ipd.. Vglavnem, nabavne cene so bile po euro, max 3-5 eur… Mene je skoraj kap.

Mater a se da zvohat kje majo ta skladišča pa tam kupovat po takih cenah?:):)

in najbolj me razjezijo kupci,ki rečejo kako ,da imaste vi samo 30% popusta sosednja trgovina pa 70%,ne moreš dopovedat, da če imaš do 70% marže ne moreš dat več popusta,če pa imaš 500% marže daš brez problema 50% popusta ali več.Vsi pa delamo, da zaslužimo, in še preprost račun,za blago si dal 100 € +80% marža = 180€ +22% davek =219,60€ in če daš na to ceno 50% popusta si zaslužil točno 9,80 € bruto,potem pa daj vrečko,elektrika, voda ,smeti,najemnina….plača….,se sploh ne čudim,da je v našem centru že polpvica trgovin zaprla vrata in delajo le trgovine ,ki imajo 500% IN 70% popusta saj kljub temu za slabo kvaliteto blaga zelo dobro zaslužijo.Sama imam plačo z dodatkom za malico in dodatkom za deljen urnik komaj 730€ plače, mož malenkost manj,pa vseeno nikoli ne kupujem v trgovinah kjer je popust več kot 50%,saj to je očitno odiranje kupcev.Če je marža majhna tudi popust ne more bit velik,moja šefica reče,rje več prodamo po normalnih cenah, kakor pa da ceno nabijemo in potem nižamo 70%

Rada imam razprodaje. Tam si kupim kar mi je vsec po zame sprejemljivi ceni. V redni prodaji si pac nisem priprabljena toliko zapravit, na razprodaji pa dobim boljsi kos kot v redni za enako ceno.

Če odkriješ, povej še meni! :)) to bi bilo sanjsko, najti skladišče od Orsaya in Zare in kupovat po takšnih cenah. Uf 🙂

No, Zara (žal) zagotovo nima take zadeve. Stvari (nova kolekcija ali ponaročila) pridejo iz centralnega skladišča direktno v trgovine in to je to. Nič po 3 evre. 😉

LP,
Lenka

Če odkriješ, povej še meni! :)) to bi bilo sanjsko, najti skladišče od Orsaya in Zare in kupovat po takšnih cenah. Uf :)[/quote]

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close