Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Zakaj tako smrdim?

Zakaj tako smrdim?

Že kakšno uro berem, iščem nove načine kako naj še preprečim, ta neverjeten smrad, ki ga oddajam. Osebno higieno imam urejeno, tuširam se vsak dan, tudi po večkrat, če je potrebno, zobe si umivam zjutraj in zvečer obvezno, čez dan tudi, če je le mogoče (služba,..), skratka, hočem rečt, nisem zanemarjenka, pa vseeno mam kar naprej občutek, da grozno smrdim, že sama sebi, kako šele moram drugim. To vse skupaj mi že tako najeda, sploh ne vem več kaj naj naredim, ker sem v družbi zelo nesproščena, ker imam ves čas občutek, da me sogovornik ovohava, itd.
Ima kdo kakšen nasvet, kaj naj?

Prosim vzdržite se žaljivih in nekoristnih komentarjev!
Hvala, lp!

Ješ mogoče veliko česna, čebule?

Si stresu, kako hormoni?

Pa sicer prehrana, ješ ok ali bolj nepravilno? Piješ zadosti vode?

Najprej poglej, da nimaš kaj v nosu, kar bi smrdelo. ;-))
Če ni nič, vprašaj kakšno prijateljico, ki ji zaupaš in s katero sta si res prijateljici, če se tudi njej zdi, da imaš neprijeten vonj. Prosi jo, naj bo res iskrena.
Tako boš ugotovila, če je ta smrad le namišljen in rabiš kako drugo pomoč, ali je res zadeva za dermatologa ali ne vem koga, ki se ukvarja z izločanjem teh telesnih vonjav.
Morda je vzrok tudi v prehrani. Probaj jesti lažje prebavljivo hrano (sadje, zelenjavo…).

Se strinjam z reko, povprašaj kakšno prijateljico, če res smrdiš, ker mogoče sploh ne in je tvoja težava samo psihičnega izvora.

Lahko, da si psihični bolnik in se ti samo zdi, da smrdiš. V tem primeru se obrni na psihiatra.

Preberi še pogovor o tem na Nega, ličenje in stil. Prav tako opozarjajo na prehrano.

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

No, pa še link sem dolžna, se opravičujem.

Torej, Nega, ličenje in stil:

http://med.over.net/forum5/read.php?69,6887621

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Lahko je v povezavi z močno zakisanostjo telesa. Preberi kaj o tem na forumu Zdravilstvo.

izzaliza, na tvojem mestu bi začela redno hoditi v savno.
Telo se ti bo razkisalo in smrad bo izginil.

Po moje se ti tako samo zdi. Po čem sploh naj bi smrdela?

Prosim če mi lahko kdo pomaga js imam hud problem hodim v srednjo šoloo in se me usi na avtobusu izogibajo..ter pred mano kihajo al pa tok ko bi u sebe pogegnali izcetek iz nosu…Uporabljam deodorante ne kupujem nwm kakih parafumov….tuširam se rednooo….prosim za nujno pomoč

Sicer nisem 100 % razumela, kaj misliš, ampak če prav razumem, se ti zdi, da imaš neprijeten vonj in se te ljudje na avtobusu izogibajo. Če so to vedno eni in isti ljudje in le ti (npr. skupina iz tvoje šole, s katero se skupaj pelješ v šolo), je morda možno, da ti sploh ne smrdiš in se le zlobno norčujejo? V tem primeru rabiš samozavest, zmožnost ignorance in prave prijatelje. Na srečo srednja šola mine in ljudje, ki jih boš srečevala po njej, znajo biti mnogo bolj prijetni, saj si boš lažje izbirala svojo družbo.

