So prameni sploh se v modi?
He, he…
Sploh pa moški itak ne razumemo čemu ta obsedenost z raznobarvnimi lasmi.[/quote]
Itak da ne. Moski razumete samo obsedenost 40+ letnikov vasega spola, z blond prameni na buci :)))
Samo res, ne vem ce je kaksna stvar bolj ogabna kot odrasel moski z blond prameni no. Nekateri kot, da so iz lune padli. Jaz umrem od smeha (in sramote), da mi fotr okol tak skaklja, kaj sele partner. Ga obrijem na nulo ponoci, ko bi spal.
Avtorica – so se v modi, ampak ne vec taksni kontrasti kot so bili vcasih. Zdaj recimo na crne lase dajo kaksno temno rjavo, prej pa so tiscali na buce od peroksidno blond do vijolicne.
Tudi v našem okolju se uporablja beseda pramena. In to ne šele zadnja leta, ampak že kar daleč v prejšnjem stoletju.
Moj ata je npr. uporabljal tudi besedo jermena, za množino besede jermen. En jermen, dva jermena, trije jermeni, potem pa se pravilna slovenščina izgubi in nastane več jermen, ne več jermenov. Npr. kaj boš delal – nova jermena ali novo jermenje, nikakor se ni reklo nove jermene. Takšna oblika je pomenila večjo količino stvari.
Recimo, v zvezi z današnjo temo: daš delat tri pramene, pa štiri pramene,…pa petnajst pramenov, pa dvajset pramenov…. skratka daš delat pramena, hehe. Mene množinska oblika “pramena” sploh ne moti tako kot npr. “z prameni” :))
Tudi v našem okolju se uporablja beseda pramena. In to ne šele zadnja leta, ampak že kar daleč v prejšnjem stoletju.
Moj ata je npr. uporabljal tudi besedo jermena, za množino besede jermen. En jermen, dva jermena, trije jermeni, potem pa se pravilna slovenščina izgubi in nastane več jermen, ne več jermenov. Npr. kaj boš delal – nova jermena ali novo jermenje, nikakor se ni reklo nove jermene. Takšna oblika je pomenila večjo količino stvari.
Recimo, v zvezi z današnjo temo: daš delat tri pramene, pa štiri pramene,…pa petnajst pramenov, pa dvajset pramenov…. skratka daš delat pramena, hehe. Mene množinska oblika “pramena” sploh ne moti tako kot npr. “z prameni” :))[/quote]
Kul:)! Kje to?
Recimo, v zvezi z današnjo temo: daš delat tri pramene, pa štiri pramene,…pa petnajst pramenov, pa dvajset pramenov…. skratka daš delat pramena, hehe. Mene množinska oblika “pramena” sploh ne moti tako kot npr. “z prameni” :))[/quote]
Kul:)! Kje to?[/quote]
Na Gorenjskem, okolica Tržiča 😉
Glede pravilnosti bi pa dodala samo še tole. Tudi čim prej in kadar koli smo mi v šoli pisali skupaj (res pa je bilo to že precej pred letom 2000), zdaj pa je menda prav narazen. pa šestnajst smo mi naglašali na e, zdaj je menda pravilno na a. Če se lahko nekaj spremeni, se lahko tudi kaj drugega, in morda bo tudi beseda pramena čez leta prav.
Zdaj so v modi roza prameni in perje v laseh. :)))
[img]http://www.hairromance.com/wp-content/uploads/2012/03/Hair-Romance-Pink-Hair1.jpeg[/img]
[img]http://2.bp.blogspot.com/-pGehayYTMh0/ThIQsLqe4qI/AAAAAAAAA3c/uprN_3VV9FU/s1600/e55c1_kesha-feather-hair-accessory590do060911.jpg[/img]
LP,
Lenka
Forum je zaprt za komentiranje.