Najdi forum

Balerinke

So vam res grde? Jaz jih nosim skoraj vsak dan, če je lepo vreme. Bolj se počutim v njih kot v supergah ali visokih petah. Kaj pa ve?

Obožujem jih! Trenutno nosim ene temno modre in ene črne. Imam pa dvoje ugledane, samo bom počakala na razprodaje avgusta.

N

glede na stil in samo pojavo ne gredo skupaj z menoj. so mi pa tudi drugače takšne, bolj otročje. niso mi pa grde. včasih le menim sama pri sebi, ko vidim kakšno z balerinkami, da ji za moj okus ne pašejo.

Meni so najlepši čevlji, nimam pa nobenih, ker sem nonstop v supergah.

Imam jih okrog 25. Zame so zakon!

še v življenju jih nisem kupila… nekaj sem jih probala, pa naredijo tako grdo obliko noge… ne hvala

Meni so zelo všeč ampak morajo biti take, da imajo pravi podplat, ker tiste s tako tankim podplatom kot pri copatih sploh ne morem nositi. Tiste, ki nosite balerinke veste o čem govorim. Imam jih nekaj parov.

Obupno, obupno grde! Jaz jih ne bi v življenju obula. In redkokateri odrasli ženski res pašejo na nogo. Na otrocih so pa lušne.

Ampak ne razumem kaj eni vidite na balerinkah obupnega. Meni so prav všeč, dobro odvisno od modela, znajo bit tut grde, če model ni dobro zasnovan, nasplošno pa mi balerinke čisto lepo zgledajo na določenih kosih oblačil. Ne vem zakaj jih tudi odrasle ženske nebi nosile.

Balerinke fajn zgledaljo čist fajn tudi na odraslih ženskah, če le imajo primerne noge.
Na kakšnih močnih čokatih nogah tud na mlajših ne zgledajo prav dobro.

To se pa strinjam s tabo “odvisno”. Torej smo ugotovili, da ni problem v samih balerinkah ampak v nogah, ki jih nosijo.

Balerinke so fajn. Glede podplata se strinjam mora biti tak odebeljen. Pašejo pa skoraj povsod.

Jaz jih tudi najrajsi nosim, pa par zelo lepih imam. Kaksne cenene mi res niso lepe, ce so pa kvalitetne in se lep model pa bi jih imela nesteto. Imam pa zelo suho nogo in tudi stopalo zelo suho in mislim, da mi prav lepo stojijo.

Balerinke fajn zgledaljo čist fajn tudi na odraslih ženskah, če le imajo primerne noge.
Na kakšnih močnih čokatih nogah tud na mlajših ne zgledajo prav dobro.[/quote]

S tem se strinjam. Zato sem pa rekla redkokateri odrasli ženski… 🙂 Ker ima redkokatera dovolj lepo nogo… (pa ne da so moje perfect, zato jih tud ne nosm… pa nisem “čokata”, še presuha, samo ne vem, ne pašejo mi)

Ne, niso! Ena “kurica”, ki se gre kritiziranja oblačenja žensk na slovenski estradi (Manja Plešnar) to reče in vsi papagajčkajo za njo. Balerinke so zakon vsestransko.

To isto velja za špičake, Uggice, da Crocsov niti ne omenjam.

Ali res vse nosite visoke pete, ko tako pljuvate po balerinkah?
Meni so pa visoke pete obupne, sploh špičasti čevlji so nekaj najgršega kar sem videla, sploh ne vem kako lahko to ene nosite, res fuj od čevlja.
Da o zdravju ne govorim, potem poleti vidiš vse skrivljene prste v sandalih, jamrate da vas hrbtenica boli, ne znate hoditi v visokih petah……katastrofa kaj nekatere počnete s svojim telesom.

To isto velja za špičake, Uggice, da Crocsov niti ne omenjam.[/quote]
Kaj pa ti nosiš, če ti je vse grdo?

To isto velja za špičake, Uggice, da Crocsov niti ne omenjam.[/quote]
Kaj pa ti nosiš, če ti je vse grdo?[/quote]

Kje pa ti kupuješ čevlje, da razen naštetih skrpucal nimajo drugega?

Kaj pa ti nosiš, če ti je vse grdo?[/quote]

Kje pa ti kupuješ čevlje, da razen naštetih skrpucal nimajo drugega?[/quote]

Kaj pa ima veze kje jaz kupujem čevlje, vprašanje je bilo kaj (oz. katere) čevlje ti nosiš, če ti je vse grdo?

Primitivna do konca.

So grde ja. Ko so sezute izgledajo ko neki veslaški čolni, ko so na nogi pa kot noge od Racmana jake. Nogo neestetsko definirajo, da izgleda kot hlod in ni nič kaj privlačna. Petke poudarijo meča, stegna, rit… in da ne boste mislile, da so balerinke boljše iz ortopedskega vidika. Vprašajte zdravnika pa jih bo odsvetoval oziroma priporočal menjavanje obojega, če že nimate čevlja s 5cm pete. Mislim, lahko jih nosite, samo če boste želele narediti vtis na moškega, vam s tem ne bo uspelo. Lahko pogledate na internet, koliko moških ima fetiš na visoke pete in koliko na balerinke. Še bolj kmečko je pa balerinke v kombinaciji s pajkicami…

Ja, balerinke in po možnosti še kak kičast obroček v laseh z rožico, pa majčka s kravico ali srčkom , dolgočasni predolgi lasje do riti… Samo še duda za v usta manjka pa bi bila slika popolna.