Če pa to ni to in se te domnevno zaradi smradu izogibajo čisto x ljudje, pa hm … Najprej povprašaj mamo, sestro, res dobro prijateljico, ali res smrdiš. Morda se to dozdeva le tebi, pa v resnici ni nič narobe. Če so tudi one mnenja, da je treba kaj spremeniti, pa takole …

Praviš, da se vsak dan tuširaš. Če je potrebno, se stuširaj tudi zjutraj, lahko, da se med spanjem prepotiš. Uporabljaj kakovosten deodorant, ki je dovolj močan in ti ustreza. Deodorant nanašaj le na svežo umito kožo. Lahko, da boš morala zamenjati in preskusiti več deodorantov, preden boš našla pravega.

Razmisli, kaj ješ. Lahko se prekomerno potiš zaradi preveč čebule, česna, pora, močnih začimb. V tem primeru zmanjšaj vnos take hrane. Morda piješ kavo, alkohol in/ali kadiš? To močno poslabša telesni vonj. Torej tu narediš kaj pametnega. Nehaš kaditi ali kadiš manj, zmanjšaš dozo kave ali se odločiš raje za pravi čaj. Alkohol pa sploh črtaš, razen ob kakšnih posebnih priložnostih. 😉

Preglej tudi svoja oblačila. Prevohaj vse majice, ali so se slučajno že navzele vonja potu. Nekatere bombažne majice hitro zasmrdijo, tudi če so skoraj nove. Kupuj večinoma bombaž, morda še viskozo, modal, bambusova vlakna. Surovinsko sestavo si ogledaš na všiti etiketi levo. Zelo zelo pomembno je tudi, da ne kupuješ preveč oprijetih oblačil, saj v njih še hitreje zasmrdiš. Kupuj lahke tunike, širše srajce, preko pa nosi npr. bombažno jopico. Če ti je obleka preveč široka (po kroju, ne po velikosti), jo še vedno lahko raje prepasaš s pasom za več oblike.

Bodi pozorna pri pleteninah. Če se veliko potiš ali imaš občutek, da imaš neprijeten vonj, so akril, poliester in poliamid popolnoma neprimerni. Sploh akril, ki je sicer topel, mehak in lahek za vzdrževanje, pri tistih, ki se veliko potijo, hitro zasmrdi. Pletenine kupuj raje bombažne.

Vsa oblačila, ki pod pazduho smrdijo, pomeči stran, saj jim ni pomoči, treba po v šoping po nove. Tu pa upoštevaj zgornja pravila glede ohlapnejših krojev in naravnih surovinskih sestav. Dobro, da so ravno razprodaje in v trgovinah s hitro modo tudi za mali denar dobiš kaj dobrega.

Pazi še, kako perilo pereš in sušiš, sploh v teh vlažnih dneh. Perilo operi na primerni temperaturi, kakšno bombažno majico in spodnje perilo lahko kdaj vržeš tudi na 60 stopinj, da se res temeljito izpere in temperatura pobije vse bakterije. Perilo se mora hitro posušiti, če se na raznih stojalih suši po en teden, bo na koncu smrdelo po “fajhtnem”, namesto dišalo po sveže opramen.

Oblačila redno preoblači. Nogavice, spodnjo majico, majico in spodnje hlačke tako ali tako vsak dan, predlagam pa, da nekaj časa vsak dan preoblačiš tudi nedrček, hlače in jopo, pulover. Morda je težava, da se spotiš, potem pa iz navade, ker si imela stvar gor samo enkrat, isti pulover oblečeš še enkrat in katastrofa je tu. Pogosto si umivaj tudi lase.

V stroju ali čistilnici operi oz. očisti tudi svoje zgornje jakne, morda so se navzele neprijetnega vonja. Večkrat jih za nekaj časa obesi na balkon, da se prezračijo – pazi le, da kakšni sosedje istočasno ne kurijo in se ne vali dim iz dimnikov, to zna biti še slabše.

Še ena stvar: ko prideš domov, se preobleci. Če nameravaš stvar obleči še enkrat, jo prezrači in pospravi. Pazi, da se tvoja oblačila in tudi lasje ne navzamejo vonja po kuhanju – no, to pa res zna obupno smrdeti. Morda razmisliš tudi, če na malico hodite v kakšno menzo ali obrat hitre prehrane. Tam se tvoji lasje in oblačila lahko navzamejo vonja po hrani, takrat pa ne pomaga nič razen pranja.

