smučarska jakna-vodni stolpec
Odvisno ali misliš biti bolj na riti ali smučat 🙂
Stolpec skorajda nima veze za tiste, ki ne padajo potleh. Ali pa recimo, če bi padal res tamoker sneg potem bi ti jakna s 3000 recimo premočila…
Ker pa v takem vremenu ne boš hodila naokoli, sploh ne smučat ti bo čisto OK katerakoli.Jaz imam eno icepeak s 3000 in sem bila zadnjič kljub nešteto padcem in valjanju po snegu suha.
Pa lepo se imej! :))
za reklamni trik;
Drugače pa tale stolpec ni marketinški trik, daleč od tega. Sem imela priložnost poskusit vrhunsko jakno s 15000 stolpca(sposojena), ravno po tamokrem snegu sem se vračala domov, brez dežnika.. Jakna je bila ob vstopu v stanovanje SUHA. Niti malo mokra površina, samo otepla sem jo. Kolegici je premočila totalno, mokra vse do puloverja. Res pa da je to drag špas in niti pod razno ne bi šla kupovat tega, samo povem mojo izkušnjo.
ne nasedaj tipično slovenskemu razmišljanju, po katerem moraš za to, da greš z mulcem ob sončnem vremenu za dve uri na sneg, imeti najmanj oh in sploh opremo z ne vem kakšnim vodnim stolpcem, vindstoperjem, dihajočim materialom itd…seveda tudi renomirane znamke, sicer te izločijo iz družbe.
za to, kar rabiš ti, je dobra vsaka smučarska bunda, ni važno katere znamke…..glej, da ti je všeč, da ti paše….pa magari je 30 eur.
kar se tiče nepremočljivosti….jaz imam no name smučarsko opremo….že 10 let. še nikoli nisem bil moker, premočen, prešvican itd….smučam, ko je lepo vreme, po snegu se ne valjam, ne sedim v snegu eno uro in več ( za to so klopi..), če me kdaj usuje, se otresem in grem dalje…
pri teh nepremočljivih materialih pa je zelo pomembna zgornja plast, ki zagotavlja vodoodbojnost. s pogostimi pranji se to spere in uniči, tudi pri najboljših in najdražjih bundah.
V glavnem, moj nasvet je ne kupuj opreme za ekstremne alpiniste in podobne profesionalce, ki v tej opremi preživijo 3 mesece vsak dan po 10 in več ur, ne glede na vreme. Tako opremo namreč kupuje povprečen slovenec, potem pa na sončku pije kavo ali pivo.
Forum je zaprt za komentiranje.