obleka za poroko
Čao,
it’s me again:) Tista povabljena na maturanca, ki je nato izbrala Zarino obleko:) Spet me lovi čas. Poroka naslednjo soboto, sem mislila nekaj naročiti preko spleta, pa nimajo na zalogi! Eno še imam ogledano na Amazonu, ampak mislim, da je njihova dostava še počasnejša in tudi v prsih obleke najbrž ne bi pobrala.
Sedaj bi torej bilo pametno, da se spravim v kakšno trgovino in najdem nekaj. Problem pa je pomanjkanje časa, saj sem naslednje dni odsotna:) Ja, priznam, kriva sem si sama, ker nisem prej razmišljala, samo ko je pa res tako hitro minilo vse skupaj! 🙂
Zadnjič sem se na hitro obrnila po S. Oliver Selection, Commi, Orsay in Promodu, pa mi ni padlo kaj pametnega v oči. Razmišljam kvečjemu še Nama ali Emporium, ker od butika do butika ne bi ravno skakala:) Cena pa tudi recimo okoli 100 EUR, še bolje, če je manj.
Prosila bi za kak pameten predlog glede trgovine, če mi je kaj ušlo.
Hvala!
Toliko si že obdelala, da težko najdem kaj novega …
Ko boš v Emporiumu, skoči še v Massimo Dutti. Ali pa Marks & Spencer, meni imajo krasne obleke, četudi kanček bolj rezervirane.
Pa poročaj! 🙂
LP,
Lenka
Včeraj pregledala nekaj trgovin. M&S večinoma ni več številk, pa tudi izbira bolj tako tako. S.Oliver Selection mi ne stoji prav dobro, čeprav imajo lušne zadeve. Ena pogojna je v Commi, vendar mogoče pretanka, glede na to, da se pričakuje zima.
Desigual je pa najbrž za recimo da fino Lj poroko na gradu in cerkvi neprimeren? Tam je bila ena še manj pogojna z dolgimi rokavi, katere plus je predvsem, da me najbrž ne bi zeblo:)
Glede na napoved razmišljam, da oblečem eno že obstoječe krilo in nabavim lušno srajčko v recimo Nara Camicie, itak bo očitno potreben še plašč…:)
Naceloma se mi Desigual ne zdi primeren, ceprav pa zna kdaj presenetiti s kaksnin kosom. Pa malo preceni se zenina in nevesto, kaksne oprave recimo pricakujeta.
Glede na napoved bo pa tako dovolj elegantno, ce ne bos v uggicah. ==> Malo heca. 😉
Na Naro Camice sem pa jaz nora se iz otrostva, ko je bila pravi pojem lepote in stila, ko so pri nas v trgovinah se vladale Labodove bluze in Ona-On podlozena ramena.
Pa se plasc na krilo in bluzo super obleces in si urejena! 🙂
LP,
Lenka
Mah sem že razmišljala, ali bi vprašala nevesto, kako naj bi bilo, jo vidim skoraj dnevno. Mislim, da onadva že ne bi komplicirala, mogoče kakšni starši. Pa še to, da sprašujem, kako se naj oblečem, se mi zdi tako malo nesamostojno…:)
V Nara Camicie mi je celo nekaj srajc bilo prav, bom vzela v petek, ko bodo menda popusti:) Ena obleka v Orsayu, ki bi lahko bila tudi za službo, je bila tudi OK. Ampak točno vem, kako se scufajo po nekajkratnem pranju. Se še odločam.
Še vprašanje – ali sta bela srajca in bel plašč-ek slučajno prepovedana?
Poskusila krilo in ne morem skombinirati s plaščkom:(
Še dve vprašanji, mogoče butasti, ampak nisem največji poznavalec protokola:
– kako je s črnim plaščem oziroma jopičem?
– če se da denar za darilo, ali mora biti kuverta zavita? To sem sedaj nekajkrat videla in mi je prav čudno, nekdaj smo dajali samo kuverte, brez nepotrebnih stroškov za zavijanje. Ali je bolje, da se nekaj doda k darilu (vino, šampanjec, bonboni, kaj drugega niti ne bi) in potem to skupaj zavije, da ni samo tista kuverta?
Hvala!
Živjo,
najprej belina. Ja, ta je bolj kot ne po protokolu prepovedana zaradi nevarnosti, da bi te zamenjali z nevesto. No, mislim, da v srajci in plašču ni skrbi za to, a jaz bi se vseeno izognila. Vsaj plaščku, samo bluza na neko barvasto krilo pač ni problem.
Isto velja tudi za črno. Včasih je bila res prepovedana, ker je barva žalovanja, danes pa bi rekla, da pametno skombinirana črna obleka ali črno krilo ali črn plašček ni nobena težava. samo da seveda nisi vsa v črnem.
Torej: črn plašč preko neke obleke je po moje ok. Nihče ne pričakuje, da si boš za poroko kupila nov plašč.
Za darilo: najbolje res denar, tega vsak rabi. 😀 Da pa ne bo samo kuverta, ga daj res skupaj z vinom ali bonbončki. Karkoli več za zraven pa je škoda, saj ti samo dodatno zapravljaš, mladoporočencema pa tisto zraven običajno ni tako pomembno. Torej denar v kuverti z bonboniero, pa si na konju. lepo zavito, to je to. 🙂
Lepo se imejte in dober zakon želim mladoporočencema!
