Kako do stilske preobrazbe?
In ogromno denarja, kajne?[/quote]
V bistvu ne. Ker to ni bila filmska preobrazba v 7 dneh.
O prehrani in športanju izobraževanje po forumih. Frizer pač ja, stane. Depilacija – britje. Oblikovanje obrvi – 21 EUR. navet glede ličenja – DM prodajalka + nakup senčila, pudra. Nohti – sama. menjava garderobe – veliko opazovanja, kaj in kako, počasna menjava s premislekom, da se vse dopolnjuje.
To sem bila jaz. Čisto enostavno:
– moji frizerki sem povedala, da želim kaj, kar bi mi pašalo in sem ji vnaprej povedala, česa ne maram, potem pa sem popolnoma zaupala glede barve las (ampak samo odtenek je izbrala ona, sama sem rekla, da želim rjavo barvo, ona se je odločila potem za toplo rjavo), glede vrste pričeske (rekla sem ji, da želim dolge lase, ostalo pa lahko oblikuje po svoje)
– obrvi ti uredi kozmetičarka, potem se samo linije držiš
– v različnih knjigah in po netu lahko prebereš, kateri modeli pašejo tvojemu tipu postave in tvoji obarvanosti kože in las…
– če nosiš očala, greš na lasersko operacijo
-kupiš oblačila, ki ti pristajajo in vržeš stran vse vrečasto in kar ne polepša postave
– kozmetičarka tudi pove, katera ličila bi ti pristajala – poveš ji, da naj ti pove, kaj se ji zdi, kako si obarvan, lahko prineseš knjigo s sabo, kjer je to opisano (mislim, da imajo na Planetu lepote fajn opisane tipe)
– lahko greš na kakšen tečaj ličenja… to bi sama kar rada šla, a še ni zmeslo…
– glede kombinacij za oblačenje moraš imet imalo smisla, lahko pa tudi malo ogledaš na netu, kako je kdo oblečen, kar ti je všeč, tako za navdih….
– shujšat pa mi ni bilo nikoli potrebno ker sem suha, srečo imam tudi, da imam naravno lepo oblikovano postavo
Vsak je lahko lep, le malo truda mora vnest v to .. in denarja seveda,
Jaz sem za svojo stilsko preobrazbo porabila minimalno.
1.Uredila sem si prehrano – kar pomeni da sem iz prehrane odstranila vse nezdravo – belo moko, sladkor, kruh, ocvrto, hitro hrano,….
Pojem največ jabolk, zelja, domačih orehov, kuham preporst zelenjavne jedi, mesa, skute, jajc zmerno, malico si sedaj nosi sama v službo in me pride dosti ceneje.
2.Začela sem športat – doma telovadba in tek za hišo
3.Vse pedikure, maikure, depilacije, obrvi – vse v lastni režiji
4. Nosim simpl srednje dolgo frizuro – zato grem h frizerju 2x letno, ker prisegam na naravno se ne barvam, res pa je, da nimam sivih (no tu in tam že je :))
5. Garderobo sem jeseni in pozimi ponosila staro (mal sem sčarala in skombinirala) in našparala za pomlad-poletje nekaj denarja, da sem si kupim gaderobo, ker sedaj se mi pa po kilah že res pozna.
Kupila sem tole:
2x hlače – črne, bele(do gležnjev)
3x krilo – pisano, bež, sivo ( A model)
3x srajča – rdeča, bela, sv. modra
3x majčka – bež, roza, bela z modrimi rožicami
1 bež in 1 črne balerinke, 1 sandale za polet
3 šale – za skombinirat z srajčami, majčkami
nekaj najlonk, nogavic, perila, 2 tanka pasova
Vse skupaj me je prišlo cca 220 €, kupovala sem v cenejših trgovinah Takko, C&A, Orsay in 20 € za frizerja. Na malicah pa prišparam sigurno vsak mesec 50€. Tako, da sem še v plusu :)))
Stane okoli dva tisoč evrov – dioptrija pa ti večinoma ne ostane – meni ni ostala, vidim perfektno, kljub temu, da sem imela dioptrijo okoli minus sedem.
Sama sem le dala predloge, ni potrebno, da vsak to upošteva… seveda ni nobenega problema, če kdo nosi očala… Sama si z očali nisem bila všeč. Enim so celo všeč ženske z očali, in to je čisto ok, sama pač si nisem bila in meni je pri samozavesti to ful pomagalo, da ne omenjam, kako je fajn sedaj, ko lahko plavam brez očal, savnanje je bolj ok…
Jaz sem se operirala izključno zaradi videza, ker sem bila zaradi očal nesrečna – stalo me je res komaj nekaj čez 2000 €, sedaj očal nimam več, ko sem šla nazadnje na pregled za avto, so mi rekli, da jih ne potrebujem več niti za vožnjo avtomobila. Od takrat je že nekaj let in je situacija nespremenjena.
Zame je bila to res dobra investicija in še enkrat bi šla skozi. Je pa res, da vsem ne pomaga… enim ostane dioptrija, za tiste ni nevem koliko smiselno….
Forum je zaprt za komentiranje.