3 mesece po porodu začeli izpadati lasje – na pomoč!
Ves čas nosečnosti zaradi hormonov lasje minimalno izpadajo, po treh mesecih (prbl) po porodu, pa se nadoknadi za vse za nazaj. Izpadejo na veliko in potem začno rast novi. se spomnim, da sem sama imela spodaj pravi mali prirastek (še eno frizurco)
Pomoči ni. To so “medalje za materinstvo”. Al pa žrtve, kakor vzameš!
Tudi meni so začeli izpadati tri mesece po porodu. Ampak to res veliko las, prej sem imela fuuuul goste lase. Menda je normalno, da izpadajo tudi dve leti….hormoni in to. No meni so na polno izpadali več kot tri leta. Izgubila sem vsaj polovico mojih las, tako, da je sedaj čop las res bogi :(. Katastrofa. Sedaj jem neoluščeno mleto proso v jogurtu vsak dan. Že več kot pol leta. Rezultat? Začeli so mi poganjati novi lasje, pa izpadajo skoraj nič več, zgolj v mejah normale. Poskusi.
Las izpade cirka tri mesece po tistem, ko odmre. Ob porodu se zaradi hormonskih sprememb lahko zgodi, da jih odmre ogromno in posledično se čez tri mesece zgodi izpadanje.
Pri meni je bilo GROZNO, na srečo sem imela kratke lase. Smo bili vmes tudi na dopustu v hotelskem apartmaju in me je bilo dobesedno sram, kaj sem naredila v apartmaju. Sicer je bil tam tudi sesalec, tako da sem sproti lahko sesala, a vseeno …
Skratka, to bo zdaj par mesecev tako, nato se pa pripravi na pospešeno rast – jaz sem imela potem tako šavje na glavi, da frizerka ni mogla verjeti svojim očem. In še danes, deset let po porodu, mi odganjajo – nimam frufruja, ampak imam od ta mladih laskov skoraj toliko las na čelu, kot da bi bila tako postrižena. Res noro, ti povem.
Aja, narediti ne moreš nič. Jaz sem bila pri dermatologinji (zaradi drugih stvari) in sem jo vprašala tudi glede las, in je rekla, da nič ne more povoziti normalnega hormonskega ciklusa in naj se lepo sprijaznim.
Hja, proso ti mogoče pomaga, da so lasje za pikico bolj zdravi, da je pa povzročilo vnovično rast, pa lahko kar pozabiš, ker ni. Rasti bi ti začeli tudi brez prosa. Garantirano, dam roko stran.
No pri meni ni bilo nobene rasti las, nikakor pa ne pospešene vsaj tri leta. Verjetno pri vsaki drugače reagira.[/quote]
No, menda je to kar običajen cikel – tri mesece po porodu začnejo izpadat, tri mesece rabijo mešički, da si opomorejo in da odžene nov las, tako da bi pol leta po porodu že morali začeti spet rasti. Ne vem, očitno sem ali jaz imela srečo ali pa ti res hudo smolo. Si imela še kakšne druge hormonske težave mogoče?
No pri meni ni bilo nobene rasti las, nikakor pa ne pospešene vsaj tri leta. Verjetno pri vsaki drugače reagira.[/quote]
No, menda je to kar običajen cikel – tri mesece po porodu začnejo izpadat, tri mesece rabijo mešički, da si opomorejo in da odžene nov las, tako da bi pol leta po porodu že morali začeti spet rasti. Ne vem, očitno sem ali jaz imela srečo ali pa ti res hudo smolo. Si imela še kakšne druge hormonske težave mogoče?[/quote]
Ne, vendar pa pripisujem jemanje KT slabi hormonski situaciji. Se mi zdi, da tudi zato nisem mogla nikakor shujšat. Pa k nikoli v življenju nisem imela problem z lasmi, vedno sem jih imela “za izvoz”, pol pa takole. Sedaj je ok oz. bolje, upam, da tako ostane.
Kot pravijo punce zgoraj – nič ne moreš, pač počakaš da mine. Jaz sem imela to srečo, da sem imela po koncu (intenzivnega) izpadanja dosti bolj goste, bolj kvalitetne in popolnoma nič mastne lase, kar mi je sicer pred nosečnostjo ves čas povzročalo težave. Rezultat je torej lahko tudi razveseljujoč!
Če imaš dolge lase, potem izgleda vse še bolj tragično, kot pri kratkih, ker je res vsepovsod polno teh las. Meni sedaj eno leto po porodu tudi že na polno poganja svež frufru:)
Je pa kar kriza po treh mesecih, ja. Meni je bilo najhuje, ko sem umivala lase. Pa še sedaj imam po česanju bolj poln glavnik kot včasih.
Lej, ne morejo ti ampule preprečit, da bi izpadel las, ki je odmrl. In las odmre cca tri mesece prej, preden dejansko izpade. Karkoli daješ na lase (in na kožo, ko smo že pri tem), je lari fari oziroma puljenje denarja iz žepa. Kolikor lahko pomagaš, je s prehrano, načinom življenja, skrbjo za splošno zdravje in tako dalje. S kozmetiko pa ne moreš rešiti ničesar.
Ti si ampule očitno začela uporabljati ravno takrat, ko je že narava šla nazaj na stara pota, zato se ti zdi, da so ti pomagale (plus placebo efekt, ki je dokazan).
če katero zanima ,
da lasje bolje rastejo namočis korenine navadne koprive,zrezane, v šnopsu-domače, pustiš da tinktura stoji 14 dni, potem natiraš lasišče kar se da pogosto, lahko tudi vsak dan večkrat , če je možno, rezultat zagotovljen. lasje začnejo rasti, moraš pa redno vtirat. v izogib vonju lahko dodaš kako kaplico eteričnega olja sivke v tinkturo, da prijetneje diši.
steklenico s širokim vratom napolneš z zrezanimi koreninicami, zaliješ z žganjem , čakaš 14 dni, in je nared:)
preverjeno!
lp vsem laskam
Forum je zaprt za komentiranje.