Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ličenje in zunanji videz

Ličenje in zunanji videz

Rada bi se naučila tehnik ličenja.

Včasih sem se malce naličila, ob pomankanju časa (služba, majhni otroci, gospodinjstvo) pa sem se kar malo zapustila. na splošno sem zunanji videz potisnila kar malo na stranski tir, sedaj pa bi rada to spremenila.
Res se ne spomnim kdaj sem si nazadnje kupila kakšen lep kos oblačila, ne samo tisto najnujnejše.

Zadnjič sem šla malo po trgovinah in se mi zdi, da sploh ne znam več kupit nobenega kosa garderobe, sploh ne vem kaj skombinirat, kaj šele da bi znala na sebi z ličilom malenkost poživiti obraz.

Kako se tega sploh lotit oz. kje začet? Kakšna ideja?

Enako je z menoj. Že kar lep čas si nisem kupila kakšen kos obleke, razen najnujnejše in ne znam kombinirat oblačil. Včasih me prime, da bi šla v kak šoping, a kaj ko nimam idej. Naličim se brez problema, garderoba, razen enostavnih majčk, kavbojk pa je pri meni pusta in dolgočasna.

Na fbju vidim ob straneh reklame za ličenje..brezplačni nasveti..pa zastonj prebereš skupno z nasveti..Pa recimo te revije za ženske ima skoraj vsaka tudi rubrike o modi o trendih o ličenju.Pa daš tista 2 evra pa boš na tekočem.Kar se tiče oblek,sej kar je v trgovinah (ne vseh razen butiki za upokojence) je pač moderno.Sledi srcu kar se ti zdi da ti je všeč.Ni težko.srečno mamica,kar pogumno v novo pomlad!

Tukaj je še ena možnost, je pa zadeva čisto precenjena. Ne vem, kdo si lahko to privošči??

http://www.susnjara.si/workshopwmajanina.pdf

Ojej. Brez zamere, ampak sedaj mi je jasno, zakaj toliko žensk hodi naokrog katastrofalno oblečenih. Če razmišljajo na tak način,……. Ni važno samo, ali je moderno ali ne, kosi oblačil se morejo tudi med seboj lepo ujemati in ne paše vsaka cunja vsaki postavi in starosti.

Avtorica, kar se tiče ličenja, bi bilo mogoče dobro it enkrat h kozmetičarki, da te naliči in ti da kakšen nasvet, kakšno ličenje je primerno za tvojo polt, obliko in barvo oči, obraza, pa kakšen make up je primeren za različne priložnosti.

Obleke pa…….hm…….najprej pazi, da ne kupiš prevelikih ali premajhnih. Kupi oblačila, za katere veš, da jih boš nosila, naprimer brez pomena je kupiti krilo samo zato, ker je moderno, čeprav kril sploh ne nosiš in veš, da bo obležalo v omari. Pazi tudi, da obleke na pravih mestih kaj prikrijejo oz. povdarijo. Naprimer, če imaš mogoče mal trebuščka, nikar ne izberi obleke, ki je v pasu preveč oprijeta, saj bo trebušček še bolj povdarjen. Izbiraj raje bolj umirjene in pastelne barve, bolj žive in kričeče barve prihrani raje za kakšne modne dodatke, samo toliko, da malo poživijo. Pri vzorcih pazi, da pravilno kombiniraš, torej če imaš marogasto, črtasto, pikasto,….kakršnokoli že majico, naj bodo hlače ali krilo enobarvne. Ali obratno. Naj ne bo preveč dolgočasno, pa tudi ne preveč divje. Nekaj vmes. Prelistaj kakšen katalog z oblačili ali revijo, pa poglej kako so ženske urejene in kakšne kombinacije grejo lepo skupaj. Kaj pa če prosiš kakšno prijateljico ali sodelavko, naj gre s teboj? Vedno je dobro slišati še kako mnenje. Ponavadi ženske z veseljem sprejmemo take “naloge”. 🙂

Na you tube je ogromno video o ličenju:
http://www.youtube.com/watch?v=OB8nfJCOIeE

