Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Katera kombinacija praska in mehcalca, da perilo disi?

Katera kombinacija praska in mehcalca, da perilo disi?

Zelo vsec mi je, ko zavoham kakega otroka, ko gre mimo mene, in disi po svezem. Sem mislila, da gre za pravo kombinacijo praska in mehcalca, pa mi ne uspe, nic ni bilo boljse tudi, ko smo zamenjali stroj (ne zaradi tega, seveda), pa ko sem povecala kolicino mehcalca, susila noter, da ni veter razpihal. Vse bolj se mi dozdeva, da tako disi le, ce susis v susilcu – ali se motim? (G nimamo in ne vem…). Ce pa komu rata brez susilca, pa lepo prosim, povejte, katero kombinacijo imate, koliko cesa daste … Aja, mogoce imam tudi prepoln boben v stroju … Ceprav perem tudi kratke programe in ni nic boljse. Ko povoham od blizu in sproti, se disi, cez nekaj ur ze ne. Uporabljam pa ariel (ali je to persil?) mountain spring prasek in mehcalce lenor, silan, iz mullerja un kuschel..nevemkaj 😉 take, ki mi disijo, po navadi so v rumenem ali roza … Hvala, lp

Duel day& night in pa mehlačec duel( roza ali svetlo moder)

Prašek kupujem tisti, ki je poceni, Ariela moje perilo ni videlo že lep čas, kupujem Lidlov in Hoferjev prašek in gel za pranje, pa Duel včasih.
Mehčalce kupujem samo v akciji, naj bo Ornel ali Duel, včasih Lenor, redko Silan. Roza mehčalci ne dišijo dolgo, dalj časa dišijo beli, modri in rumeni, pa recimo vijolični Ornel.
Pralnega sredstva dajem minimalno količino, toliko da je nekaj, mehčalca običajno merico, pralni stroj nikoli ne napolnim do vrha, oprano perilo dam takoj iz stroja, ni razlike, če sušim notri ali na zraku.
Moje perilo vedno diši, še mož in otroci pravijo, kao lepo diši, recimo posteljnina ali kakšne stvari, ki niso v stalnem obrtoku, dišijo tudi po več mesecih.

Meni perilo vedno lepo diši, ne glede na znamko praška ali mehčalca. Pa tudi sušilca nimam. Najlepše pa dišijo mehčalci tujih firm, ki jih prodajajo v Leclercu, npr. Soupline Aroma Therapy z oljem ylang ylanga & lavande in ostali iz te serije, pa tudi ostali francoski mehčalci.

Perem z woolite in dodam mehčalec – silan ali lenor…

Meni dišijo edino Ornelovi mehčalci, najbolj violet, poskusila Lenor, Silan…., nikjer učinka

Meni sušilec razpiha in manj diši – opazim, ker kdaj posušim posteljnino zunaj na štriku – bolj diši.

Duel 2v1, Lavender&Almond + mehčalec duel summer dream 🙂

Jaz sem zase končno pogruntala kombinacijo. Pogosto mi v trgovini prodajalke rečejo, kako sveže dišim….

Coral modri, tekoči gel za pisano perilo (Muller ali DM) in Dash (novejša formula) tudi tekoči za belo perilo (kjerkoli). Mehčalec pri tej kombinaciji sploh ni potreben, sem pa prej uporabljala praškasti Persil in pa mehčalec Luna (roza, ki ga ne delajo več).

Preveč mehčalca povzroči nabiranje vlage v perilu in s tem večjo možnost da perilo (nagravžno) smrdi, po plesni, po vlagi.

dolgo časa sem uporabljala oboje od duela in je perilo res lepo obdržalo vonj.drugače ti pa povem še to-moja babi je kadila ko turk,brez heca non-stop je blo zakajen v stanovanju ampak cunje niso nikol smredele po dimu.uporabljala je pa VEČ LET samo mehčalec silan-marelica.

Tekoci Ariel in Lenor sensitive, vedno vse super disi.

Jaz uporabljam največkrat Ariel, ne pa vedno. mehčalec redko, pa še to ni pomemben vonj. Perilo, če je le vreme sušim zunaj, je lepo sveže in dišeče in mora biti dobro presušeno, če ga ne likam. Nikakor ne sme tudi malo vlažno perilo v omare. Imam pa v omarah med posteljnino, brisačami, spodnjim perilom shranjena trda mila različnih vonjev, tista, ki mi lepo dišijo, ker se tudi umivam z trdimi mili. Tako je delala že moja mami in babi in tudi meni lepo diši perilo in omare, pa kadar je zunaj sonce odprem omare in jih bdobro prezračim.

Jaz dam perilo prati brez mehčalca (belo, barvno). Ko stroj opere dam v posodico za mehčalec mehčalec do čtrice max. in na stroju izberem program za mehčanje. Perilo diši omamno ne glede na ceno mehčalca in neglede na to kje perilo sušim (zunaj na stojalu, notri na stojalu ali v sušilcu).
Enako sem svetovala mami in ker nima programa mehčanje uporablja program izpiranje vendar da mehčalec direktno v boben stroja.

Ariel zelene blazinice, modri Lenor ali pa rumeni Duel.

kateri je to PROGRAM ZA MEHČANJE? jAZ IMAM bosceh novejši stro, pa ne vem kateri program bi to bil.

vem pa, da perilo smrdi če uporabljam PERSIL, ne glede na to, kateri mehčalec dodam.

Najrajši uporabljam tekoči Ariel in rumeni Lenor. Vse lepo diši…imam pa sušilec.

Bosch pralni stroj nima programa za mehčanje. To pa vem zato ker ima mama doma bosch pralni stroj tudi nov.
Pralni stroj gorenje imam prov programček za mehčanje.

Perilo, sušeno v sušilcu, ne sme vsebovati mehčalca!

Hvala vsem! Ravno mi je vsega zmanjkalo in grem jutri v akcijo za Duelom, ki ga sploh ne poznam, nikoli ga nisem imela … Ko bomm v Lj, poskusim še tuje mehčalce v Leclercu 😉

Ja, to vem, da mora biti suho perilo, mogoče pa zamuštrem s tem, ker likam tako, da hkrati spušča paro in potem tisto zložim in je prp. vlažno zloženo! Samo brez tega pa kar ne znam, ful gre počasneje … Bom pa res poskusla se pomatrat pri naslednji rundi in normalno likat, brez vode. No, ali pa če bi s paro in potem vse razstavila in čez nekaj časa, ko se posuši, zložila … Pa mogoče res tekoči praški bolje dišijo …

Jaz perem belo perilo s prahom, pisanega pa s tekočim, oboje diši.

Tudi jaz likam s paro, razen če je perilo itak še vlažno, dam pa paro na minimalno, toliko da se lepo lika in da perilo ni vlažno po likanju ter ga lahko takoj zložim. Če boš že kupovala novi mehčalec, kupi poleg Duela še Ornel, moja soseda uporablja Ornel in ko ona obesi perilo, cel blok diši.

Perilo, sušeno v sušilcu, ne sme vsebovati mehčalca![/quote]

Kaj je pa s tabo??

Cunje prane s tekocim arielom in kisom, oboje direkt v boben in susim na zraku. Noro disi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close