najstnice, “oblekice”
konec prejšnjega tena…birma…ok, birmanke oblečene stvari primerno, nekatera dekleta pred cerkvijo pa omg!!! osnovnošolke, dijakinje nižjih letnikov oblečene kot k* , komaj pokrita rit in štikle, da niso mogle niti normalno stati kaj šele hoditi…starši podpirate tako modo? moja 16 letna hči se je zgražala, torej še nisem staromodna pri svojih 39.
Počakaj na valeto. Tudi komaj pokrijejo tazadnje, pete pa take, da se že na km vidiš, kako se dečva lomi in se ti kot gledalec bojiš, da bo padla. Pa konec koncev naj pade, a da se polomi, si pa ne želiš. Za piko na i pa so še čim bolj razgaljene, pa čeprav je zunaj hladno in primerno za jopo, ne za kombinežo.
Glej, imam tudi jaz 17 letno hči, ki se nikoli ne zgraža nad drugimi. To sem jo naučila še ko je bila majhna, da se sprejema ljudi, dogodke, kakršnikoli že so. Vsak ve zase, kaj mu je ali ni všeč, kaj da nase in kaj ne….
Torej, nekje si falila v vzgoji ali pa pri dajanju lastnega zgleda, se tudi ti zgražaš nad čem, kar pač tebi ni povšeči? butasto! in s tem se še hvališ na MON? ne rabiš, kajne????
Ob pogledu na letom povsem neprimerno odete luštne deklice mene kar malce zmrazi – pretirano uresničena želja po odraslem izgledu jih kaj kmalu spremeni v na videz lahke ženske.
Razumem sicer dekleta, da bi rada preizkusila “statusne simbole” odraslih žensk, ne razumem pa njihovih mam, ki bi jim morale znati subtilno, taktno namigniti in nevsiljivo svetovati.
Saj, vsak po svoje, ampak na škodo deklic….
Kako primitivno razmišljanje. Ne moreš razumeti, kaj, da niso vse punce enake? Da imajo ene v glavi več, druge manj??[/quote]
Lahko ti vrnem z istim vprašanjem. Ne moreš razumeti, da niso vse punce enake? Da imajo ene v glavi več, druge manj?
Primitiven je pa ponavadi tisti, ki drugim očita primitivnost, sploh če niti ne razume poante.
Ne, ti si tisti, ki ne razumeš. Ponavadi je zavisten tisti, ki najprej pomisli na zavist.
Zakaj ne moreš razumeti, da nekemu dekletu pač ni do tega, da bi se tam razkazovala na pol gola? Zakaj misliš, da to ne more biti mogoče, zakaj misliš, da je to dekle samo zavistno in se v resnici tudi sama želi razgaliti? Zakaj enostavno ne moreš dojeti, da je enemu dekletu takšna oprava všeč, drugemu pa pač ni? Tudi mlade punce so različne, eni je všeč eno, drugi drugo. Ne rečem, da ni kakšna tudi zavistna, ne moreš pa vseh metati v isti koš.
…da se oblečejo po modi in željah.
V dolge kikle se bodo oblačile pri osemdesetih.
Zgražajo in oči zavijajo pa tisti,ki so v najstniških letih najbolj ponočevali in počeli neumnosti.
Zdaj so pa že vse pozabili, pa se delajo svetnike…
Ali pa so jih starši takrat držali na kratko,pa so zdaj mladini fouš…
“zdaj je čas” in “vsak po svoje” a vidve sta dve osebi v enem telesu?? Razcepljena osebnost mogoče?
Če nisi opazila, gre za punco, ne staro gospo, ki se je zgražala nad oblačili sošolk.
In očitno ti poznaš samo dve poti: ali sexaš pri 13 letih ali pa nikoli. Srednje poti pa ni ali kako?
Se mi zdi, da si ti ena uboga reva, ki si se začela dol dajat še kot otrok, zdaj se pa tolažiš, da so tiste, ki so bile pametnejše od tebe, do smrti ostale stare device. Ah ja, kaj vse ta ljuba zemlja nosi…
Lahko noč!