Sama se ličim vsak dan razen ko sem doma se ne ličim. Najprej imam kako kremo gor od Niveje da mi vlaži kožo, potem dam podlago-tekoči puder ali BB-obarvano kremo, čez dam puder v prahu(to delam s čopičem) da matiram kožo da se ne svetim. Potem si zarišem obrvi z barvico za obrvi, ne v celoti ampak samo zakrijem prazna mesta kjer ni obrvi. Nato z eye-linerjem potegnem črtico na veki, ali dodam kakšno senčilo, uporabim klešče za trepalnice da so bolj privihnjene jih namažem s kar debelo plastjo maskare, zgornje in spodnje. Na koncu dodam za lička še rouge, imam jih več take kjer se namaže s prstom in v prahu kjer jih nanašam s čopičem. Ker imam pod očmi malo tanjšo kožo se mi tam vidijo žilice spodaj in temna barva zato uporabljam vedno svetlejši korektor na tem predelu. Za ustnice običajno uporabljam lip-glosse vseh barv, pod lip glosse vedno nanesem še plast vazelina za vlaženje. Če pa se že našminkam s šminko pa uporabim kako svetlo roza, svetlo oranžno, nežno rdečo barvo šminke, ko si šminkam ustnice vedno najprej začrtam linije z mehkim svinčnikom za ustnice da naredim rahlo obrobo potem nanesem šminko in čez potegnem še s tanko plastjo prozornega lip-glossa.

Se strinjam ženske ja, vsi preveč nosimo jeans in pa majčke. Sedaj na pomlad je dobra ideja kakšne pomladne oblekice, baby-doll stil, dodaš še en pas zraven, balerinke, štiklice in pa čez kakšen dober blazer. Ali pa dober skinny jeans, kaka huda majčka in pa res kvaliteten blazer za čez. To deluje zelo lepo. Pa ne pozabite na nohtke, rdeča barva lepo izpade, glamurozno(pri rdečih nohtkih imejte kratke nohte) ali pa puder barve na nohtih tudi zelo urejeno izgleda.

Lahko si pomagate s kombiniranjem oblačil tukaj, da se malo poigrate:

http://www.hm.com/us/dressingroom/LADIES

Jaz bom napisala samo za nakup oblačil.

Prva točka je, da ugotoviš, kakšen tip postave imaš – je to hruška, jabolko, je tvoja postava športna ali morda v obliki peščene ure. Od tega je namreč odvisno, katera oblačila ti bodo pristajala.

Druga stvar je, da pregledaš kake revije ali pa še lažje, ceneje in hitreje pobrskaš po spletu. V googla na primer flikneš svoj tip postave in bereš – recimo tule:

http://lifestyle.enaa.com/Moda-in-lepota/Modni-trendi/Poletne-obleke-za-vse-postave.html

Lahko pa tudi nam sporočiš, kakšna je tvoja postava, pa razmislimo, kaj bi ti ustrezalo.

Potem sledijo ogledi trgovin. Načeloma razmisliš, kolikšen fond denarja imaš in katero konfekcijsko številko, da najdeš prave trgovine zase.

Npr.
za velikosti tam do 40, 42 Zara, Topshop, Hugo Boss, Liu Jo, Penny Black, Sinequanone …
za velikosti do 46 Dorothy Perkins, Max Mara, Marella, apriori, Mexx, S’ Oliver, Gerry Weber, Voegele, C&A, HM& …
za velikosti dalje: Punt Roma, Elena Miro

Potem razmisliš še o financah in veš, katere od teh trgovin so primerne.

Potem pa greš po trgovinah in pomerjaš. Lahko res vzameš s sabo kolegico za drugo mnenje, lahko pa se tudi kje naročiš na brezplačno stilsko svetovanje, da ne boš ravno Nini Šušnjara plačevala. Tako možnost ima recimo Emporium pa Nama mislim, da tudi.

Zavedaj se, da so v zgoraj naštetih trgovinah skoraj ali res vse stvari modne, torej kar se mode tiče z ničemer skoraj ne moreš zgrešiti. Zgrešiš lahko samo z barvo ali fitom – zato pač povprašaj še koga.

Pa ne boj se biti malo pogumna – to je dobrodošlo. In zavedaj se, da se danes moda močno navezuje na pretekla obdobja, zato ne izpadi kot nevedna in ne komentiraj v stilu, da je nekaj za stare mame ali kot iz 80. :))

Lahko pa se tudi tu ali preko Fashionista.si malo bolj opišeš, pa ti pomagamo s kakšnim bolj konkretnim nasvetom. 🙂

http://fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close