te razprodaje,…ajajaj
Danes sem si vzela čas in odšla na razprodaje. Seveda je sledilo razočaranje, saj je malo več znižano le blago, ki sicer ne gre v promet, ostalo pa ne oz. minimalno.
Sem dobila tudi občutek, da na razprodaje dajo trgovci vse, kar drugače težko prodajo. Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da bo čez cca. 14 dni, spet lepa, nova roba, seveda označena kot novo in lepe zasoljene cene.
očitno je tako, da če želiš kupiti kaj solidnega oz. lepega, pač moraš plačati previsoko maržo trgovcem.
Lep dan vsem!
Jaz sem na razprodaji (v MANI) spomladi kupila en plašček, ki je bil v redni prodaji 60 evrov, na zadnji razprodaji pa 15 evrov. In še pri moji ceni so nekaj zaslužili… Še dobro, da ga nisem kupila za 60 evrov, čeprav sem ga že takrat gledala in še potem, ki je bil na prvi razprodaji 40 evrov… Me zanima, po kakšni ceni so ga dobili!
In se mi smili tisti, ki ga je naredil in zanj dobil le pest riža 🙁
Ja Rok priznana športna znamka neke profesionalne opreme je seveda nižja kot cena opreme za ves ostali folk. Moj fant je športnik in ko je kupoval nekaj opreme so mu dali max 10, 20% popusta saj so trgovci sami povedali, da tle ni nekih blaznih marž. Kolega ima doma trgovino s profi kolesi in tudi pove, da nima visoke marže, da so cene koles dokaj realne.
Ko pa pridemo do produktov za masovno populacijo, ja tle pa so marže da te kap.
Sama sem letos kupila na razprodajah veliko stvari, še ene škornje imam namen v nekem outletu. Veliko stvari prinesejo ven iz jesenske kolekcije, kar je zame odlično. Velikokrat poleti kupim škornje za -70% cene 🙂 Letos sem tako kupila že 3 pare obutve, hlače in srajco… Vse cene so bile vsaj za polovico znižane ali celo več. So pa stvari iz srednjega ranga, obutev znižana iz 150 na 50 60 ipd..
Jaz si samo tako lahko privoščim kvaliteto – na razprodajah, zato si kar vzamem dva tri dni za njih in res vse obletim kjer načeloma nakupujem.
in najbolj me razjezijo kupci,ki rečejo kako ,da imaste vi samo 30% popusta sosednja trgovina pa 70%,ne moreš dopovedat, da če imaš do 70% marže ne moreš dat več popusta,če pa imaš 500% marže daš brez problema 50% popusta ali več.Vsi pa delamo, da zaslužimo, in še preprost račun,za blago si dal 100 € +80% marža = 180€ +22% davek =219,60€ in če daš na to ceno 50% popusta si zaslužil točno 9,80 € bruto,potem pa daj vrečko,elektrika, voda ,smeti,najemnina….plača….,se sploh ne čudim,da je v našem centru že polpvica trgovin zaprla vrata in delajo le trgovine ,ki imajo 500% IN 70% popusta saj kljub temu za slabo kvaliteto blaga zelo dobro zaslužijo.Sama imam plačo z dodatkom za malico in dodatkom za deljen urnik komaj 730€ plače, mož malenkost manj,pa vseeno nikoli ne kupujem v trgovinah kjer je popust več kot 50%,saj to je očitno odiranje kupcev.Če je marža majhna tudi popust ne more bit velik,moja šefica reče,rje več prodamo po normalnih cenah, kakor pa da ceno nabijemo in potem nižamo 70%
No, Zara (žal) zagotovo nima take zadeve. Stvari (nova kolekcija ali ponaročila) pridejo iz centralnega skladišča direktno v trgovine in to je to. Nič po 3 evre. 😉
LP,
Lenka
Če odkriješ, povej še meni! :)) to bi bilo sanjsko, najti skladišče od Orsaya in Zare in kupovat po takšnih cenah. Uf :)[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.