LP,
Lenka
Živijo,
se oglašam po vseh ceremonijah:) Na koncu je bilo tako, da sem zadnji dan pred poroko vzela Orsay obleko, ki bo uporabna tudi za službo. Še nikoli se mi ni zgodilo, da 15 ur pred poroko ne bi vedela, kaj bom oblekla:) Mogoče ne glede na to preveč kompliciram, saj so tam bile tudi malo manj elegantne oprave, našlo se je, seveda, kar nekaj črne barve in celo kak Desigual kos:)
Darilo sem zavila z bonboni pa je bilo (ponovno) med najmanj estetskimi….. Ne bi o tem, da sem to počela tik pred odhodom. Jah očitno je to okraševanje kuvert to neka nova moda.
Obred in zabava pa – SUPER!
Hvala za vso pomoč in prav lep pozdrav.
Jaz sem pri zavijanju daril skoraj vedno med manj skrbnimi. Ni to moja močna točka. Darilo izberem res tako z občutkom, gledam, da bo obdarovacnu všeč, potem me pa zmanjka. 😀
Kaj obleči na poroko se pa človek včasih res obremenjuje, potem pa vidi, da je (skoraj) vse ok. 🙂
Glavno, da ste se zabavali, zdaj naj pa še zakon drži!
Pozdravčki,
LP,
Lenka
Odvisno od krila in bluze/srajčke. Če gre za klasično črno krilo s klasično belo bluzo ali srajco, jaz ne bi.
Če je pa vsak kanček bolj zanimiva kombinacija, pa čisto ok, zakaj ne. 🙂
Pa si omisli bolj zanimive čevlje ali torbico, pa bo. :))
LP,
Lenka
Na tako marelično bi sicer šla lepo bela, kaki zelena, pa seveda kakšna pisana, ki bi imela noter barvo krila in/ali rjavo. Nekaj takega, pač v pravih tonih:
Sicer pa je oblek trenutno verjetno povsod kar veliko, klasični osumljenci za šopnig so H&M, Zara, Jones, Orsay, XYZ, mogoče C&A, pa letos ima Dorothy Perkins v Emporiumu krasno kolekcijo, res krasno!
LP,
Lenka
Meni je recimo tak model popolen pa se rumena barva 🙂
Sem bila v veliko trgovinah kaatere si nastela pa nisem nobene oprijete najdla. Imajo pa take kakrsen si link poslala. Mogoce ves kje bi oprijeto dobila pa se mogoce rumeno?
Drugace pa hvala za nasvete, ce ne dobim obleke oblecem krilo in srajcko s tvojimi nasveti!
Lp
Takele bodcon obleke so lani denimo imeli v Topshopu, samo so bile noro hitro razprodane. Bi morala preverit, ce je letos in zdaj se kaj.
Na ASOS-u je tudi zagotovo kaj v tem stilu, ampak to je pac spletni nakup. Otiginal dizajner tovrstnih oblek je pa Herve Leger.
Bom se malo pobrskala in javim.
LP,
Lenka
Malo sem pobrskala. Kaksne se ti zdijo?
http://www.axparis.com/products/Cut-Out-Twist-V-Front-Dress.html
http://www.amazon.com/Miusol-Womens-Ladies-Stretch-Dresses/dp/B00CHZYWNW/
Vse so mi všeč, razen 3. Kombinacija obleke brez rokavov in oprijetega kroja zna biti malo preveč cenena, sploh če gre za jersey material, kar to za to ceno skoraj gotovo je. To je bolj za na plažo, ne za na poroko.
Prva je super, ker imaš za cerkev pokrite rame, druga je zaradi bočnih izrezov najbolj modna. Zraven pa srebrne sandale ali črne salonarje in malo torbico.
LP,
Lenka
http://www.zara.com/us/en/woman/dresses/dress-with-cut-out-detail-at-the-back-c437631p1146050.html
Evo pa sm kupila oblekco. Kaksna se ti zdi?
Lp
Super, super, super je. Modna, elegantna, nosljiva, lahko jo boš kombinirala na različne načine, skratka krasna stvar.
Za kombiniranje pa priporočam dva videza.
1. varianta je, da poleg obuješ črne salonarje ali sandale s peto (kot na sliki), preko si nadeneš črno jakno in vzameš črno torbico.
2. varianta je bolj barvasta. Na tako oranžno super nosiš močno pink barvo, kar je tudi zelo trendi kombinacija. Torej poiščeš pink blejzer ali jopico (če boš iskala kaj za preko), sicer pa nujno pink torbico malo večjih dimenzij in bolj geometrične oblike. Obuješ pa zraven nekaj nevtralnega (nude salonarje) ali pa kake čevlje, kjer je kombinacija obeh barv (pa ne kakih rožastih, bolj kaj geometrijskega zopet, npr. paščki pri sandalih v oranžni in pink ali podobno).
http://thehut.pantherssl.com/productimg/0/600/600/54/10651654-1361184565-924810.jpg
LP,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.