Če ne bo nič bolj, pa predlagam, da se oglasiš pri zdravniku. Poveš mu, da se ti zdi, da se zelo potiš in ga prosiš, če te lahko pošlje na pregled hormonov. (To se naredi z odvzemom krvi). Morda imaš zelo povišan stresni hormon in ti ta povzroča težave.

Upam, da bo kmalu bolje.

Drži se in lp,
Lenka

Ne vem zakaj samo mene se izogibajo. Non stop se z deodorantom špricam. Tako da me kolegice samo gledajo. Zajebavajo me da sem debela..Imam 81 kg in velika sem 166 sm. Imam še en problem..Od 1 razreda naprej ne pijem mleka in ne jem mlečnih izdelkov (čokolado in palačinke jem kar ni dobro) kar ni dobro.

Zanima me še kako naj povem mami in očetu da kadim stara sem 19 let…In doma mi ati kadi..Zavonjali so me nekaj krat…Strah me je povedati…;((

včasih se zamislim kaj sem komu naredila..:))

Živjo,

nočem ti preveč pridigati, a nekaj bom vseeno napisala.

Pišeš, da tehtaš 81 kg. To je za tvojo višino relativno veliko. Svetujem ti, da na ZDRAV način poskusiš shujšati, saj je tudi prekomerna telesna teža lahko eden od razlogov za prekomerno potenje in posledično tudi smrad.

Morda pogledaš malo na forum Hujšanje, kako zdravo izgubiti nekaj kilogramov. http://med.over.net/forum5/list.php?93

Je pa tako, prihaja pomlad, začeli bomo jesti bolj lahko hrano. Če vsak dan zajtrkuješ, ješ petkrat na dan, pa tud izpustiš hitro hrano in sladkarije ter použiješ tudi manj kofeina, se zraven še malo giblješ – kakšno kolo popoldne je pri teh temperaturah prav prijetna rekreacija – bojo kile kar same in na zdrav način letele dol. Pa nameso na avtobus, se po opravkih odpravi s kolesom ali peš, če ni predaleč.

Poleg tega še pišeš, da kadiš. Namesto, da razmišljaš, kako povedati staršem, raje prenehaj. Ok, kaditi tako ali tako ni zdravo, poleg tega pa prinaša še zadah iz us in neprijeten, postan telesni vonj, ki se ga hočeš znebiti. Če ti je pretežko prenehati, vsaj ne kadi zjutraj ali med šolo ali alužbo, ampak prižgi samo občasno, če greš zvečer res npr. ven. Polagoma pa še to ponehaj.

In tretjič – pišeš, da se non-stop špricaš z deotom. No, to ni rešitev. Se redno tuširaš in preoblačiš v sveže oprana oblačila, kot sem svetovala zgoraj? Če to delaš, pa vseeno smrdiš, zamenjaj deo. Poskušaj toliko časa, da najdeš takega, ki ti bo držal cel ali skoraj cel dan. Jaz priporočam rumeni Dove. Težava je namreč v tem, da se na umazano in prepoteno kožo in prešvicana oblačila čez dan še večkrat dodatno nadišaviš, kar vodi do konglometara vonjav, ki niso prijetne. Če že moraš doe ponavljati čez dan, se poskusi prej pod pazduho umiti ali z vodo ali z osvežilnim robčkom, s sabo pa nosi tudi rezervno majico, da se preoblečeš, ko zašvicaš.

To zgoraj niso preprosti nasveti z danes na jutri, ampak zna pa pomagati.

Le pogum,

LP,
Lenka

zakaj tako dišim?

Jaz sem se nehala pretirano potit in posledično smrdet ko sem prenehala kadit, tako da priporočam v kolikor imaš to grdo razvado.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close