Po mojem mnenju v modi nobeno posploševanje ni dobro. Pravzaprav sem kar malo alergična na to. Izjave, kot so: imam široke boke, zato ne morem nositi ozkih hlač, sem premajhna, da bi nosila veliko torbico, sem premajhna, da bi nosila maksi obleko, imam močna meča, zato ne morem nositi kril do kolen, in tako dalje, take me res razjezijo. Ja, drži do določene mere. Na primer do tiste mere, ko se človek v nekem oblačilu počuti nelagodno in to tudi jasno pokaže. Ali do tiste mere, ko znotraj širokega razpona hlač z všitki ne zna izbrati tistih, ki pristajajo tudi širšim bokom. In do tiste mere, ko vseh teh “prepovedanih” oblačil ne zna skombinirati.

V resnici je le malo stvari, ki jih določeni tipi ljudi ali postav res “ne smejo” nositi.

Jaz na primer ne bi nosila crocksov ali uggsov. A ne bom rekla, da so najbolj grozna obutev na svetu. In če je na primer ženska v devetem mesecu nosečnosti sredi decembra in nase spravi le še pajkice in eno od teh obutev, hvala bogu, naj to nosi! Treba je kdaj gledati tudi na udobje, praktičnost in druge zunanje okoliščine.

Kot mnoga druga oblačila, ki prepogosto požanjejo zgražanje (harem hlače, veliki gatsby hlače, kombinezoni, peplum …), si tudi balerinke niso same krive. V splošnem gre za popolnoma praktičen in udoben kos obutve. Če pa je (tako kot še marsikaj, npr. dolgi oprijeti puloverji, pajkice, Vuitton torbice ali pa celo klasične hlače in kostimi) pri določenem delu poulacije zlorabljan (mislim, da ta beseda popolnoma opiše situacijo), to še ne pomeni, da je s tipom obutve kaj narobe, ampak pomeni, da je nekaj “narobe” s kombinacijami in stilom ljudi, ki to nosijo. Zakaj “narobe”? Ker si kljub temu, da živim od mode, ne upam domišljati, da sem absolutni ocenjevalec in končni sodnik tega, kaj je prav, da se nosi in kaj ni. To je v končni fazi prač prepuščeno posamezniku in kdo smo mi, da bomo sodili?!

Za konec mojega eseja 😉 pa še nekaj fotk strašno stajliš žensk, ki so nosile ali nosijo balerinke (med njimi tudi začetnici BB in Audrey Hepburn), pa so pri tem videti elegantne, urejene in za vedno lepe.

[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_ldg4iieKQ31qbilh4o1_500.jpg[/img]

[img]http://1.bp.blogspot.com/_qTcHjgJNxpg/Sh3v3KU1AmI/AAAAAAAAAkg/a8fgNayKd0I/s320/audreyhepburn_ballet+flats.jpg[/img]

[img]http://3.bp.blogspot.com/-ibJaOabsLNE/TV_Y8Q_ObYI/AAAAAAAAAFw/nouOfV6jUfQ/s1600/Brigitte-Bardot+en+ballerine+dor%25C3%25A9.jpg[/img]

[img]http://shoesaremyweakness.blog.bg/photos/72487/news-graphics-2008-_660296a.jpg[/img]

[img]http://i39.tinypic.com/10xzee1.jpg[/img]

[img]http://1.bp.blogspot.com/-CZPX7xSP390/Tb_yex4EpTI/AAAAAAAAKHQ/J3ezwmCuV9M/s1600/48701-les-chaussures-chanel-de-carla-bruni-637×0-1.jpg[/img]

LP,
Lenka

P.S. Delanje vtisov na moške pa pri mojem oblačenju nikoli ni bila prioriteta. Si upam trditi, da je moj mož z mano zaradi mene in ne zaradi mojih oblek. Pa isto velja tudi za druge srečne pare, ki jih poznam.

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

V 99% smo moški res s svojimi puncami/ženami zaradi njih samih, ne zaradi tega, kaj oblečejo. Čeprav kake v razvlečenih hlačah in majici, ki se oblači kot “skejterka”, ne bi nikoli povohal. Ker se mi zdi, da vsaj malo se moraš potrudit, da te partner vidi v lepi embalaži kot pa nevšečni. Če pogledaš pol stoletja nazaj, so se ljudje trudili, da bi si bili všeč, danes je pa toliko egoizma, da “me bo že sprejel tako kot sem”. Če se ti za nekoga potrudiš, dobiš to tudi vrnjeno. Pa to ni zato, da bi zadevo kompenziral s primanjkljajem poduhovljenosti, ampak samo pika na “i”. Češnja na vrhu torte. Da te lahko tudi vizualno občuduje, kuje v zvezde in hvali, vsaki ženski paše… Mislim, da se včasih splača malo potrudit pa ne samo na svojo “rit” gledat.

In kje BB ali Brunujeva zgledata, ko da se nista potrudili???!!!

:-DDDDD

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close