Egipčanska depilacija
Probala še nisem, ampak mislim da boli še bolj kot če te kozmetičarka depilira s trakci. Ker ko sem gledala tako depilacijo ti vsakih 5cm potegne tole pasto dol in spet “namaže” in spet cukne. Punca je kar skakala na mizi. More blazno cukati tale zadeva. Odvisno koliko si občutljiva.
Tudi za navadno depilacijo pravijo kozmetičarke, da se navadiš in te potem nič več ne boli. Ampak to je propaganda. Je boljše po nekaj obiskih, ampak boli pa še vedno. Če pa klepetaš zraven, pa itak “pozabiš” bolečino. Sama mislim, da bolj boli.
me je matral firbec in sem si šla kupit egipčansko depilacijo oz. kleopatrino. Je presenetljivo vredu, tako, da res ne vem zakaj je tista punca, ko sem jo gledala, ko jo je ena depilirala, tako skakala kot da boli kot sto hudičev. Je pa res da jaz zelo dobro prenašam fizično bolečino. Moram pa še malo bolj probat in upam da potegne ven tudi ta močne dlake.
tiste, ki si same delate depilacijo s sladkorno maso, v katero stran namažete maso in v katero potem potegnete? Isto kot pri depilaciji z voskom ali ravno obratno. Sem gledala na spletu in ponavadi pišejo, da ravno obratno kot pri navadni depilaciji (potegneš v nasprotni smeri rasti dlak). Je to res? In ko se vam začne lepiti na kožo (zelo) tako da jo normalno ne spraviš več dol, je mogoče koža prevroča ali bi mogla dati kaj pudra?
Se še učim;)
Pozdravljene Kleopatre,
sladkorna depilacija se od voska razlikuje v tem, da se s sladkorjem dlake pulijo v smeri rasti in se ne trgajo in lomijo zato ni vraščanja in rdečice. Sladkorna pasta se uleže po celi dlaki in jo lepše izpuli, ter se ne cuka v nasprotno smer, kot pri vosku.
Prag bolečine je pri vsaki drugačen tako da je bolečina relativna
Delo s sladkorno pasto je za kozmetičarko malo težje kot z voskom, zato mogoče ne toliko propagirajo to, kozmetičarka rabi drugačno rutino potega oziroma več manjših potegov in ne dela se velike površine na enkrat kot z voskom, zato je lahko bolj zamudno, je pa za kožo
sladkorna depilacija bolj prijazna
veselo čupkanje
Simone Godina – Modrator nega kože
Zdravstveni dietni trener za problematično kožo in dolgoživost
Studio za dolgožvost
Ja, sem jo preizkusila in zdi se mi v redu, je bolj boleča kot britje, ampak dlačice res dobro odstrani, s korenino. No, imam blog in sem jo tam ocenila in napisala nekaj več, tudi s povezavami http://nasveti08.blogspot.com/2013/07/sladkorna-pasta-cleopatra-za-depilacijo.html (če boš še sledila blogu bom zelo vesela, vedno imam kakšen nasvet glede ličenja, nege…itd. Lahko me tudi kaj vprašaš na nasveti08@gmail.com, ali pa kar pišeš v komentar)
tudi jaz sem si kupila Cleopatrino, pa je ne znam uporabljati.
Naj bi se brez trakov, samo nanese se in potem odstrani?
Vse OK, nanesem po celi nogi, potem pa želim odstraniti, ampak to je na mojih nogah v mehki obliki in ne morem samo potegnit dol, lahko samo sperem, ampak potem dlake ostanejo. (sem poskusila tudi dlje časa pustiti na nogi, če se bo posušilo kot obrazna maska – pa nič).
Naslednjič sem poskusila s trakci (čeprav naj bi šlo brez). SEm pasto nanesla na nogo v nasprotni smeri rasti dlak, gor močno podrgnilka trak za vosek in potegnila. To pa je odstranila nekaj dlak, približno polovico ne pa vseh.
Kako pa lahko to pasto večkrat uorabiš, npr. na enem delu noge in nato na drugem (kot so ene rekle)?
Ker sicer imam jaz en lonček za 1x. To pa je kar drag špas.
Pozdravček,
jaz bi kar predlagala, da greste v salon na obravnavo, ker doma je to kar komplicirano, še posebej, če nikoli niste videle kako se to dela, ker se tudi kozmetičarke posebej šolajo za delo s pasto in učijo različne tehnike za različne dele telesa, ker obstajajo različne trdote paste.
Ko boste pri kozmetičarki to videle, pa dajte še same, ker so res zelo specifični prijemi in potegi dela.
Zato pa obstajajo kozmetičarke, ki veliko truda vložijo v šolanja in učenje, ne moremo vse same doma, vsaj ne tako kvalitetno kot to naredijo profesionalci.
Res je da velikokrat ni denarja za to a vse ne gre kar tako enostavno.
Simone Godina – moderator nega
Forum je zaprt za komentiranje.