Vpliv Kim Kardashian in njej podobnih puhoglavk, katerim želijo bit tele hčerke garderobno podobne. Kar je res grozno za videt. Nekatera dekleta, ki so sicer luštna v natur izvedbi in letom primerno, se nakurbirijo, da je groza. Izgledajo ceneno. In res se lahko vprašamo, kakšno pamet imajo njihovi starši, ki jim douščajo da take stopicljajo celo zraven njih in se jim zdijo lepe in oh in ah in še huje, ko začnejo zahajat “ven” po vikend pohodih? A doma ni realnih ogledal, ali pa imajo samo tista cirkuška, ki popačene grozne podobe naredijo lepe za samo njihove oči?
se strinjam, naj se oblačijo letom primerno, ne pa, da se otroci oblačijo kot 25 letne punce in na tistih otroških obrazkih pol kile pudra in drugih ličil. Enostavno, ne pristaja jim! Avtorica, ti dam prav, tvoja hči je zdravih življenjskih nazorov. Druge pa le kokodakajte, da je to samo nevoščljivost.
Me prav zanima, kako “subtilno, taktno namigneš in nevsiljivo svetuješ” štirinajstletnici, ki je prepričana, da je življenjskega pomena, da pride na valeto v štiklah? Ker bodo itak tud vse sošolke (no kakšna najbrž ne, ker je to ne zanima, pa kakšna zarad “nevsiljivega” maminega svetovanja). Naša se že kakšno leto ali dve bolj ali manj sama ukvarja s svojo garderobo, razen kakšnih večjih in dražjih nakupov, a zdaj naj ji pa začnem solit pamet, da mora it v kikli do kolen, bluzici in balerinkah (ki jih sicer nosi) na valeto? To je pač njen dan, pa čeprav ima štirinajst let…
Me prav zanima, kako “subtilno, taktno namigneš in nevsiljivo svetuješ” štirinajstletnici, ki je prepričana, da je življenjskega pomena, da pride na valeto v štiklah? Ker bodo itak tud vse sošolke (no kakšna najbrž ne, ker je to ne zanima, pa kakšna zarad “nevsiljivega” maminega svetovanja). Naša se že kakšno leto ali dve bolj ali manj sama ukvarja s svojo garderobo, razen kakšnih večjih in dražjih nakupov, a zdaj naj ji pa začnem solit pamet, da mora it v kikli do kolen, bluzici in balerinkah (ki jih sicer nosi) na valeto? To je pač njen dan, pa čeprav ima štirinajst let…[/quote]
Pa dobro, ati znaš ločiti – eno je valeta, ki je prvi tak javni pojavni dogodek za pubertetnice, drugo je pa birma od sorodnice, kjer ni ona taglavna in na katero pride nakurbirjena, no!
Dogodka sta v tem primeru popolnoma različna, na enemu primerno za štiklast svoboden izgled, na drugem pa nikakor ne!
Ja, glej, če se nisi znala in se ne znaš pogovarjat z otrokom in mu predočit par življenjskih resnic, potlej je problem malce globji kot so recimo le visoke štikle.
Za nekatere matere prezgodaj “razmetanih” najstnic očitno obstajata le dva modela oblačenja: – “nune” in – oprostite izrazu – “kurbe” (pobarvane v klovne). Ker prvega nočete, dopuščate drugo.
Pa je vmes še toliko odtenkov – in dolžin – in z nekaj modnega poznavanja in obladanja osnov ličenja se takim luštnim dekletom lahko krasno svetuje, kako se opraviti na tak pomemben dan.
Dolžina do kolen res ni potrebna, enako pa ni potreben izrez do popka in na hrbtu do trtice.
Privlačnost oblačila se lahko doseže z izbranostjo tkanine, zanimivim rezom, naramnicami..
Enako menda res ni potrebna par cm debela pleskarija na lepem, mladem, zdravem obrazu.
Pa petke – če že, naj zna deklica hoditi v njih, sicer je žal smešna.
Pri nas imamo tudi najstnico doma 🙂 Valeta je bila pa mix okusnega in neokusnega, mi smo situacijo reševali s polnimi petkami nekaj v temle stilu.
Zdraven pa črna oblekica primerne dolžine v temle stilu. Obleka čisto črna, brez dodatkov.
Sicer nisem še mama ampak sestra, vem pa da moje tamale ne bi pustila na valeto/maturanca
odete v prekratka oblačila/previsoke pete. Gre za nek svečan dogodek in ne kazanje kdo si upa več. Okus je pri tovrstnih dogodkih za moje pojme izredno pomemben. Pa tudi leta 🙂
Pa se opravičujem, ker vlečem temo iz naftalina. Morala sem! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.